fbpx
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 12:09

BEST OF 2018 ANALOGUE

ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

 

Elac Miracord 70 (#09)

Το μεσαίο πικάπ της Elac διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της σχεδίασης του επετειακού μοντέλου Miracord 90, παραμένοντας σύγχρονο και κλασικό μαζί,  χωρίς σημαντικές εκπτώσεις στα κρίσιμα υλικά.  Με γυάλινο πλατό 2,6 κιλών, συνολικά μάζα 11 κιλών, υποπλατό, πλήρως ρυθμίσιμο βαρχίονα, κεφαλή Audio Technica AT95 και προσεκτική απόσβεση, το Miracord 70 συνδυάζει την ηχητική κομψότητα, με την ακρίβεια και τη μουσικότητα, σε ένα αρμονικό σύνολο που ξεχωρίζει άνετα στα πλαίσια της κατηγορίας του.

 

 

Perpetuum Ebner PE800 (#14)

Το εισαγωγικό PE800 διατηρεί τη βασική κατασκευή των άλλων Perpetuum (πλην της ανάρτησης) με split chassis, βαρύ μεταλλικό πλατό κι ένα νέο, πολύ ποιοτικό βραχίονα. Μεταφέρει πιστά τον ήχο της ιστορικής γερμανικής εταιρίας σε μια δημοφιλή κατηγορία τιμών, όπου βρίσκουμε τα πρώτα πολύ καλά πικάπ της αγοράς. Με όπλο τη μουσικότητα και τον βαθύ, αυθεντικό βινυλιακό τόνο που τόσο αποζητάμε σήμερα, το μικρό Perpetuum αποτελεί μια πολύ καλή υπενθύμιση ότι ίσως....«δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά». Μια σίγουρη επένδυση για τους εραστές του βινυλίου.

 

 

Phasemation ΕΑ-200 (#10)

Ελάχιστοι κατασκευστές μπαίνουν στον κόπο να σχεδιάσουν phono stage χωρίς τελεστικούς ενισχυτές και, μάλιστα, χωρίς ανάδραση. Η Phasemation (πρώην Phase Tech) είναι ένας από αυτούς και το εισαγωγικό ΕΑ-200 μας εισάγει σε ένα πολύ διαφορετικό ηχητικό κόσμο. Ενίσχυση ρεύματος με fixed 470Ω φορτίο για τις MC, κύκλωμα τριών σταδίων με αποκλειστικά διακριτά εξαρτήματα και καταπληκτική ακρίβεια κατασκευής, με τον ήχο του να είναι περίπτωση «συμπυκνωμένης» τελειότητας σε σκηνική και τονική ακρίβεια .

 

 

M2Tech Nash (#14)

Η ιταλική M2 Tech αλλάζει τον βινυλιακό μας κόσμο με το Nash, το πρώτο της αναλογικό phono stage. Χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth για να ρυθμιστεί μεσω app, παρέχει εκτενείς ρυθμίσεις μέσω της οθόνης, των μικροδιακοπτών της πλάτης και της smart εφαρμογής και κάνει τη διαφορά ακόμη και με το πελώριο κέρδος του, που φθάνει μέχρι τα 95dB! Μια σπάνια σχεδίαση χαμηλού θορύβου και υψηλής εξόδου 2,5Vrms, με διακριτά εξαρτήματα (fet smt) και παθητική RIAA, που αναδεικνύεται με την προσθήκη του «έξυπνου»τροφοδοτικού Van Der Graaf mkΙΙ. Έχει σύγχρονο, τεχνικά άρτιο ήχο αλλά με μια ομολογουμένως μοναδική φινέτσα σε ότι κάνει.

 

Leben RS30EQ (#13)

Κατασκευασμένο στην Ιαπωνία από έμπειρα χέρια με μεράκι, ένα σπάνιο phono stage χαμηλού κέρδους μόνο για κεφαλές ΜΜ, εξοπλισμένο με λυχνίες new old stock, RIAA τύπου CR, σπέσιαλ μετασχηματιστή τροφοδοσίας με πυρήνα orient core και λαμπάτη ανόρθωση. Συναρμολογείται στο χέρι, χωρίς πλακέτα, σε δύο επίπεδα εντός του σασί, έχει αναρτημένο υποσασί και συναρμολογούμενο σασί, για αποφυγή των κραδασμών. Το ελάχιστο, τελειοποιημένο κύκλωμα χωρίς ανάδραση δίνει κορυφαία ηχοχρωματική αμεσότητα, εξαιρετικές δυναμικές και μια χαρισματική τρισδιάστατη σκηνή, αποτελώντας μια βινυλιακή γιορτή των αισθήσεων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pro-Ject Essential III Review

ΠΗΓΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...