fbpx
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 16:40

Rega Fono Mini A2D phono stage με USB [Review]

Μπορεί ένας τόσο μικρός και φθηνός προενισχυτής κεφαλής να προσφέρει τόσα πολλά ;

Η μεγάλη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει το βινύλιο τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολύ τους κατασκευαστές των «παρελκόμενων», όπως είναι τα phono stages, οι βραχίνοες, τα αξεσουάρ καθαρισμού, να αναπτυχθούν παρουσιάζοντας καινούργια μοντέλα και φρέσκιες τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές θέλοντας να προσελκύσουν ένα ευρύ κοινό και πολλούς νέους φίλους στο αθλήμα, δημιουργούν τα μηχανήματα συμπιέζοντας όσο μπορούνε το κόστος χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση. Υπό αυτό το πρίσμα η Rega έφτιαξε ένα πραγματικά low-cost phono stage που μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε θέλει να ξεφύγει από τον ενσωματωμένο προενισχυτή του ενισχυτή του. Είναι το μικρότερο phono stage της εταιρίας ενώ τα υπόλοιπα είναι τα Fono MM, Fono MC και το Aria.

Το Aria παίζει MM και MC, το καθένα με το δικό του διακριτό κύκλωμα και ενίσχυση. Παίζει μόνο MM κεφαλές, με σταθερή χωρητικότητα εισόδου στα 1000pF, έχει μια είσοδο και μια έξοδο γραμμής στην πίσω πλευρά δίπλα στην in line τροφοδοσία. Εκεί βρίσκετε και το φωτάκι λειτουργίας, ενώ η γείωση βρίσκεται στην πρόσοψη και αν διαθέτουμε ένα καλώδιο RCA που έχει μαζί και τον ακροδέκτη της γείωσης, η σύνδεση θα είναι λίγο άβολη. Το τετράγωνο σασί του Fono Mini A2D είναι από αλουμίνιο, έχει αρκετά μικρό μέγεθος ώστε να τρυπώνει άνετα όπου και αν θέλουμε να το τοποθετήσουμε, είναι πολύ ελαφρύ χωρίς όμως να παρασέρνεται από το βάρος των καλωδίων, όπως πολλά άλλα mini μηχανήματα.

Το μεγαλύτερο προτέρημα του Rega, όπως αναφέρει και το A2D του ονόματος του, είναι η USB θύρα που βρίσκεται δίπλα στην γείωση, για να το συνδέσουμε στον υπολογιστή μας και με τον χρήση ενός κατάλληλου προγράμματος, να ηχογραφήσουμε και να αποθηκεύσουμε στον δίσκο μας σε ηλεκτρονική μορφή τους αγαπημένους μας μαύρους δίσκους.

Έτσι μπορούμε να χτίσουμε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη δίσκων, για ψηφιακές ακροάσεις αλλά και για ένα ασφαλές backup, για όποιον θέλει να «σώσει» παλιά και φθαρμένα άλμπουμ. Το ποτενσιόμετρο δίπλα στην USB θύρα ρυθμίζει την στάθμη εξόδου, για να έχουμε την καλύτερη ηχογράφηση με το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος αλλά και για να αποφύγουμε παραμορφώσεις και ανεπιθύμητο clipping κατά την ψηφιοποίηση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο μοντέλο της Rega που να ψηφιοποιεί και MC κεφαλές και είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε. Παρόλα αυτά το Fono Mini, αν και το φθηνότερο, είναι το μοναδικό που μπορεί να ψηφιοποιήσει τα βινύλια μας. Έτσι ακόμα και αν έχουμε στην κατοχή μας έναν καλύτερο προενισχυτή, ο συγκεκριμένος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τα ψηφιακά του προσόντα.

Το συγκεκριμένο phono stage έχει αρκετά καλή απόκριση στα χαμηλά, που είναι στρογγυλά και τονισμένα δίνοντας όγκο στην μουσική. Αποδίδει όμορφα το σήμα που θα δεχτεί, χωρίς να το  παραμορφώνει και θα αναπαράγει πολύ καλά όποιο είδος μουσικής και αν του δώσουμε.

Έχει δυναμικές και παρουσιάζει μια ανοιχτή και λεπτομερή σκήνη με έναν αέρα στα ψηλά. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από την Rega σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Μουσική απόδοση και AD μετατροπή στο ίδιο σασί είναι ένας συνδυασμός που σκοτώνει και σε αυτήν την υπόθεση ξέρουμε τον δολο-fono.

 

ΤΙP01: Προτιμήστε ένα πρόγραμμα εγγραφής με clipping indicator ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε παραμόρφωση.

TIP02: Η μέγιστη δειγματοληψία του Fono Mini είναι στα 48KHz/16bit

Tweet This: Η Rega έχει καταφέρει να θέσει ένα νέο χαμηλό στην αγορά των ποιοτικών phono stages χάρη στο Fono Mini A2D.

 

Rega Fono Mini A2D

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

ΕΙΔΟΣ: Phono Stage - ADC

ΚΕΦΑΛΕΣ: MM

ΕΜΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 47KΩ

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ: 100Pf

SNR: 78dBA (5mV)

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 102x125x30 χλστ.

 

ΥΠΕΡ:

USB ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΣΚΟΥ ΣΤΟ PC

ΒΟΛΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

 

ΚΑΤΑ:

Η ΓΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΒΙΝΤΕΟΡΥΘΜΟΣ

ΕΠΑΦΗ: 210 6423000

ΤΙΜΗ: €140

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Emillé Allure TruLife Audio ARGΩ Review »

AMPS ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...