fbpx
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 14:08

Como Audio Solo + Ambiente Review

 ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FM/DAB/ΔΙΚΤΥΑΚΟi

Ένα υπερπλήρες ραδιοφωνικό -και όχι μόνο- σύστημα που μπορούμε να απολαύσουμε σε mono αλλά και stereo.

All inclusive. Αυτή ήταν η πρώτη φράση που μας ήρθε στο μυαλό όταν ανοίξαμε την συσκευασία του Como Audio Solo και είδαμε το τι μπορεί να κάνει. Ενώ είναι στην ουσία ένα μικρό μαύρο κουτί δεν θυμίζει επ’ ουδενί τα κλασσικά ραδιοφωνάκια όσο και να μας παρασύρει η τηλεσκοπική κεραία του. Φταίει το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα σε στιλ πιάνου, φταίει η μικρή LCD οθόνη των 2,8 ιντσών που βρίσκεται στα δεξιά της πρόσοψης;

Ότι και να φταίει το Solo είναι ένα «έξυπνο ηχείο», όπως το χαρακτηρίζει ο κατασκευαστής, που αποπνέει έναν διαφορετικό αέρα και σε κερδίζει πολύ πριν πατήσεις το πρώτο «on».

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙ
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το μικρό του σώμα είναι φτιαγμένο από MDF πάχους 12 χιλιοστών με δύο μεγάφωνα, ένα τουίτερ μαλακού θόλου 19χλστ. και ένα «long-throw» γούφερ των 3 ιντσών, τοποθετημένα διαγωνίως στα αριστερά της πρόσοψης και καλυμένα από μεταλλικές γρίλλιες. Αυτά οδηγούνται από έναν ενισχυτή τάξης Δ ισχύς 30W, υπεραρκετά για μικρούς προς μέτριους χώρους, από ένα δωμάτιο μέχρι και τα γραφεία μιας επιχείρησης. Έχει δύο εισόδους aux, μια line out και μια έξοδο ακουστικών των 3,5mm. Όμως δεν είναι αυτά τα «ταπεινά» και ωραία αναλογικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Solo ξεχωριστό, αλλά τα ψηφιακά του όπλα.

Έχει Bluetooth 4.1 με aptX και NFC, για να μπορέσουμε να ακούσουμε μουσική σε καλή ποιότητα και να ζευγαρώσουμε το κινητό μας με μια απλή κίνηση. Δικτυακά είναι πάνοπλο και συνδέεται στο δίκτυο μας μέσω Wi-Fi, έχει ενσωματωμένο Spotify, ιντερνετικό ραδιόφωνο ενώ χάρη στην κεραία που έχει, «πιάνει» τα FM αλλά και DAB+ το οποίο άρχισε να εμφανίζετε και στην χώρα μας από την EPT.

Η πλοήγηση στο Solo ήταν ιδιαιτέρως εύκολη και γίνεται με τρεις τρόπους, με τα τρία στρογγυλά κουμπιά που υπάρχουν ακριβώς κάτω από την οθόνη, με τηλεχειριστήριο αλλά και με την εφαρμογή «Como Control» που είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Αν και δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε όλες τις λειτουργίες με όλους τους τρόπους, η Como Audio δεν αφήνει περιθώριο για οποιοδήποτε σχόλιο περί «άβολου χειρισμού».

Πέρα από αυτό υπάρχουν 6 preset κουμπιά για να αποθηκεύσουμε αγαπημένους σταθμούς αλλά και εισόδους. Με χαρά είδαμε στην πίσω πλευρά του, πως το Solo δέχεται και USB στικάκια αλλά έχει και μια οπτική είσοδο για να το συνδέσουμε με την τηλεόραση. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την ισοστάθμιση «TV Sound» που είναι ένα από τα τρία διαθέσιμα EQ της συσκευής, μαζί με το «Enhanced» και το «Custom» που το διαμορφώνουμε όπως θέλουμε εμείς έχοντας τέσσερα ρυθμιστικά (bass, treble, balance και loudness).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ
Solo στα ιταλικά σημαίνει «μόνος» ή τουλάχιστον αυτήν την ερμηνεία της λέξης του απέδωσε ο Tom DeVesto, ο ιδρυτής και το «μυαλό» της Como Audio. Ο ίδιος είχε ιδρύσει κάποτε και την Tivoli. Mε την συσκευή αυτή δεν θα νιώθεις μοναξιά, είναι ένα πολύεργαλείο που δίνει στην καθημερινότητα του γραφείου ή του εργαστηρίου ζωντάνια.

