fbpx
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 13:57

Yamaha WXAD-10 Review

BAZOYME ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΧΟΥ… ΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ

Μετατρέπει σε δικτυακά από λαμπάτα ραδιόφωνα του παππού και επαγγελματικούς ενισχυτές κιθάρας, μέχρι ραδιοκασετόφωνα εποχής.


Μην πετάτε τίποτε. Αυτό είναι το μήνυμα της Yamaha. Καμιά συσκευή που έχει είσοδο σήματος, δηλαδή που έχει ενισχυτή όσο παλιά και αν είναι, την κρατάμε. Το κουτάκι WXAD-10 της Yamaha έρχεται να δώσει το φιλί της ζωής στα παροπλισμένα ή παλαιωμένα στερεοφωνικά μας, χαρίζοντας τους έναν νέο λόγο ύπαρξης.

Η συσκευή αυτή τα βάζει στο δίκτυο και μάλιστα ασύρματα. Τo WXAD-10 δέχεται μουσική δικτυακά ή από Bluetooth και τη παραδίδει στο πίσω μέρος της σε ένα ζευγάρι βυσμάτων RCA. Είναι το σύστημα multiroom της Yamaha που ονομάζεται MusicCast, με την προσθήκη περισσότερων συμβατών συσκευών μπορεί να δημιουργήσουμε στερεοφωνικά σύνολα ικανά να καλύψουν ολόκληρο το σπίτι μας, έχοντας τον έλεγχο στο smartphone μας.

Η ειδική εφαρμογή MusicCast για Android ή iOS μπορεί να στείλει μουσική στο «κουτί» από Spotify, Tidel, Spotify, Deezer και άλλες δικτυακές υπηρεσίες, αλλά και από αρχεία που έχουμε στο κινητό μας, σε δικτυακούς δίσκους ή υπολογιστές. Υποστηρίζει ακόμη και hi-res φορμά όπως WAV ή FLAC 192ΚHz/24bit, ενώ το Bluetooth είναι in και out. Δηλαδή μπορούμε να στείλουμε την μουσική του WXAD-10 σ’ ένα ζευγάρι Bluetooth ακουστικών ή σε κάποιο συμβατό στερεοφωνικό… ασύρματα.

H συσκευή δεν υποστηρίζει AirPlay ή Chromecast, αλλά αυτά ανήκουν σε άλλα οικοσυστήματα. Εκτός από RCA η συσκευή παρέχει και έξοδο mini jack για την σύνδεση ενεργών ηχείων ή ακουστικών. Η ρύθμιση και η εγκατάσταση του WXAD-10 απλά ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογης MusicCast που θα κατεβάσουμε στο κινητό μας. Ένας νέος τρόπος ακρόασης και διαχείρισης της μουσικής είναι εδώ.


Λαμβάνει
Μόνο δικτυακά μπορεί να λάβει μουσική και να την παραδώσει αναλογικά στην έξοδο ώστε να την παραλάβει οποιοσδήποτε ενισχυτής για ακρόαση
Βελακι στην Ethernet


Aσύρματα και ενσύρματα
Καλό θα είναι να συνδέσουμε τη συσκευή μας με καλώδιο Ethernet στο δίκτυο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πάμε ασύρματα (Βluetooth).

Εξωτερική τροφοδοσία
Για να λειτουργήσει το WXAD-10 θέλει εξωτερικό τροφοδοτικό που θα βρείτε στην συσκευασία, επίσης θα βρείτε και ένα καλώδιο mini jack σε mini jack για την πρώτη σας σύνδεση.


Λευκά LED
Τα ενδεικτικά LED μας δείχνουν εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο και εάν λειτουργεί κανονικά.


Alter ego
Το κινητό είναι η δεύτερη υπόσταση του MusicCast, αυτό έχει το ρόλο του τηλεχειριστηρίου και των ρυθμίσεων. Από εδώ streamάρουμε και δημιουργούμε χώρους ακρόασης στη περίπτωση που έχουμε περισσότερες των μια συσκευών MusicCast.


Δύναμη ισχύος
Μπορεί η συσκευή να είναι μικρή σε μέγεθος, αλλά δεν είναι καθόλου μικρή σε δύναμη. Έχει μεγάλης εμβέλειας Bluetooth αλλά και ενσωματωμένο μετατροπέα DAC της Burr-Brown.


Δεν πετάμε τίποτε
Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να φτιάξετε τον ηχητικό σας multiroom σύστημα χρησιμοποιώντας ακόμη και παροπλισμένα στερεοφωνικά, παλιούς ενισχυτές ή ακόμη και το έπιπλο-πικάπ της γιαγιάς.


TI EINAI TO MUSICCAST;
Για τον σκληροπυρηνικό φίλο των δικτύων και της μουσικής το MusicCast είναι μια πραγματική απόλαυση. Ένα σύστημα δικτύωσης πολλών συσκευών μεταξύ τους, για τη δημιουργία συστήματος multiroom, που υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης φορμά κατ’ ευθείαν από το κουτί του. Φυσικά και πραγματοποιεί streaming αρχείων MP3, MPEG-4/AAC και WMA εάν χρειάζεται, όπως επίσης διαχειρίζεται αρχεία AIFF, FLAC ή WAV και μάλιστα με ανάλυση 24bit και με συχνότητα δειγματοληψίας έως τα 192KHz. Εάν αυτά σας ακούγονται πολύπλοκα, να ξέρετε ένα πράγμα, είναι τρομερά εύκολο: Εξασφαλίζει ότι η μουσική σας θα ακούγεται καλά άσχετα από την πηγή από την οποία θα προέρχεται, ενώ από το Φθινόπωρο θα μπορεί να δέχεται φωνητικές εντολές από το σύστημα Alexa της Amazon.

149€ | nakas.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Como Audio Solo + Ambiente Review

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...