fbpx
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 23:01

LG HU80K Review

Επίδειξη εικόνας

Ένας ασυνήθιστης μορφής προβολέας ικανός αναλάβει ρόλους και θέσεις.

Το ζητούμενο εδώ είναι η μεγάλη εικόνα και πως μπορεί κανείς να την έχει εύκολα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικά σκοτεινά δωμάτια, μόνιμες εγκαταστάσεις, ολονύχτιες ρύθμισες ή μήκη καλωδίων.

 

Το χερούλι, που ξεχωρίζει στον νέο προβολέα της LG, δείχνει αμέσως τις προθέσεις της συσκευής. Δεν ήρθε για να φέρει το απόλυτο «OLED μαύρο», δεν ήρθε για ανατρέψει το καθεστώς στην αγορά βιντεοπροβολέων και δεν ήρθε για να το κρίνουμε όπως έναν κορυφαίο JVC, Sony ή Epson. Είναι ένα καινούριο είδος, ένα gadget εικόνας, που έχει ως όπλα την ασύρματη σύνδεση, την UHD ανάλυση, τη φορητότητα και την προβολή εικόνας από οποιαδήποτε θέση. Το μαρτυρά άλλωστε η μορφή του που δεν μοιάζει με προβολέα. Είναι ορθογώνιος, από σκληρό πλαστικό, μήκους μισού μέτρου.

Δείχνει ως κανόνι φωτός, έχοντας στη μια άκρη του το φακό και στην άλλη μια από τις δυο βάσεις (με ρυθμιζόμενα πατάκια) του. Αυτή χρησιμοποιείται όταν τον τοποθετήσουμε κατακόρυφα. Όταν, όμως, τον χρησιμοποιήσουμε κατά μήκος, υπάρχει μια άλλη βάση με τέσσερα ρυθμιζόμενα ελαστικά ποδαράκια μήκους 2 εκ. Αυτά βρίσκονται σε σχηματισμό Vesa, έτσι ώστε όταν τα αφαιρέσουμε, να μπορούμε να βιδώσουμε τον προβολέα σε βάση.

Όπως καταλαβαίνεται είναι ένας εντελώς ευέλικτος προβολέας και δεν σταματάει μόνο εδώ. Εμπρός από το φακό υπάρχει ένας αναδιπλούμενος καθρέπτης που λειτουργεί και κάλυμμα. Ο καθρέπτης ρυθμίζεται με το χέρι ώστε να εκτρέψουμε την εικόνα του προβολέα προς σ’ οποιαδήποτε επιφάνεια προβολής θέλουμε. Δηλαδή ο HU80K μπορεί να προβάλει κατευθείαν από το φακό του ή μέσου του καθρέπτη. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε μια αμελητέα απώλεια φωτεινότητας.

Με άλλα λόγια ο προβολέας μπορεί να είναι όρθια τοποθετημένος και να προβάλει άμεσα στην οροφή ή να είναι οριζόντια τοποθετημένος και μέσου του καθρέπτη να προβάλει επίσης στην οροφή. Φανταστείτε συνδυασμούς και τρόπους δημιουργίας μεγάλης εικόνας ακόμη και σε δύσκολους χώρους ή συνθήκες. Είναι δηλαδή ένας προβολέας που τον πας από το σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο και από το γραφείο στο εξοχικό και έχεις μεγάλη εικόνα σε δευτερόλεπτα.

Σ’ αυτό βοηθάει και η πηγή φωτός που είναι λέιζερ και ανάβει αμέσως, δεν περιμένεις καθόλου δηλαδή όπως σ΄ έναν προβολέα με λάμπα. Επίσης ο HU80K είναι εντελώς αθόρυβος, αν και έχει διπλό σύστημα ψύξης εισαγωγής και εξαγωγής αέρα. Το μόνο που ακούς είναι ο χρωματικός τροχός της τεχνολογίας DLP που χρησιμοποιεί, ενώ όταν λειτουργεί το ενσωματωμένο ηχητικό σύστημα της συσκευής τότε τον ξεχνάς και αυτόν. Να σημειώσουμε ότι ο HU80K δεν είναι κοντινής σκόπευσης (short-throw)  προβολέας, έχει ζουμ μόλις 1,2x και δεν έχει μηχανισμό μετατόπισης της εικόνας.

Μια αυτόματη τραπεζοειδή διόρθωση εφαρμόζει και αυτή μόνο όταν χρησιμοποιείται ο καθρέπτης. Επομένως για μεγάλη εικόνα, π.χ. για 100 ίντσες θα πρέπει στοχεύσουμε από τα 2,8 μέτρα με το ζουμ κλειστό.

SMART DLP
Όπως είπαμε ο HU80K είναι τεχνολογίας DLP, που με τεχνικές διαχείρισης των pixels του τσιπ παραγωγής της εικόνας, o προβολέας αυξάνει την αντιληπτή ανάλυση της από Full HD σε UHD. Πράγμα που το κάνει εξαιρετικά και μόνο με ειδικές εικόνες δοκιμών -και από απόσταση- μπορεί κανείς να το αντιληφθεί. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το λέιζερ φως, τότε εισπράττουμε στην οθόνη μια πολύ καλή εικόνα με οξύτητα, εστίαση και ικανό χρώμα. Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει τηλεόραση LG σίγουρα θα έχετε αγαπήσει τα μενού της και το περιβάλλον που προσφέρει.

