fbpx
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:58

iFi micro iDSD BL Review

Black label

Όσον αφορά στους φορητούς ενισχυτές ακουστικών και DAC, η iFI είναι ένα από τα σοβαρά ονόματα στο χώρο, με εξαιρετικές υλοποιήσεις που χωρίς να ξεφεύγουν κοστολογικά, συνδυάζουν ευρηματικές τοπολογίες με άριστη πάντα απόδοση.

Το μικροσκοπικό iDSD από τη σειρά micro, ήταν πάντοτε ένα από τα πιο επιτυχημένα της μοντέλα, καθώς μπορούσε να παίξει τα πάντα από ψηφιακά αρχεία, αλλά και να οδηγήσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά ακουστικά με πολύ καλά αποτελέσματα. Από τη στιγμή λοιπόν που η εταιρεία ποτέ δεν μένει στάσιμη, έσπευσε να παρουσιάσει το ανανεωμένο iDSD BL.

Σχεδιαστικά δεν έχει κάποια διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά για να δικαιολογήσει και το όνομα του, το ασημένιο χρώμα του μεταλλικού σασί, είναι πλέον μαύρο. Το νέο iDSD είναι και αυτό ένα μακρόστενο μεταλλικό κουτί, πλακέ σε σχήμα, αλλά στιβαρό και καλά κατασκευασμένο, ώστε να δίνει την εντύπωση ενός συμπαγούς κομματιού μετάλλου. Στην μικροσκοπική του πρόσοψη συναντούμε την μοναδική έξοδο ακουστικών σε καρφί 6,35mm και την ψηφιακή είσοδο (οπτική και ομοαξονική σε mini-jack 2,5mm), όπως και το ρυθμιστικό στάθμης.

Εδώ βρίσκονται και οι δύο διακόπτες που ενεργοποιούν την επεξεργασία ήχου που διαθέτει το iDSD, το 3D για βελτίωση του στερεοφωνικού ειδώλου και το X-Bass για καλύτερη απόδοση στις χαμηλές συχνότητες.

Στο πλάι της συσκευής το iFI έχει επιπλέον επιλογή για αλλαγή της φάσης, για το ταίριασμα με τα ακουστικά που θα οδηγήσει ανάλογα με τις απαιτήσεις τους (Turbo, Normal, Eco), αλλά και επιλογή μεταξύ διαφορετικών φίλτρων για αναπαραγωγή PCM, DSD ή DXD. Είναι προφανές ότι το μικροσκοπικό DAC της iFI είναι μικρό μόνον στο μέγεθος, καθώς από πλευράς δυνατοτήτων κάνει ακόμα και αυτά που πολλά μεγάλα DAC δεν διαθέτουν.

Αντίστοιχα προχωρημένο είναι και εσωτερικά, βασιζόμενο στο τσιπάκι DSD512 της Burr-Brown το οποίο μπορεί να αποκωδικοποιήσει DSD έως 24,6MHz και PCM έως 32bit/768KHz. Τίποτα δεν έχει παραλείψει η iFI και αυτό φαίνεται στην απόδοση του iDSD BL η οποία, δεδομένου του κόστους και του μεγέθους του, μας ενθουσίασε. Οδήγησε ακόμα και τα απαιτητικά Audeze LCD-3 σε ικανοποιητικές στάθμες, ενώ επέδειξε άριστο σώμα και λεπτομέρεια σε όλο το φάσμα, αποδίδοντας ιδιαίτερα καλά τις απολήξεις των φθόγγων, οι οποίες ήταν απόλυτα καθορισμένες και κρυστάλλινα καθαρές.

Επιπλέον το iDSD BL αναπλάθει πολύ καλά την αίσθηση του χώρου, πλησιάζοντας στον τομέα αυτό σε απόσταση αναπνοής από τα μεγάλα DAC της δοκιμής μας. Με τις εκτεταμένες του δυνατότητες, την άριστη του απόδοση και τη φορητότητα που του δίνει η μπαταρία του, το iDSD BL είναι στην κατηγορία του αχτύπητο.

iFΙ micro iDSD BL

TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: DAC, ενισχυτής ακουστικών
ΕΙΣΟΔΟΙ: 1xUSB, 1xCoaxial, 1xOptical
ΕΞΟΔΟΙ: 1xΚαρφί 6,35mm (ακουστικών),
1xRCA στέρεο (line), 1xCoaxial
ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ: 1000mW@64Ω
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: DSD έως 24,6MHz, PCM έως 32bit/768KHz
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 330x55x300 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 310 γρ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: AUDIO SOUL ULTRA
ΕΠΑΦΗ: 210 3839399
ΤΙΜΗ: 600 ευρώ


ΥΠΕΡ
Αναπαράγει PCM και DSD στην μέγιστη τους ανάλυση
Οδηγεί απαιτητικά ακουστικά
Πληθώρα ρυθμίσεων και επιλογών
ΚΑΤΑ
Ο Audeze Deckard κοστίζει ελάχιστα παραπάνω

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Grace Design m920 Review Norma HS-DA1 Pre Review »

AMPS ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...