Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 15:51

Sony CMT-MX700Ni

ΤΟ SΟΝΥ CMT-MX700Ni ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ; 

 

Το Sony CMT-MX700Ni δεν είναι ένα κόμπακτ στερεοφωνικό σύστημα. Μη σας ξεγελά η εμφάνισή του. Είναι ένα πανίσχυρο δικτυακό player μουσικής, που τυχαίνει να μοιάζει εξωτερικά με ένα σύστημα κόμπακτ. Τώρα, λοιπόν, που σας είπαμε το μυστικό του, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανάλυση των προσφερόμενων χαρακτηριστικών. 

Στην επιφάνεια βλέπουμε ότι πρόκειται για ένα σύστημα κόμπακτ διαστάσεων με κεντρική μονάδα και δύο ηχεία. Η κεντρική μονάδα στο εμπρός μέρος διαθέτει συρτάρι για δίσκους CD, μία αναδυόμενη υποδοχή για iPod/iPhone, μία υποδοχή USB και μία αναλογική είσοδο ήχου 3,5 χλστ.

Τα ενδιαφέροντα αρχίζουν στο πίσω μέρος της κεντρικής μονάδας, όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων συνδεσμολογία Ethernet και κεραία Wi-Fi. Αυτές οι δύο δυνατότητες συνδεσμολογίας τού δίνουν και τις εξωπραγματικές δικτυακές επιλογές που διαθέτει. Ποιες είναι αυτές; 

Πρώτα πρώτα, το ιντερνετικό ραδιόφωνο. Ναι, υπάρχει το κλασικό ραδιόφωνο FM με RDS, αλλά σήμερα το «απλό» δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται και το ιντερνετικό, που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα και τους περιορισμούς των FM.

Όμως, μέχρι πρόσφατα ενσωματωμένη δυνατότητα ιντερνετικού ραδιοφώνου συναντούσαμε σε ενισχυτές ικανού κόστους, και όχι σε προσιτά κόμπακτ συστήματα. Η λογική ήταν ότι χρησιμοποιούνταν το iPod, το smartphone ή το PC ως δέκτης ιντερνετικού ραδιοφώνου, και απλώς ο ήχος «έβγαινε» μέσω των ηχείων του ηχητικού συστήματος, το οποίο προσέφερε ουσιαστικά μόνο τα ενισχυτικά και τα ηχεία του. Όχι, όμως, στο Sony CMT-MX700Ni.

Εδώ υπάρχει πλήρης λειτουργικότητα ιντερνετικού ραδιοφώνου μέσω του γνωστού και μη εξαιρετέου vTuner. Το vTuner ανήκει στην ομάδα που η Sony ονομάζει «Music Services». Για την Ελλάδα είναι η μόνη υπηρεσία που δίνεται αρχικά, αλλά μπορείτε εσείς να προσθέσετε και άλλες. 

Έπειτα υπάρχει στο τηλεχειριστήριο το επίσης «μαγικό κουμπί» που ονομάζεται «Home Network». Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν και αρχίζουν να ξεφεύγουν ακόμα και από την πιο ζωηρή φαντασία. Σε βασικό -χα, βασικό- επίπεδο, η «είσοδος» Home Network διαβάζει από το οικιακό δίκτυο τη μουσική που έχετε αποθηκευμένη σε PC και server.

Ο μηχανισμός «ανάγνωσης» είναι, φυσικά, το καθιερωμένο πρωτόκολλο DLNA που είναι ενσωματωμένο στα Windows 7. Φυσικά, τα Windows 7 δεν είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει εγγενώς DLNA (αρκεί να το ενεργοποιήσετε). Σχεδόν όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα, είτε εγγενώς είτε με πρόσθετο λογισμικό DLNA server, συνεργάζονται με συσκευές αναπαραγωγής μέσω DLNA, όπως το Sony CMT-MX700Ni. 

Στην οθόνη, λοιπόν, του Sony CMT-MX700Ni εμφανίζονται τα PC του δικτύου σας και, κατ’ επέκταση, τα τραγούδια που διαθέτουν. Η αναπαραγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ασύρματα είτε ενσύρματα χωρίς κανένα θέμα με επιλογή από το τηλεχειριστήριο. Όμως, αυτό που μας τρέλανε κυριολεκτικά δεν ήταν αυτή η δυνατότητα.

Είναι η εφαρμογή Network Audio Remote, η οποία προσφέρεται για συσκευές Android και iOS. Τι είπαμε, εφαρμογή; Ναι, εφαρμογή. Όχι όμως οποιαδήποτε εφαρμογή. Έχουμε δει πολλές υλοποιήσεις όπου μία εφαρμογή σε smartphone μπορεί να ελέγξει και να τηλεχειριστεί μία συσκευή ήχου, αυτό είναι το εύκολο. 

