fbpx
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 00:00

Yamaha QL Series

Η νέα σειρά QL έρχεται να ταράξει τα νερά στην αγορά των ψηφιακών μίξερ. Τα δύο νέα μοντέλα QL5 και QL1 προσφέρουν την ίδια απαράμιλλη ποιότητα ήχου, ισχύ και ευελιξία με αυτές της μεγάλης σειράς CL, αλλά με όλες τις εισόδους και εξόδους ενσωματωμένες πάνω τους.

 


Η QL5 διαθέτει 32 εισόδους και 16 εξόδους και QL1 διαθέτει 16 εισόδους και 8 εξόδους, όλα όμως επεκτάσιμα με slot ή racks.
Η δυνατότητα μίξης κάθε μίξερ είναι 64 mono και 8 stereo είσοδοι για την QL5 και 32 mono και 8 stereo είσοδοι για την QL1, γεγονός που επιτρέπει και στις 2 κονσόλες να διπλώνουν τα κανάλια τους έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για FOH και monitor χρήση ταυτόχρονα. Τα Auxiliaries είναι συνολικά 24 και για τις δύο κονσόλες.

Με την νέα δυνατότητα Port to Port η μεγαλύτερες κονσόλες CL μπορούν να χρησιμοποιούν τις τοπικές εισόδους των κονσολών QL αντί για RIO Stageboxes, γεγονός που επιτρέπει κάθε είδους συνδυασμό κονσολών QL και CL. Από αυτή την δυνατότητα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο διαχωρισμός των Gain με την λειτουργία Gain Compensation για κάθε είσοδο που υπάρχει σε κάθε κονσόλα QL έτσι ώστε κάθε κονσόλα που συμμετέχει σε ένα σύστημα να έχει το δικό της Gain.

Η επιφάνεια της QL5 διαθέτει 34 faders ενώ της QL1 διαθέτει 18 faders.
Και οι δύο κονσόλες διαθέτουν DANTE διασύνδεση και συνεργάζονται όπως και οι CL, με τα 4 διαφορετικά Rio’s (RIO3224-D,RIO1608-D,RI8-D,RO8-D) με μέγιστη χρήση 8 διαφορετικών RIO’s για διασύνδεση έως 256 καναλιών εισόδων, δίνοντάς τους έτσι την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και σε μεγαλύτερα projects.

Μια νέα προσθήκη που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών είναι η ενσωμάτωση του Dan Dugan auto mixer που προσφέρει μοναδική χρηστικότητα σε εφαρμογές συνεδρίων και broadcast.
To Premiun rack των επεξεργαστών δεν απουσιάζει από τις QL που φιλοξενεί τους καλύτερους επεξεργαστές σήματος που υπάρχουν σε ψηφιακή κονσόλα με το Rupert Neve Portico 5033 EQ και το 5043 Compressor που δεν πρέπει να απουσιάζει από καμία μίξη.

Δύο υποδοχές για κάρτες επέκτασης MY είναι διαθέσιμες και στις δύο κονσόλες, για κάθε είδους εναλλακτική διασύνδεση όπως (AVIOM, MADI, Ethersound κ.α.)

Το βασικότερο στοιχείο της ευχρηστίας έχει προσεχθεί ιδιαίτερα με την χρήση της ίδιας οικείας touch sense οθόνης των ίδιων faders και τα ίδια backlit channel name displays σε κάθε κανάλι. To touch and turn knob βοηθάει ιδιαίτερα για μεταβολή σε κάθε παράμετρο που έχουμε στην οθόνη.
Stereo ή πολυκάναλη εγγραφή γίνεται απευθείας, μέσω του πρωτοκόλλου DANTE σε κάθε computer που έχει κάρτα δικτύου χωρίς την χρήση καμίας επιπλέον κάρτας ήχου, προσφέροντας άνετο “virtual sound check” ή live recording.

Η εφαρμογή QL για iPAD είναι φυσικά διαθέσιμη με σκοπό τον χειρισμό της κονσόλας “on location” για κάθε είδους επέμβαση καθώς και ο Editor της κονσόλας για PC &Mac. Συμβατότητα στις σκηνές και προγράμματα που δημιουργούνται ή προορίζονται σε QL είναι συμβατά με όλες τις ψηφιακές κονσόλες ΥΑΜΑΗΑ.

Η αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής είναι δεδομένες, με το logo MADE IN JAPAN να εξασφαλίζει αυτά που κάθε χρήστης περιμένει από μια κονσόλα YAMAHA, και είναι σίγουρο ότι η πορεία της θα ξεπεράσει ακόμα και αυτή της M7CL.

Η νέες QL1 & QL5 θα είναι διαθέσιμες στα μέσα Απριλίου και θα έχουν αρχικές
QL-1 : 7.890€ NET με ΦΠΑ
QL-5 : 14.690,00€ NET με ΦΠΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Philips Miracast 239C4QHWAB xbox One στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο »

ΠΗΓΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...