Το Solo που πήραμε στα χέρια μας είχε μαύρο γυλαιστερό φινίρισμα αλλά μπορούμε να το βρούμε και σε χρώμα καρυδιάς, χίκορι και λευκό γυαλιστερό, μια παλέτα ικανή για να ταιριάξει σε οποιονδήποτε χώρο. Στην έξοδο του Solo με ένδειξη «Speaker», μπορούμε να προσθέσουμε το Ambiente που είναι ένα παθητικό ηχείο ακριβώς ίδιο σε διαστάσεις και μεγάφωνα με το Solo, για να ακούσουμε στερεοφωνικά την μουσική μας.


Το καλώδιο που είναι ενσωματωμένο στο Ambiente φτάνει τα 3,6 μέτρα, για να έχουν μεταξύ τους αυτονομία στην τοποθέτηση. Στην ίδια σειρά προϊόντων κυκλοφορούν και το Duetto που είναι σαν το Solo και το Ambiente σε ένα σασί, το Amico που είναι η φορητή εκδοχή του Solo και το Musica που διαβάζει CD, έχει Εthernet θύρα και επιπλέον μουσικές υπηρεσίες όπως το Tidal ή το Deezer. Δεν χρειάζεται όμως να σκεφτούμε πολύ το πιο από όλα θα μας ταιριάξει καλύτερα καθώς όλα τα προϊόντα της μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα multiroom σύστημα.

Ακόμα και αν είμαστε άνθρωποι του σταθερού υπολογιστή μπορούμε να streamάρουμε την μουσική μας δικτυακά, μέσω DLNA, από τον υπολογιστή μας ή το NAS μας, ενώ μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά και από το ίδιο το Solo. Το «έξυπνο» αυτό ηχειάκι όταν είναι κλειστό μετατρέπεται σε ρολόι για να μας δείχνει την ώρα και να μας ξυπνάει με δύο διαθέσιμα ξυπνητήρια που εκτός από το απλό κουδούνισμα, μπορεί να μας αφυπνίζει με ραδιόφωνο (διαδικτυακό και μη), Spotify αλλά και άλλα.

Το Solo έρχεται έτοιμο να μας ικανοποιήσει με χίλιους και δύο τρόπους και να γίνει ένα πραγματικό κέντρο ψυχαγωγίας στον χώρο μας (ή τους χώρους μας). Θα απολαύσουμε όμορφη μουσική, γεμάτη και καθόλου «ραδιο… φονική» σε ποιότητα. Έχει γλυκό ήχο και δυνατά μπάσα, τα οποία εκτονώνονται σε μια οπή ανάκλασης χαμηλών που βρίσκεται πίσω και ανάμεσα από τα δύο μεγάφωνα.

Όσοι δεν βολεύονται με ένα απλό ραδιοφωνάκι και θέλουν να είναι στο δικτυακό και ασύρματο παιχνίδι της εποχής, μονοφωνικά ή/και στερεοφωνικά, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν την λύση της Como Audio. Όπως είπαμε και στην αρχή είναι μια all inclusive συσκευή σε μέγεθος πολύ μικρότερο από το πραγματικό του «ύψος».

ΤΙP01: Μέχρι στιγμής οι μόνοι σταθμοί που εκπέμπουν μέσω DAB+ είναι μόνο οι κρατικοί.

TIP02: Η θύρα USB φορτίζει και συσκευές.

TIP03: Όλα τα φινιρίσματα πέραν της καρυδιάς έχει ένα επιπλέον κόστος 50€ για το Solo και
30€ για το Ambiente

Tweet This: Το «έξυπνο ηχείο» σύστημα της Como Audio, δίνει το δικό του «solo» στην αγορά προσφέροντας τεχνολογία, εμφάνιση και διαφορετικότητα.


Como Audio Solo + Ambiente
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
ΕΙΔΟΣ: ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΕΙΣΟΔΟΙ: 2xAux (mini-jack), 1xΟπτική, 1xUSB, 1xService (USB)
ΕΞΟΔΟΙ: 1xLine Out, 1xSpeaker (για το Ambiente), 1x3.5mm για ακουστικά
ΑΛΛΕΣ: WiFi Dual-Band, Bluetooth 4.1
ΙΣΧΥΣ: 30W ανά κανάλι
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ : Spotify
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 125x240x120 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 1,91 Κιλά (Solo), 1,5 Κιλά (Ambiente)

+
3 Τρόποι Χειρισμού
Πάνοπλο
Ποιοτικός Ήχος
Εμφανισιακά και κατασκευαστικά προσεγμένο
-
Άκομψη κεραία
Υπάρχει το Duetto

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΗΧΟΔΟΜΗ
ΕΠΑΦΗ: 210 6752720

ΤΙΜΗ: €399 (Solo) (+50€ ανάλογα το φινίρισμα), €139 (Ambiente) (+30€ ανάλογα το φινίρισμα)

 

KEIMENO: ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Huawei P20 Pro: Review όλα τα μυστικά Yamaha WXAD-10 Review »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...