Το Sony CMT-MX700Ni προχωρά την ιδέα του τηλεχειρισμού ένα βήμα πιο πέρα. Στο Network Audio Remote διαλέγετε πρώτα ποιο PC θα αποτελέσει την πηγή και ποια τραγούδια θέλετε να ακούσετε. Έπειτα διαλέγετε ποια συσκευή θα τα αναπαράγει, και απλώς ξεκινά η αναπαραγωγή(!). Ναι, μία τρίτη συσκευή, το smartphone ή το iPod σας, είναι ο ενορχηστρωτής και ο ελεγκτής του τι θα παίξει (PC, τραγούδια) πού (Sony CMT-MX700Ni). Μπράβο, Sony.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό αποτελεί την επόμενη ημέρα των πολυχωρικών εγκαταστάσεων: server μουσικής συλλογής στο πατάρι. Δικτυακά player σπαρμένα σπίτι και κεντρικός έλεγχος από παντού του τι θα παίξει πού. Τα θαυμαστά, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, μιας και υπάρχει και κερασάκι στην τούρτα. Το κερασάκι ακούει στο όνομα «Party Streaming», όπου μπορείτε να στείλετε το ίδιο περιεχόμενο σε όλες τις συμβατές με αυτήν την τεχνολογία συσκευές που διαθέτετε μέσα στο σπίτι. 

Έπειτα από όλα αυτά τα στρατοσφαιρικά δικτυακά χαρακτηριστικά, είναι μοιραίο να περιμένουμε ότι έχουν γίνει συμβιβασμοί σε άλλους τομείς, έτσι ώστε να συγκρατηθεί το κόστος. Έτσι, η κατασκευή είναι πλαστική και δε δείχνει τουλάχιστον «ακριβή», τα καλώδια των ηχείων και τα βύσματα είναι επίσης φθηνά και η οθόνη αναβοσβήνει όταν γίνεται ανανέωση των δεδομένων του RDS. 

Η ποιότητα κατασκευής των ηχείων δύο δρόμων δεν μπορεί να ξεφύγει από τα όρια του κόστους και η απόδοση είναι η αναμενόμενη για το πακέτο. Διαθέτει ενισχυτικά S Master, παίζει δυνατά και δεν ενοχλεί, αλλά δε διακρίνεται και πουθενά, παρά τα κυκλώματα DSGX και ισοστάθμισης που διαθέτει. Δε φιλοδοξεί ηχητικά να αντικαταστήσει το κυρίως στερεοφωνικό μας, ο ρόλος του είναι για μουσική συντροφιά. Αυτό που διακρίνεται, όμως, είναι το τηλεχειριστήριο, το οποίο είναι από τα πιο πλήρη που έχουμε συναντήσει. 

Η Sony με το CMT-MX700Ni ήλθε να κάνει μια επίδειξη δικτυακών δυνατοτήτων και πολυχωρικής λειτουργίας με μικρό ζητούμενο κόστος. Αν αυτά τα χαρακτηριστικά σας φαίνονται ελκυστικά, κοιτάξτε το πιο επισταμένα. 

 

TIP01 Ενεργοποιήστε το Media Sharing στα PC με Windows 7, για να στείλετε ροές μουσικής στο Sony CMT-MX700Ni. 

 

Sony CMT-MX700Ni 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

ΙΣΧΥΣ: 2x50W 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ: iPod/iPhone dock, ήχου στέρεο 3,5 χλστ., USB, κεραίας FM, Ethernet, Wi-Fi 

ΗΧΕΙΑ: 2xΜιντ γούφερ 12 εκ., τουίτερ 2,5 εκ. 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 309x122x247 χλστ. 

ΒΑΡΟΣ: 3 κιλά 

 

ΥΠΕΡ 

•Δικτυακές δυνατότητες Ethernet και Wi-Fi 

•Ενσωματωμένο ιντερνετικό ραδιόφωνο 

•Εφαρμογή Network Audio Remote 

•Αναδυόμενο iPod dock 

•Ψηφιακός ενισχυτής S-Master 

•Ραδιόφωνο RDS, ρολόι, τηλεχειριστήριο 

•Ένταση 

ΚΑΤΑ 

•Ποιότητα ήχου που δεν ξεχωρίζει 

•Ποιότητα διατιθέμενων καλωδίων ηχείων 

•Οθόνη που αναβοσβήνει στην ανανέωση της πληροφορίας RDS 

 

ΣΧΟΛΙΟ 

To Sony CMT-MX700Ni είναι από τα πιο προηγμένα και προσιτά δικτυακά κόμπακτ (micro) στερεοφωνικά συστήματα με iPod dock. Έχει πολλά ταλέντα και καταφέρνει να τα ισορροπήσει. 

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Sony Europe 

ΕΠΑΦΗ: 801.11.92.000 

 

ΤΙΜΗ: 329 € 

 

 

a

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Panasonic SC-PMX5 »

SYSTEMS & SET

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...