fbpx
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 11:04

Bryston BDA-3.14: Streaming DAC με 10 εισόδους

Σιωπηλή ήταν τους τελευταίους μήνες η Bryston από το Οντάριο του Καναδά.

Ο λόγος ήταν ότι είχε ως αποστολή να σχεδιάσει το πρώτο της ασύρματο DAC ή streamer DAC. To ΒDA-3.14 είναι ένα πολλών λειτουργιών streaming DAC πράγμα που σημαίνει ότι ενσωματώνει player που μπορεί να παίζει περιεχόμενο από το δίκτυο αλλά και από USB στικάκια και σκληρούς δίσκους. Το BDA-3.14 υποστηρίζει Qobuz, Tidal, Roon και δικτυακά ραδιόφωνα.

Η σύνδεση του εσωτερικού player της συσκευής με το τμήμα DAC πραγματοποιείται με το πρωτόκολλο I2S, μια εξαιρετικής ποιότητας μεταφοράς σημάτων χωρίς λάθη που υποστηρίζει και δεδομένα ρολογιού. Κατά τα άλλα το BDA-3.14 έχει ψηφιακή ρύθμιση της στάθμης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν σε τελικούς ενισχυτές, ενώ γενικά ο έλεγχος της συσκευής μπορεί να γίνει από app με την ονομασία Manic Moose.

Στο πίσω μέρος του BDA-3.14 υπάρχουν 4 είσοδοι HDMI και μια HDMI έξοδος, 4 θύρες USB, ψηφιακή AES/EBU, 2 ομοαξονικές (RCA και BNC) και μία οπτική. Επίσης έχει δύο θύρα USB Audio για χρήση ως USB DAC. Έχουμε χρόνια να δούμε μια συσκευή τόσο πληθωρική στις εισόδους/εξόδους της, υπάρχουν συνολικά 10 είσοδοι. Το αναλογικό σήμα το νέο Bryston το παραδίδει σε XLR και RCA εξόδους.

Η σύνδεση με το δίκτυο γίνεται μέσω Ethernet.


Ως DAC το BDA-3.14 βασίζεται το BDA-3 της Bryston, μπορεί να αποκωδικοποιήσει μέχρι 384ΚHz/32bit σήματα PCM ή μέχρι DSDx4. Κάθε φορμά επεξεργάζεται στη native ανάλυση του μέχρι την αναλογική έξοδο.

Επιπλέον υπάρχουν ρολόγια ακριβείας, περιοριστές jitter και το αναλογικό στάδιο δεν περιέχει κανένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που περιορίζει την δυναμική περιοχή και την απόκριση.

H τιμή της συσκευής στην Βόρεια Αμερική είναι 4.195 δολάρια. Στην Ευρώπη λόγο ΦΠΑ και δασμών θα έρθει πιο ψηλά.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...