fbpx
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:42

Audeze Deckard Review

Ξεκάθαρος

Η εταιρεία που κατασκευάζει τα καλύτερα μαγνητοστατικά ακουστικά στον κόσμο και με τα κορυφαία της LCD-4 μας έκανε να απαρνηθούμε τα πανάκριβα μας ηχεία, για τον προσωπικό κόσμο των ακουστικών, δεν θα μπορούσε να μην έχει στη γκάμα της και εξαιρετικούς ενισχυτές ακουστικών.

Αρχικά η Audeze παρουσίασε τον πολύ ψαγμένο, αλλά αρκετά προσιτό Deckard, ενώ αναμένεται στην αγορά το κορυφαίο της μοντέλο, ο The King, που έχει μεν ανακοινωθεί αλλά δεν έχει μπει ακόμα στη γραμμή παραγωγής.

Ο μινιμαλιστικός Deckard δεν είναι μόνον ενισχυτής ακουστικών, αλλά και DAC και προενισχυτής γραμμής, αν και παρέχει μόνον τις απολύτως απαραίτητες συνδέσεις. Η στιβαρή μεταλλική του κατασκευή με τις περίτεχνες ψύκτρες διαλαλεί την εξαιρετική ποιότητα του μηχανήματος, με το φινίρισμα του βουρτσισμένου του αλουμινίου να είναι αψεγάδιαστο.

Η ίδια εξαιρετική εικόνα διατηρείται και στο εσωτερικό του Deckard, με τεράστιο τροφοδοτικό για ενισχυτή ακουστικών, σχεδόν μηδενικές καλωδιώσεις, επιλεγμένα υλικά, όπως πυκνωτές audio της Panasonic και τροφοδοσίας της Nichicon και τοροειδή μετασχηματιστή της Noratel. Το ψηφιακό κομμάτι βασίζεται στο πολύ καλό τσιπάκι PCM5102A της Burr-Brown, το οποίο υποστηρίζει PCM με ανάλυση έως 32bit/384ΚHz, όχι όμως και DSD.

Τα αναλογικά στάδια του Deckard είναι και αυτά πολύ δυνατά, υλοποιούνται με διακριτά υλικά, ενώ στην έξοδο συναντούμε δύο ζεύγη ημιαγωγών ισχύος ανά κανάλι πολωμένων σε τάξη Α και σε συνδεσμολογία μονής απόλιξης.

Το στάδιο εξόδου παράγει αρκετή θερμότητα, ωστόσο αυτή μοιράζεται ομοιόμορφα στις πλαϊνές ψύκτρες με αποτέλεσμα ο Deckard να είναι απλά χλιαρός στην αφή, ακόμα και εάν τον ζορίσουμε. Στην μινιμαλιστική του πρόσοψη συναντούμε μόνον τον επιλογέα εισόδων (USB ή αναλογική), τον επιλογέα κέρδους ακουστικών και το ποτενσιόμετρο στάθμης, όπως και την έξοδο ακουστικών σε καρφί 6,35mm.

Η πίσω πλευρά είναι αντίστοιχα λιτή, με την αναλογική είσοδο και έξοδο και τη θύρα USB, ενώ άλλη ψηφιακή σύνδεση εκτός από την USB δεν υπάρχει. Ο μικροσκοπικός ενισχυτής της Audeze είναι αντάξιος να οδηγήσει τα ακουστικά της εταιρείας, ακόμα και τα ακριβά της μοντέλα, στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και αυτό λέει πολλά. Εμείς τον αξιολογήσαμε και με τα τρία ακουστικά που είχαμε στη διάθεση μας. Ωστόσο ο ενισχυτής ανέπνευσε με τα LCD-3, που σημειωτέον κάνουν όσο τρεις Deckard, περίτρανη απόδειξη της εξαιρετικής ενισχυτικής υλοποίησης της εταιρείας.

Ο ενισχυτής έχει μπόλικα αποθέματα ισχύος και ρεύματος και δεν πρόκειται να βρεθεί ακουστικό που να μην μπορεί να οδηγήσει. Ο χαρακτήρας του είναι ανυπέρβλητα δυναμικός, εκρηκτικός θα λέγαμε, τερματίζοντας τα διαφράγματα των ακουστικών και καθηλώνοντας τον ακροατή.

Ο Deckard επιδεικνύει απόλυτο έλεγχο στις χαμηλές και μεσοχαμηλές, ενώ στις μεσαίες και υψηλές έχει μια μοναδική γλύκα και ζεστασιά, πράγμα που οφείλεται βέβαια στην τοπολογία τάξης Α που υιοθετεί στα τελικά του στάδια. Σκιαγραφεί πολύ ρεαλιστικά τις αποστάσεις μεταξύ των οργάνων και τα επίπεδα στις ατμοσφαιρικές εγγραφές, ενώ τον ανάγλυφο ήχο των LCD3 τον ωθεί ακόμα περισσότερο να βγει έξω από το κεφάλι μας.

Θα μπορούσε να κάνει τα διπλά λεφτά και να τα δικαιολογεί απόλυτα, οπότε στα 750 ευρώ είναι σίγουρα το εύρημα και η άριστη αγορά της δοκιμής μας.

Audeze Deckard
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: DAC, ενισχυτής ακουστικών, προενισχυτής
ΕΙΣΟΔΟΙ: 1xUSB, 1xRCA stereo (line)
ΕΞΟΔΟΙ: 1xΚαρφί 6,35mm (ακουστικών), 1xRCA stereo (pre)
ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ: 4W@20Ω
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ: 5Hz-100KHz (+0dB, -3dB)
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: PCM έως 32bit/384ΚHz
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 260x45x155 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 2,1 κιλά

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: AUDIO SOUL ULTRA
ΕΠΑΦΗ: 210 3839399
ΤΙΜΗ: 750 ευρώ
ΥΠΕΡ
Υψηλή ευχρηστία
Η μαγεία της τάξης Α
Οδηγεί απαιτητικά ακουστικά

ΚΑΤΑ
Έχει μόνον USB ψηφιακή είσοδο
Δεν υπάρχουν ενδεικτικά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « iFI Pro iCAN: Review Copland DAC215 Review »

AMPS ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...