fbpx
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 10:02

Panasonic SC-ALL8

Tα multi-room συστήματα αυξάνουν και μαζί τους τα ηχητικά δίκτυα στο σπίτι.

Tα στερεοφωνικά συστήματα multi-room είναι κοινός στόχος για κάθε κατασκευαστή. Ακόμη και αυτοί που σήμερα στους καταλόγους τους δεν έχουν μοντέλα, του χρόνου είναι σίγουρο ότι θα το «φωνάζουν». Τα multi-room στερεοφωνικά είναι ενεργά δικτυακά ηχεία που λειτουργούν είτε αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλα ομοειδή.

Έτσι σε κάθε δωμάτιο έχουμε διαφορετική μουσική ή την ίδια σε όλο το σπίτι όταν λειτουργούν μαζί σε γκρουπ ή πάρτι mode. Ελέγχονται από apps για smartphone και ταμπλέτες και… γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα τραγούδια που είναι διαθέσιμα σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δίσκο. Από δίσκους NAS μέχρι υπολογιστές και κινητά.

Εκτός από αυτό είναι ικανά να «πιάνουν» Spotify και άλλες μουσικές υπηρεσίες. Μερικές εταιρίες όπως είναι η Samsung και η Sonos έχουν αναπτύξει τα δικά τους πρωτόκολλα multi-room, ενώ η Qualcomm -γνωστή από τους επεξεργαστές των κινητών μας- παρέχει ως έτοιμη λύση στους κατασκευαστές ηχητικών το Qualcomm AllPlay και η DTS -γνωστή από το home cinema- έχει το PlayFi ως ανταγωνιστικό.

Η Panasonic για το δικό της multi-room οικοσύστημα στερεοφωνικών υιοθέτησε την πρόταση της Qualcomm και με την ευκαιρία δοκιμάζουμε εδώ το καλύτερο μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή. Η συσκευή ονομάζεται SC-ALL8 και φέρει ψηφιακούς ενισχυτές, ιδίας τοπολογίας με αυτούς που ανακοινώθηκε ότι θα φέρουν και τα ενισχυτικά της Technics.

To SC-ALL8 μοιάζει ως ένα ηχείο που για να το κάνεις να λειτουργήσει θα πρέπει να του «δείξεις» το οικιακό σου δίκτυο. Όταν συνδεθεί εκεί, από άψυχο «μονομπλόκ» που είναι θα μετατραπεί σ ένα μουσικό κουτί με πλήθος δυνατοτήτων που θα σας ευχαριστήσουν. H συσκευή είναι bass reflex 2.1 καναλιών, με δύο δρόμων δεξί και αριστερό ηχείο έχοντας ανάμεσα τους στην πρόσοψη ένα γούφερ από κώνο μπαμπού.

Η πρόσοψη είναι μια μεταλλική γρίλια, ενώ η υπόλοιπη συσκευή είναι από πλαστικό. Tα πέντε πλήκτρα που υπάρχουν είναι αφής, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε δύο εισόδους μια για δικτύου (Ethernet) και μια σε mini-jack που αποτελεί την aux-in. Βέβαια υπάρχει και Wi-Fi. Αν θέλετε να συνδέσετε περισσότερες πηγές στο SC-ALL8 η Panasonic κυκλοφορεί και το SC-ALL1C που λειτουργεί ως «γέφυρα».

Συνδέουμε εκεί την έξοδο χαμηλού σήματος του στερεοφωνικού μας και αυτό φροντίζει να streamάρει τον ήχο του ώστε να το δει ασύρματα το SC-ALL8. To ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί σε ράφι ή σε τοίχο, υπάρχουν μεταλλικά γαντζάκια στη συσκευασία. Ο κατασκευαστής αναφέρει συνολική ισχύ 80W και πράγματι παίζει πολύ δυνατά, μπορούμε να του streamάρουμε μέχρι αρχεία WAV και FLAC ανάλυσης 48ΚHz/24bit. Μέσω της εφαρμογής Panasonic Μusic Stream γίνεται όλος ο έλεγχος, αυτή είναι καλογραμμένη και απλή στη χρήση.

Το ηχείο έχει στρωτό και hi-fi ήχο, ενώ αν καθίσουμε απέναντι του παρουσιάζει μια λεπτομερέστατη στερεοφωνική εικόνα, με δυναμικά χτυπήματα και περιγραφές μεγαλύτερες από το μέγεθος του. Αν η μουσική μας είναι χαμηλής ανάλυσης θα το καταλάβουμε αμέσως, ενώ στις καλές ηχογραφήσεις θα δείξει το χαρακτήρα τους. Είναι σίγουρα το μονοπάτι του για καθημερινή μουσική στο σπίτι.


ΥΠΕΡ
ΑllPlay
Kαλή audio υποδομή
Εύκολη στη χρήση


ΚΑΤΑ
Tο software είναι λίγο ανώριμο, θα βελτιωθεί με ενημερώσεις firmware

ΣΧΟΛΙΟ
Το δρόμο που άνοιξε η Sonos με τα multi-room συστήματα, συνεχίζεται τώρα και από άλλους κατασκευαστές. Το σύστημα ALL8 της Panasonic είναι μια εναλλακτική πρόταση.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
EIΔΟΣ: Ενεργό δικτυακό ηχείο multi-room
HXEIA: 2.1, πέντε μεγάφωνα
IΣΧΥΣ: 20W ανά κανάλι στα 8Ω. 40W στο γούφερ στα 4Ω
ΠΑΙΖΕΙ: ΜP3, AAC, WAV, FLAC, ALAC
Wi-Fi: 5GHz και 2,4GHz
ΕΙΣΟΔΟΙ: 1xLAN, 1xMini-jack aux
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 373x224x138 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 4,2 κιλά


ANΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Intertech, τηλ.: 210.969.2300
ΤΙΜΗ: 249 ευρώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cambridge Audio Minx Xi Lindemann Musicbook:25 [Review] Δικτυακό player »

ΠΗΓΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...