fbpx
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 00:00

FiiO E18 Kunlun

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΕΝΟΣ SMARTPHONE ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ MOBILE ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ.

Η νέα τάση της εποχής με τα φορητά gadgets ήχου ανατρέπει την παραδοσιακή ακρόαση hi-fi στο σπίτι και τη βγάζει έξω.

Όπως, από το σπίτι, πήγαμε στο αυτοκίνητο, έτσι τώρα μπορούμε να έχουμε ποιοτικό ήχο και στο δρόμο. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πλέον πολλά ακουστικά υψηλής ποιότητας, ενώ τα smartphones υποστηρίζουν εφαρμογές που παίζουν FLAC, Spotify και high resolution μουσική.

Το μόνο, λοιπόν, που μένει είναι ένα ηχητικό boost για να απογειωθεί η ακρόαση εν κινήσει. Έτσι, ένα νέο είδος συσκευών έχει κάνει την εμφάνισή του στην αγορά. Είναι τα φορητά DAC με ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών. Και, όταν λέμε φορητά, εννοούμε επαναφορτιζόμενα, δηλαδή με μπαταρίες. Αυτά συνδέονται στη θύρα microUSB του κινητού ή της ταμπλέτας μας μέσω του πρωτοκόλλου USB OTG και αναλαμβάνουν τον ήχο.

Για του λόγου το αληθές, αυτόν το μήνα δοκιμάσαμε το Kunlun της FiiO, που είναι ακριβώς μια τέτοια συσκευή, μεγέθους όσο ένα τυπικό smartphone. Μεταλλικό σασί, πλήκτρα και ένα μεγάλο ρυθμιστικό στάθμης, είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Εκτός από τη microUSB, παρέχεται και αναλογική είσοδος mini jack, αλλά και ψηφιακή ομοαξονική έξοδος για επεκτάσεις. Η υποδοχή ακουστικών είναι mini jack, ενώ τα τσιπάκια που υπάρχουν εσωτερικά είναι κορυφαία, όπως τα Burr-Brown PCM1978 και Tenor Τe7022.

Η ισχύς εξόδου είναι 300mW, για ακουστικά 32Ω, ενώ η μπαταρία λιθίου είναι 3.500mAh. Mέσα στην πολυτελή συσκευασία της συσκευής θα βρείτε όλα τα απαραίτητα καλώδια για να ξεκινήσετε αμέσως τις ακροάσεις, αλλά και μια θήκη φύλαξης, όπως και ένα σύστημα δεσίματος του Kunlun με το smartphone. Η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή, όπως και η αίσθηση χρήσης. Το Kunlun το συνδέσαμε μέσω της microUSB με το G2, της LG, και το Z1 της Sony και αναλογικά με iPad Air.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο ήχος βελτιώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που ο καθένας μπορεί να διακρίνει. Τα ακουστικά απέκτησαν καλύτερη οδήγηση, ο ήχος δυνάμωσε, ʽʼφούσκωσεʼʼ και γέμισε η απόκριση. Παράλληλα, φανερώθηκε το πόσο κακός είναι αυτός των smartphones χωρίς εξωτερικό DAC.

Η μπαταρία της συσκευής κρατάει πολύ, πάνω από 10 ώρες, ενώ το ρυθμιστικό έντασης είναι άνετο στη χρήση. Υπάρχουν ακόμα και πλήκτρα pause, εμπρός και πίσω, για τα κομμάτια, ώστε να μην καταφεύγουμε στην οθόνη του κινητού. Μια καλοσχεδιασμένη και χρήσιμη συσκευή για όσους ακούν μουσική από το κινητό τους. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

FiiO-E18-Kunlun-1.jpg


ΥΠΕΡ
Αποτελεσματικό
Αυξάνει σημαντικά την ποιότητα
Εύκολο στη σύνδεση και στη χρήση


ΚΑΤΑ
Αυξάνει το βάρος του smartphone


ΣΧΟΛΙΟ
Αν είστε απογοητευμένος από τον ήχο του κινητού ή της ταμπλέτας σας, τότε η λύση λέγεται Kunlun.


TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ: >300mW@32Ω
USB ΑUDIO ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: 32/44.1/48/96kHz@16/24bits
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ: 20Hz-20kHz (±0.2dB)
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΕΜΠΕΔΗΣΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ: 16Ω-150Ω
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 25 ώρες, ως ενισχυτής, 12 ώρες, ως μπαταρία: 3.500mAh
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 130x66,2x14,6χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 162γρ


ANTΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: www.audioline.bg


ΤΙΜΗ: 169 ευρώ

 



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « North Star Design Excelsio PS Audio PerfectWave DAC & Transport »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...