fbpx
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 00:00

Audioquest Sydney

ΤΟ MINI JACK ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΟΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.

Μελετώντας κανείς τα ονόματα που δίνει η Audioquest στα καλώδιά της, βλέπει ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όπως, για παράδειγμα, το Sydney της δοκιμής, που είναι σα να ρίχνει «γέφυρες ένωσης». Στην ίδια σειρά υπάρχει το Golden Gate, το Tower, το Evergreen και άλλα.

Όλα ονόματα από γέφυρες ανά τον κόσμο. ΟΚ, δεν υπάρχει το «Χαρίλαος Τρικούπης», για τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, αλλά το πιάσαμε το νόημα του κατασκευαστή. Από τη σειρά mini jack σε στέρεο RCA, ξεχωρίζει το Sydney, που χρησιμοποιούμε τους τελευταίους μήνες, τόσο στο εργαστήριο όσο και στις mobile συσκευές μας.

Η γέφυρα Sydney είναι η ψηλότερη και πλατύτερη του κόσμου, έχοντας ως φόντο το γνωστό κτίριο της Όπερας της αυστραλιανής πόλης. Από τη συσκευασία μέχρι την υλοποίηση του καλωδίου όλα είναι υψηλού επιπέδου και δηλώνουν την αξία της «σύνδεσης».

Το καλώδιο της δοκιμής είχε μήκος 1,5 μέτρο, αλλά υπάρχουν και μεγαλύτερα. Είναι μαύρο στο χρώμα (τα άλλα της σειράς είναι χρωματιστά) και έχει από τη μια πλευρά στερεοφωνικό καρφί mini jack και από την άλλη ένα ζευγάρι αρσενικά RCA. Δεν είναι εύκαμπτο, ούτε ελαφρύ. Είναι ιδιαίτερα φτιαγμένο από την Audioquest, με εξωτερικό πλέγμα, μονοκόμματο αγωγό από πεντακάθαρο χαλκό εσωτερικά, ενώ κάνει χρήση κενού (Air-tube) για μόνωση.

Η σχεδίασή του είναι «ασύμμετρη διπλά ισορροπημένης γεωμετρίας», για χαμηλή αντίσταση σε σχέση με τον αγωγό της γείωσης, αλλά και εξαιρετικά χαμηλές απώλειες. Τα βύσματα είναι επαργυρωμένα και δε χρησιμοποιείται κόλληση, που αυξάνει τις παραμορφώσεις στην ένωσή τους με το καλώδιο, αλλά είναι πρεσαριστά. Εξετάζοντας παρατηρεί κανείς την ακλόνητη κατασκευή τους, τα RCA χωρίζουν από το καλώδιο με διχάλα μόλις στο τέλος της διαδρομής τους.

Μικρές λεπτομέρειες που προσφέρουν όμως μεγάλες βελτιώσεις στην απόλαυση της μουσικής. Αν λοιπόν δε θέλετε από το smartphone ή την ταμπλέτα σας εκπομπές Bluetooth ή Wi-Fi προς το στερεοφωνικό σας, το Sydney είναι η «παραδοσιακή» ποιοτική επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

Το καλώδιο το έχουμε δοκιμάσει σε πλήθος καταστάσεων και πάντα αποδείχτηκε παλικάρι. Καμιά σχέση με τα κοινά «mini jack σε RCA» καλώδια, εδώ η σύνδεση είναι απίθανη. Το καρφί εισέρχεται στο κινητό δυνατά – μέχρι και θόρυβο κάνει ως επιβεβαίωση της σύνδεσης. Τα RCA, από την άλλη πλευρά, κυριολεκτικά θέλουν αρκετή δύναμη για να συνδεθούν. Το σημαντικό είναι ότι με τη συχνή χρήση δε χάνουν τη σκληράδα τους.

Για τη δοκιμή συνδέσαμε με το Sydney στο σύστημά μας το Xepria Ζ1 της Sony, αναπαράγοντας αρχεία FLAC high resolution, που ακούσαμε και από το Spotify. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός για την περίπτωση, με στοιχεία πολύ καλού CD player και σε μερικές ηχογραφήσεις αποκαλυπτικότατος. Το Sydney κάνει καλά τη δουλειά του και είναι must αν έχετε πηγή με έξοδο mini jack. 

ΥΠΕΡ
Κατασκευή
Ποιότητα
Αποτέλεσμα


ΚΑΤΑ
Τιμή

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα πολύ χρήσιμο καλώδιο για τις μουσικές σας αναζητήσεις στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, ακόμα και στις mobile ακροάσεις.


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Audio Evolution
ΕΠΑΦΗ: 210.9596.288
ΤΙΜΗ: 199€ (1,5 μέτρο)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AudioQuest Coffee Ansuz Sparkz TC »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...