fbpx
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:53

Grace Design m920 Review

Πολυεργαλείο

Οι επαγγελματίες του ήχου όπως οι ηχολήπτες πάντα χρειάζονται εξαιρετικά πιστούς και ποιοτικούς ενισχυτές ακουστικών για να μπορούν να ελέγχουν τις μίξεις τους με ακουστικά και όχι μόνον από ηχεία.

Έτσι κάποιες από τις εταιρείες του χώρου έχουν να προτείνουν εξαιρετικές λύσεις.

Μια από αυτές είναι και ο Grace Design m920 που κοστίζει μεν αρκετά, αλλά διαθέτει τα πάντα. Είναι μια αρκετά compact συσκευή, πράγμα που μαρτυρά τις επαγγελματικές της καταβολές, χαρακτηρίζεται όπως από κορυφαία ποιότητα κατασκευής και άψογο φινίρισμα.

Στην πρόσοψη του συναντούμε τις διπλές εξόδους ακουστικών, το ρυθμιστικό στάθμης και τον επιλογέα εισόδων, μια μικροσκοπική οθόνη ενδείξεων και μια σειρά ενδεικτικών LED για το σήμα στο οποίο κλειδώνει το DAC, όπως και τον φωτιζόμενο διακόπτη λειτουργίας. Το m920 διαθέτει εξελιγμένο κύκλωμα xfeed για τη διεύρυνση του στερεοφωνικού ειδώλου, ενώ υπάρχει και δυνατότητα παραμετροποίησης του ψηφιακού φίλτρου με τρεις διαφορετικές επιλογές. Επιπλέον όλες οι λειτουργίες είναι τηλεχειριζόμενες από το μακρόστενο χειριστήριο που συνοδεύει τη συσκευή. Το πίσω πάνελ του m920 είναι εξίσου πλήρες, ενσωματώνοντας έως και ισορροπημένες αναλογικές και ψηφιακές εισόδους.

Στην καρδιά του Grace Design χτυπάει το πολυφορεμένο, αλλά εξαιρετικό, Sabre DAC, υποστηρίζοντας σήματα PCM έως 32bit/384ΚHz και DSD έως DSD128. To DAC υποστηρίζεται από διπλό κύκλωμα PLL για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του jitter, ενώ ο υψηλού ρεύματος αναλογικός ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει ακόμα και φορτία 8Ω. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικής ποιότητας εξαρτήματα και αντιστάσεις μεταλλικού φιλμ 0,5%, ενώ στην πορεία του σήματος δεν παρεμβάλλονται ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές. Ηχητικά το Grace Design m920 δικαιολογεί πλήρως τις επαγγελματικές του περγαμηνές, συμπεριφερόμενος ουσιαστικά ως ένας ενισχυτής ακουστικών monitor.

Είναι ένας πλήρως αξιόπιστος ηχητικός αναπαραγωγέας που λέει την αλήθεια για το σήμα που διαχειρίζεται και ενισχύει, χωρίς να κρύβει τίποτε και χωρίς να προσθέτει παραμορφώσεις, ρομαντική χροιά ή τη ζεστασιά που τόσο πολύ μας αρέσει, ωστόσο μπορεί να μην υπάρχει στο σήμα και στην εγγραφή που ακούμε. Έτσι ο ήχος του m920 είναι εξαιρετικά λεπτομερής και αέρινος, με στερεοσκοπική τοποθέτηση των οργάνων και ένα στερεοφωνικό είδωλο που καθορίζεται με γλαφυρότητα μέσα και γύρω από το κεφάλι μας. Παρότι πεντακάθαρος ο ήχος του Grace δεν είναι κρύος, υπεραναλυτικός ή κλινικός, κάθε άλλο.

Όταν το πρόγραμμα το επιβάλλει εμφανίζεται εξαιρετικά ογκώδης και πλούσιος, με εκτεταμένη δυναμική περιοχή, υπέροχη ρώμη και κορυφαία επιβολή στις κάτω οκτάβες. Ιδιαίτερα τα δυναμικά της μουσικής αποδίδονται υποδειγματικά με τα μικροδυναμικά να διαθέτουν αραχνοΰφαντη καθαρότητα και τα ξεσπάσματα να τερματίζουν τις μεμβράνες των ακουστικών μας.

Όσο για αυτά, ο m920 έχει μπόλικα περισσεύματα για να οδηγήσει ακόμα και τα πιο δύσκολα ακουστικά, ενώ ιδανικά θα πρέπει να ταιριαστεί με κάποιο μοντέλο αντίστοιχης ποιότητας, όπως τα Audeze LCD-3 που χρησιμοποιήσαμε. Εάν ψάχνετε τον ενισχυτή ακουστικών που θα παίξει τη μουσική σας όπως αυτή γράφτηκε, ο m920 είναι η επιλογή σας. Μπορεί να μην έχει τη μαγεία των ενισχυτών με λυχνία, ωστόσο ως επαγγελματικό εργαλείο είναι εξαιρετικός.

Grace Design m920
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: DAC, ενισχυτής ακουστικών, προενισχυτής
ΕΙΣΟΔΟΙ: 1xmini USB, 1xCoaxial, 1xOptical, 1xAES/EBU,
1xRCA stereo (line-in), 2xXLR (line-in)
ΕΞΟΔΟΙ: 2xminiJACK 6,35mm (ακουστικών),
2xminiJACK 6,35mm (line-out), 1xRCA stereo (line-out)
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ: 20Hz - 22kHz
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: DSD έως 5,6MHz, PCM έως 24bit/384KHz
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 215x43x210 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 2,2 κιλά

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: ATHENS PRO AUDIO
ΕΠΑΦΗ: 210 8088902
ΤΙΜΗ: 2250 ευρώ

ΥΠΕΡ
Πληθώρα αναλογικών και ψηφιακών συνδέσεων
Προχωρημένο κύκλωμα Xfeed

ΚΑΤΑ
Ο μόνιτορ χαρακτήρας του δεν είναι για όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Copland DAC215 Review iFi micro iDSD BL Review »

AMPS ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...