Το ίδιο WebOS χρησιμοποιείται και εδώ. Είτε από το τηλεχειριστήριο ή από τη app, o ΗU80Κ είναι χάρμα να τον ελέγχεις. Η έξυπνη αυτή πλατφόρμα προσφέρει μέχρι και web browser, Netflix, YouTube και άλλες εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε. Η συσκευή συνδέεται με το δίκτυο ενσύρματα ή κατά Wi-Fi και έτσι «ανοίγει» ένα άλλο κόσμο στον χρήστη της. Χωρίς κανένα player ή καλώδιο (κρατήστε αυτό) ο HU80K μπορεί να παίζει άμεσα περιεχόμενο π.χ. μέσω Wi-Fi να δούμε YouTube.

Όσο για την τροφοδοσία του, ο LG χρησιμοποιεί ένα μεγάλου μήκους καλώδιο που τυλίγεται και ξετυλίγεται με την πίεση ενός πλήκτρο όπως το καλώδιο μιας ηλεκτρικής σκούπας. Με αυτό τον τρόπο το καλώδιο είναι πάντα διαθέσιμο… για τις φορητές μας χρήσεις, ακόμη και το φις χάνετε εσωτερικά. Βέβαια φέρει και θύρες, δύο HDMI (η μια με ARC) για το home cinema ή την ηχομπάρα μας, δύο USB (ή μια 3.0) που παίζουν στικάκια και μια υποδοχή ακουστικών για προσωπικές ακροάσεις.

Οι υποδοχές αυτές είναι χωρισμένες σε δύο περιοχές, ένα σετ για μόνιμές και ένα σε εμφανές σημείο για καθημερινές συνδέσεις. Θα θέλαμε βέβαια να έχει και τηλεοπτικό δέκτη, αλλά αυτό προϋποθέτει άλλη υποδομή. Όσοι χρησιμοποιούν κάποιο smartphone ο προβολέας έχει δυνατότητα miracast για να βλέπουμε άμεσα και ασύρματα την οθόνη της μικρής συσκευή στην μεγάλη.

Κατά την δοκιμή χρησιμοποιήσαμε το Mate 20 Pro και πραγματικά άνοιξε το Android περιβάλλον σε 100+ ίντσες. Με την χρήση Bluetooth πληκτρολογίου και ποντικού, δημιουργήσαμε ένα desktop σύστημα με ένα τεράστιο μόνιτορ-οθόνη. Αυτή και μόνο η δυνατότητα του HU80K, αξίζει να υπάρχει στην αγορά. Είναι ένας προβολέας με πολλές διασυνδέσεις, μια μηχανή εικόνας έτοιμη να δείξει πολλά και από διαφορετικές πηγές ακόμη και τις πιο σύγχρονες.

Όσοι πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν για gaming, δεν έχει και πολύ μικρό lag, αλλά συμπεριφέρεται αρκετά ικανοποιητικά. Είναι ότι πρέπει για ποδόσφαιρό, Netflix, τηλεόραση και YouTube, ενώ οι κινηματογραφικές του δυνατότητες θα σας ικανοποιήσουν κυρίως επειδή υποστηρίζει HDR10.

Όπως είπαμε και στην αρχή δεν διεκδικεί να πάρει το «ψωμί» των καθιερωμένων -σταθερών- προβολέων της αγοράς, αλλά να προσφέρει μια εναλλακτική λύση σ’ αυτούς που θέλουν μεγάλη εικόνα χωρίς φασαρίες και με δυνατότητες σύνδεσης με τα νέα μέσα. Ένα νέο είδος προβολής που σίγουρα θα σας συναρπάσει…

 

ΤΙP01: Ο προβολέας δεν κυκλοφορεί ακόμη στην Ελληνική αγορά. Αλλά είναι εύκολο να τον βρείτε.   

ΤΙP02: Η ρύθμιση της εστίασης και του ζουμ γίνονται χειροκίνητα. Επειδή συνδέεται με το δίκτυο, οποιαδήποτε ενημέρωση firmware, γίνεται αυτόματα.

LG HU80KA
TEXNIKA XAΡAKTHΡΙΣTIKA
ΕΙΔΟΣ: Βιντεοπροβολέας DLP
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: 1xDLP πάνελ των 0,47 ιντσών 1.920x1.080 pixels
AΝΑΛΥΣΗ: 3.840x2.160 pixels (UHD 4K)
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ: 2.500 lumens
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΛΑΜΠΑΣ: Λέιζερ έως 20.000 ώρες
ΦΑΚΟΣ: Ζουμ 1,2x
ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΦΑΚΟΥ: Όχι
ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: Από 30 έως 150 ίντσες
ΕΙΣΟΔΟΙ: 2xΗDMI (η μία με ARC), 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1xΟπτική ψηφιακή, 1xΥποδοχή ακουστικών, 1xEthernet, 1xBluetooth-out
HΧΟΣ: 2x7W
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxBxY): 470x165x165 χλστ. 
ΒΑΡΟΣ: 6,7 κιλά

+

Ευελιξία τοποθέτησης
Έξυπνη πλατφόρμα
Διασυνδέσεις
Φωτεινότητα

-

Τιμή
Διαθεσιμότητα
Επίπεδα μαύρου

 

Tweet this

Όρθια ή οριζόντια, με καθρέπτη ή όχι ο HU80K είναι έτοιμος να φωτίσει κάθε χώρο με μεγάλη εικόνα και ήχο. Δείτε τον ως μια μεγάλη οθόνη για το YouTube. Ως ένα Bluetooth ηχείο με εικόνα…

Επαφή: LG Hellas
Tηλ.: 210 4800 564
Τιμή: 2.500 ευρώ (περίπου)
 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Philips 65OLED903 Review

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...