fbpx
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 11:23

Icon Audio HP 205D Ενισχυτής ακουστικών με λυχνίες

Η Icon Audio από την Αγγλία εξειδικεύεται στις λυχνίες και σχεδόν όλα της τα προϊόντα έχουν ως βάση τις λυχνίες. Έτσι και ο νέος της ενισχυτής ακουστικών HP 205D. Ο ενισχυτής αυτός είναι εμπνευσμένος από ιστορικές σχεδιάσεις της Western Electric της δεκαετία του ’20, αλλά και από πιο πρόσφατες υλοποιήσεις της ίδιας της Icon Audio όπως το μοντέλο HP8.

Η λυχνία 205D είναι μια τρίοδος άμεσης θέρμανσης της Western από τα παλιά, μια λυχνία που από την δεκαετία του ’20 παράγεται ακόμη. Έχει χαμηλή ισχύ εξόδου, χαμηλές παραμορφώσεις και γραμμικότητα. Έτσι μπορεί να οδηγήσει απαιτητικά, ποιοτικά ακουστικά. Οι μετασχηματιστές εξόδους του HP 205D είναι σχεδιασμένοι να προσφέρουν έναν ζωντανό, λεπτομερή και γεμάτο δυναμικές ήχο.


Η λυχνία 205D οδηγείται από την λυχνία ECC88, δημιουργώντας ένα άψογο σύστημα. Ο ενισχυτής ακουστικών HP205D δέχεται ακόμη και μονάδα Bluetooth για ασύρματες δυνατότητες. Οδηγεί ακουστικά από 16 έως 600Ω, έχει ποτενσιόμετρο το μπλε της Alps και οι ενώσεις των εξαρτημάτων είναι με καλώδιο και όχι με πλακέτα.

Λειτουργεί σε τάξη A, έχει πυκνωτές SCR και οι μετασχηματιστές είναι περιελιγμένοι στο χέρι. Ζυγίζει 7 κιλά και είναι με άλλα λόγια ένας single-ended τριοδικός ενισχυτής ακουστικών.

Περιμένουμε να τον ακούσουμε.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...