fbpx
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 13:02

BEST OF 2018 DIGITAL AUDIO

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

Auralic Vega G2 (#11)

Νέα γενιά G2 για το high end streaming DAC της Auralic, που είναι ένα κοκτέιλ τεχνολογιών, με φρέσκιες ιδέες και εθιστικό ήχο. Η καρδιά του είναι το Tesla Platform, με τετραπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη 1GB και 4GB αποθηκευτικού χώρου, που τρέχει με ταχύτητα 25.000 MIPS.  Είναι ένας σπάνιος DAC που, με αυτήν την επεξεργαστική ισχύ, δύο femto ρολόγια και ένα custom ESS τσιπάκι (φτιαγμένο ειδικά για την Auralic) μπορεί και λέγεται «Master DAC». Με λειτουργίες streaming, UPnP, πληθώρα ψηφιακών εισόδων, αναλογικό volume τύπου ladder και έξοδο σε τάξη Α, δίνει έναν ήχο αναφοράς με κάθε ψηφιακό σήμα.

 

iFi Pro iDSD (#13)

Το Pro iDSD της iFi είναι ένα DAC-ναυαρχίδα με πάρα πολλές δυνατότητες, τεχνολογικές πρωτιές και εξαιρετικό ήχο ή,καλύτερα, ήχους. Ένας από τους αδιαμφισβήτητους πρωταθλητές της σημερινής (και όχι μόνο) αγοράς. Φοράει τέσσερα Burr-Brown, έχει λάμπες GE5670 και τρανζίστορ στην είσοδο και μια πληθώρα φίλτρων. Σχεδόν όλες οι συνδέσεις, balanced και unbalanced έξοδοι και διαδικτυακές ικανότητες. Μοντέρνος, άμεσος ήχος με περιγραφή. Όλα αυτά σε ένα γερό, κυματιστό σασί μερικών εκατοστών.

 

Marantz ND-8006 (#10)

Το ND8006 είναι η απόλυτη high end πολυ-πηγή της χρονιάς, με πλήρες τμήμα streaming, ένα σπέσιαλ high res USB DAC, πληθώρα ψηφιακών εισόδων και εξόδων κι ένα θαυμάσιο upsampling CDplayer, όλα βάσει του Sabre ES9016. Είναι και φουλ ασύρματη (Heos Wireless, Bluetooth και Airplay), με δυνατότητα απενεργοποίησης όλων των «έξτρα» για καλύτερη ποιότητα ήχου. Με εξελιγμένα ψηφιακά φίλτρα ΜΜDF και διακριτό στάδιο εξόδου HDAΜ SA2, το μεσαίο player της Marantz δίνει μεγάλο, βελούδινο και ακριβέστατο ήχο, όπου η μουσική αίσθηση κυριαρχεί όπως σε ένα καλό πικάπ.

 

Metrum Acoustics Onyx (#13)

Η non oversampling τεχνολογία μετατροπής, με δικτυώματα R2R, στην πιο σύγχρονη εκδοχή της. Η ολλανδική  Metrum κατασκευάζει τα δικά της DAC module, τα Transient, και στον Onyx χρησιμοποιεί διπλά τέτοια σε συνδυασμό με τεχνολογία FPGA, για να δώσει αληθινή 24bit ανάλυση και έναν λόγο s/n στα 145dB! Πλήρως ζυγισμένο, με απευθείας οδήγηση της εξόδου από τους DAC και δυνατότητα αναπαραγωγής 384KHz από τη USB (αλλά όχι και native DSD), ο Onyx κάνει τη διαφορά, με μεγάλο, διακριτό και πλήρη αρμονικών ήχο, δίνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του ψηφιακού ήχου.

 

Pioneer PD-70AE (#14)

Η Pioneer κατεβάζει έπειτα από χρόνια στην αγορά μια ναυαρχίδα που θα γοητεύσει πολλούς με την απτή ποιότητα κατασκευής και την απόδοσή της, ειδικά με δίσκους SACD. Όλα είναι διπλά στο PD-70AE, από τον πάτο του σασί και τα γραμμικά τροφοδοτικά μέχρι τους DAC (Sabre 9026PRO) και το στάδιο εξόδου. Ο κορυφαίος αλουμινένιος οδηγός εδράζει σε μεταλλική βάση και περικλείεται από αλουμινένιο θάλαμο με κυψελωτή επιφάνεια και ειδική αντικραδασμική βαφή. Με κλασικές ψηφιακές εισόδους και καθόλου streaming, το PD-70AE έχει οριακά καλή σκηνική ακρίβεια και διαφάνεια, τρομερές δυναμικές και βαθύ χαμηλό, κάνοντας τα SACD μας να παίζουν σαν βινύλια!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hegel HD30 Review Arcam irDAC-II Review »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...