fbpx
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 23:17

FiiO BTR3 Bluetooth Review

 

ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

 

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLUETOOTH AKOYΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑPT-X, ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ BLUETOOTH ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ. Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ BLUETOOTH!

Το BTR3 είναι μια φορητή Bluetooth συσκευή με μια έξοδο mini jack των 3,5mm όπου συνδέονται απευθείας ακουστικά ή μέσω καλωδίου για οποιοδήποτε ηχοσύστημα, για να έχουμε Bluetooth παντού. Έτσι δεν πρόκειται να ξεμείνουμε ποτέ χωρίς μουσική, γιατί έχουμε το Bluetooth στην τσέπη μας και μπορούμε να μετατρέψουμε τα πάντα σε ασύρματους δέκτες, από το παλιό στερεοφωνικό, το καλό ηχοσύστημα ακόμα και το αυτοκίνητο.

Με την συγκεκριμένη συσκευή η Fiio ικανοποιεί την τάση-ανάγκη της εποχής για ασύρματες συνδέσεις. Όμως το BTR3 δεν είναι μια απλή αναβάθμιση του προηγούμενου BTR1, αλλά μια ριζική αλλαγή προς το καλύτερο χωρίς μεγάλη διαφορά στην τιμή. Κατ’ αρχάς υποστηρίζει όλες τις Bluetooth κωδικοποιήσεις (codecs) που υπάρχουν, από το ταπεινά AAC και SBC, το aptX, aptX Low Latency, aptX HD μέχρι και τα τελευταία LDAC και LHDC.

Άρα η ποιότητα της ασύρματης σύνδεση (και του ήχου) εξαρτάται πλέον μόνο από την «πηγή» μας, χωρίς να χρειαστεί να παιδευτούμε να βρούμε το κατάλληλο μοντέλο της αγοράς που θα ταιριάξει με αυτήν. Να θυμίσουμε ότι . το Bluetooth LDAC (ή HWA) είναι υψηλότερης ποιότητας ακόμη και από το aptX αφού έχει ροή 990kbps, δηλαδή είναι σχεδόν hi-res. Tο aptX είναι 384kbps, το aptX HD στα 576kbps ενώ το απλό Bluetooth ΑCC είναι στα 320kbps.

 

ΤΙ ΚΑΝΕΙ

Δέχεται μέχρι και δύο συσκευές ταυτόχρονα αλλά δεν έχει κάποιο φίλτρο όπως το BTR1.Το μικρό σασί του είναι από αλουμίνιο, έχει από πίσω κλιπ τύπου μανταλάκι για να πιάνει σε ρούχα και όλη η μπροστινή πλευρά καλύπτεται από «ελαιοφοβικό» τζάμι 2.5D (οθόνη που απλώνεται και στα πλαϊνά, όπως σε κάποια κινητά).

Πίσω από το τζάμι δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από το διακριτικό της FiiO, συνεπώς το 2.5D πρακτικά δεν γίνεται αντιληπτό. Το διακριτικό αλλάζει χρώμα ανάλογα με το codec που δέχεται, για να γνωρίζουμε ακριβώς τι γίνεται, αν και θα προτιμούσαμε να μην αναβοσβήνει συνέχεια.

Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο για κλήσεις ή να μιλήσουμε στον ηχοβοηθό μας. Για να έχουμε καθαρή συνομιλία με μειωμένους εξωτερικούς θορύβους, το BTR3 έχει την τεχνολογία της Qualcomm «cVc noise cancellation». Το DAC που φοράει είναι το AK4376A και το Bluetooth τσιπάκι το CR8675. Φορτίζει σε μόνο μιάμιση ώρα, μέσω USB type C και η μπαταρία του κρατάει περίπου 11 ώρες (υπολογισμένες σε AAC αναπαραγωγή), τρεις παραπάνω από το προηγούμενο.

Η USB είναι δίπλα στην έξοδο των 3.5mm και υπάρχει πιθανότητα να μην χωράνε και τα δύο ταυτόχρονα. Γι’ αυτό και στην συσκευασία υπάρχει ένα USB type C καλώδιο με λεπτό βύσμα. H συσκευή φέρει τρία πλήκτρα, ένα διπλό για την ένταση και την αλλαγή των track, ένα on/off και ένα πολλαπλών λειτουργιών.

Ο ενισχυτής των ακουστικών είναι 33mW (16Ω) και η ρύθμιση της έντασης είναι ανεξάρτητη από την ένταση του κινητού που έχουμε συνδέσει. Μια εξίσου σημαντική αναβάθμιση είναι η διπλή χρήση της USB-C, για φόρτιση αλλά και για σύνδεση με τον υπολογιστή, μιας και το μικρό αυτό «διαβολάκι» λειτουργεί και σαν USB DAC(!), χωρίς drivers με περιορισμό στα 48KHz/16bit. Στο foobar, έπαιξε μόνο μέσω Directsound ( Wasapi ή Asio δεν τα καταφέραμε).

Το BTR3 έχει αρκετή ισχύ για να οδηγήσει IEM και αρκετά over-ear ακουστικά και προτείνεται για αντιστάσεις από 16Ω έως 100Ω. Με ακουστικά αλλά και με διάφορα ηχοσυστήματα η συσκευή έδειξε πολύ όμορφο και καλόηχο προφίλ. Έχει πληροφορία, ρυθμό και καλή χαμηλή έκταση. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο απολαυστική όταν παίζουμε aptX ή LDAC. Όσοι ακούτε κυρίως μέσω Bluetooth μπορείτε πλέον να έχετε ποιοτικό, hi-res, ασύρματο ήχο παντού.

 

ΤΙP01: Με διπλό κλικ του κεντρικού κουμπιού ενεργοποιούμε αυτόματα για παράδειγα το Siri για iOS συσκευές.

 

TIP02: Για γρήγορο ζευγάρωμα έχει NFC και Fast Pair, το οποίο ενεργοποείτε αν πατήσουμε παρατεταμένα το κουμπί πολλαπλών λειτουργιών εμφανίζοντας μια ειδοποίηση στο κινητό μας.

 

Tweet This:
Με όλα τα codec στο τσεπάκι μας και με δυνατότητα USB DAC το BTR3 της FiiO είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για όσους… συνδέονται μέσω Bluetooth.

 

FiiO BTR3

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

EIΔΟΣ: Hi-res Bluetooth DAC

ΕΙΣΟΔΟΣ: USB type C (DAC-φόρτιση)

ΕΞΟΔΟΣ: 3,5mm mini jack

ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ: 25mW/33mW (32Ω/16Ω)

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: 300mAh

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 11 ώρες (AAC)

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ(ΠxΥxΒ): 58x25x10,4 χλστ.

ΒΑΡΟΣ: 26 γρ.

 

+

ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

ΙΚΑΝΗ ΙΣΧΥΣ

ΜΟΝΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

-

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ USB C ΚΑΙ ΜΙΝΙ JACK

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: AUDIOLINE

ΕΠΑΦΗ: 6936111429

ΤΙΜΗ: €79,99

KEIMENO: ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Norma HS-DA1 Pre Review

AMPS ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...