fbpx
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 20:45

Bryston BUC-1 [Review]

Το φαινόμενο των μετατροπέων από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα δεν είναι θέμα των τελευταίων μηνών. Μετατροπείς DAC υπάρχουν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, και μάλιστα πολλοί από αυτούς παίζουν ακόμη εξαιρετικά.

Οι κάτοχοι τέτοιων συσκευών άρχισαν τελευταία να μην αισθάνονται «σύγχρονοι», αφού στερούνται τη δυνατότητα του USB DAC.

Δηλαδή, δεν μπορούν να συνδέσουν τον υπολογιστή τους για hi-res audio στον αγαπημένο τους μετατροπέα. Έτσι αναγκάζονται να τον δώσουν κοψοχρονιά ή να τον παροπλίσουν, αγοράζοντας έναν καινούργιο που θα έχει θύρα USB.

Ακριβώς σ’ αυτή την αγωνία ακουμπά το BUC-1 της Bryston. Μία κόμπακτ συσκευή με το κατασκευαστικό DNA της καναδικής εταιρίας. Το BUC-1 έχει ως αποστολή να προσθέσει USB είσοδο στο μετατροπέα του στερεοφωνικού σας, χαρίζοντάς του επιπλέον χρόνια χρήσης, ενώ σε εσάς προσφέρει τη δυνατότητα να παίζετε μουσικές υψηλής ανάλυσης από τον υπολογιστή σας.

Το BUC-1 έχει πρόσοψη από χοντρό αλουμίνιο με πράσινα ενδεικτικά LED της συχνότητας κλειδώματος. Έχει ως είσοδο μια USB type B για τον υπολογιστή σας και ως έξοδο μία AES/EBU, μία ομοαξονική και μία BNC.

Δηλαδή, δεν έχει αναλογικές εξόδους, τη δουλειά της μετατροπής θα την κάνει το δικό σας DAC. Εσωτερικά, η συσκευή έχει ισχυρό τροφοδοτικό με τοροειδή μετασχηματιστή με τοπικές σταθεροποιήσεις, «πατάει» στο τσιπάκι της XMOS, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα USB DAC, έχει διακριτούς ταλαντωτές-ρολόγια για να υποστηρίζει από 44,1kΗz έως 192kΗz, ενώ όλα τα εξαρτήματα είναι υψηλού επιπέδου. Στη συσκευασία θα βρείτε ένα USB στικάκι με τους οδηγούς για την εγκατάσταση του BUC-1 στον υπολογιστή, ενώ η συνολική ποιότητα κατασκευής είναι πολύ υψηλή.


Για τη δοκιμή του BUC-1 χρησιμοποιήσαμε το Pioneer U-05 και το κλασικό CD player της harman/kardon ΗD-970, που έχει ψηφιακές εισόδους. Η σύνδεση έγινε με 75Ω τερματισμένο καλώδιο από την BNC του BUC-1 στην ομοαξονική των συσκευών/μετατροπέων.

Το PC μας το συνδέσαμε με το καλώδιο USB μοντέλο Coffee της Audioquest. Οι συνδέσεις λειτούργησαν αμέσως, ενώ το BUC-1 έδειξε τεράστια αξιοπιστία. Το ενδεικτικό «192» άναψε και ο ήχος του άρχισε να ακούγεται από τα ηχεία.

Ως player χρησιμοποιήσαμε το εξαιρετικό JRiver. Το BUC-1 είναι μοναδικό και αθόρυβο, καθώς απολαύσαμε άριστης ανάλυσης ήχο, χωρίς να χάσουμε το ηχόχρωμα του Pioneer ή του harman/kardon.

Αυτό παραδίδει ένα ουδέτερο και αγνό ψηφιακό σήμα στην έξοδο για να το πιάσει ο μετατροπέας μας. Έτσι, με μια απλή κίνηση, το -δήθεν ξεπερασμένο- σύστημά μας αποκτά είσοδο USB, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ηχητική του ποιότητα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συλλέξετε μουσικά αρχεία FLAC στα 96kHz ή 192kΗz, ώστε να αξιοποιήσετε τη νέα σας αναβάθμιση. Το BUC-1 είναι μοναδικό και χρήσιμο, ειδικά για όσους από μας έχουμε κορυφαίο μετατροπέα από χρόνια...

ΥΠΕΡ
Κατασκευή & μέγεθος
Δεν επηρεάζει τον ήχο
Μοναδικό στην αγορά


ΚΑΤΑ
Δεν υπάρχουν οδηγοί στο site της Bryston
Δε μετατρέπει DSD
Δεν έχει οπτική έξοδο

ΣΧΟΛΙΟ
Αναβαθμιστείτε ψηφιακά με δυνατότητα υψηλής ανάλυσης από τον υπολογιστή σας. Μια συσκευή που δε μετατρέπει από ψηφιακό σε αναλογικό, αλλά από ψηφιακό ασύγχρονο USB σε S/PDIF.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Μετατροπέας από USB σε S/PDIF
EIΣΟΔΟΣ: USB type B
ΕΞΟΔΟΙ: 1xBNC, 1xΟμοαξονική, 1xAES/EBU
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxYxB): 142,88x57,15x203,2χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 4κ.


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Solid Foundation
ΕΠΑΦΗ: 210.9570.778
ΤΙΜΗ: 890 ευρώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « iFI nano iDSD Metrum Musette Μέτρον ἄριστοv [review] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...