Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 17:14

Yamaha PDX-11

ΦΟΡΗΤΟ iPOD DOCK ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. 

 

Η εμπορική επιτυχία του iPod και μετέπειτα του iPhone έδωσε ώθηση στη δημιουργία ενός ζωντανού οικοσυστήματος και «εξασφάλισε» μια αρκετά μεγάλη εν δυνάμει πελατεία για τους κατασκευαστές περιφερειακών. Έτσι, η ειδική βάση για iPod/iPhone από έξτρα εξοπλισμός σε high end μονάδες έφτασε να είναι στάνταρντ εξοπλισμός-είσοδος σε προσιτά μηχανάκια.

H δεδομένη και συγκεκριμένη ποιότητα που προσφέρει ως πηγή η οικογένεια του iPod δεν αμφισβητείται. Αυτό που μένει είναι να συντροφευτεί από εύηχα ενισχυτικά και ηχεία. Πολλές συσκευές έχουν δημιουργηθεί από τρίτους κατασκευαστές ακριβώς για αυτόν το σκοπό. Η Yamaha ανήκει στους παραδοσιακούς συντρόφους της Apple, με εξαιρετικά δείγματα γραφής, όπως το MCR-140.

Όμως... καλά τα σπιτικά iPod-όφωνα, τι θα γίνει με τη φορητή μουσική απόλαυση; Πώς θα στενάξουν οι παραλίες; Μα, φυσικά, με ένα φορητό iPod-όφωνο boombox, εξέλιξη των ραδιοκασετόφωνων του παρελθόντος. 

Χμ, φαίνεται να σκέφτηκαν οι μηχανικοί της Yamaha. Μιας και κυκλοφορούν αρκετά εκατομμύρια πηγών που είτε λέγονται iPod, είτε iPhone, είτε smartphone, είτε MP3 player, είτε, είτε, είτε, γιατί να μη δημιουργήσουμε κάτι που να συνδέεται με αυτά τα μύρια των συσκευών και έτσι να έχουμε ένα προσιτό αποτέλεσμα;

Το δημιούργημά τους ακούει στο όνομα «PDX-11» και κοστίζει κάτω από 100€. Είναι το μοντέρνο ανάλογο των φθηνών μονοφωνικών ραδιοκασετόφωνων των περασμένων δεκαετιών. Η εξωτερική εμφάνιση θυμίζει έναν υπερμεγέθη φακό με χερούλι μεταφοράς. Διατίθεται δε σε τέσσερα χρώματα.

H συνδεσμολογία του καλύπτει το 99,9% των πηγών: iPod/iPhone dock στο επάνω μέρος και είσοδος 3,5 χλστ. πίσω. Τα πλήκτρα πάνω στη συσκευή περιορίζονται στο On/Off και στην αυξομείωση της έντασης. Περισσότερα, δέκα στον αριθμό, πλήκτρα διαθέτει το τηλεχειριστήριο που επιτρέπει την πλοήγηση στα μενού της αναπαραγωγής μουσικής του iPod. 

Το «ηχείο» διαθέτει δύο μεγάφωνα, ένα γούφερ των 100 χλστ. και ένα τουίτερ των 35 χλστ. Το συνολικό βάρος έχει κρατηθεί χαμηλά, στο 1,5 κιλό, και δέχεται έξι μπαταρίες AA, που του δίνουν αναφορική αυτονομία λειτουργίας χωρίς να χρειάζεται ρεύμα γύρω στις οκτώ ώρες. 

Η ποιότητα ήχου και η ένταση είναι οι αναμενόμενες, αν λάβετε υπόψη σας το ζητούμενο κόστος. Εδώ το βάρος πέφτει στη φορητότητα και στην εμφάνιση, και όχι στις μονάδες αναπαραγωγής. Παρ’ όλα αυτά, αν και δε θα το συστήσουμε για πολύωρη ακρόαση κλασικής μουσικής, δε θα γκρινιάξουμε ότι γρατζούνισε τα αυτιά μας.

Τηρουμένων των αναλογιών, προσπαθεί να προσφέρει μουσική απόλαυση αντίστοιχη της θέσης του και της χρήσης για την οποία προορίζεται. 

Η Yamaha προσφέρει ένα προσιτό boombox για εξωτερική, και όχι μόνο, χρήση. Τι λέτε; 

 

Yamaha PDX-11 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ: iPod/iPhone dock, ήχου στέρεο 3,5 χλστ., τροφοδοσίας 

ΜΕΓΑΦΩΝΑ: 1xΓούφερ 100 χλστ., 1xΤουίτερ 35 χλστ. 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 237x240x211 χλστ. 

ΒΑΡΟΣ: 1,5 κιλό (χωρίς μπαταρίες) 

 

ΥΠΕΡ 

•Εμφάνιση 

•Τηλεχειριστήριο 

•Κόστος 

 

ΚΑΤΑ

•mono 

•Απουσία ραδιοφώνου 

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Φ. Νάκας 

ΕΠΑΦΗ: 210.6686.000 

ΤΙΜΗ: 99€

 

ΣΧΟΛΙΟ

Προσιτό και φορητό iPod-όφωνο-boombox από τη Yamaha με τηλεχειριστήριο και διαφορετική εμφάνιση. 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pioneer X-CM31-R Definitive Technology W7 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...