fbpx
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 16:10

Lab12 Gordian [Review]

 

Καθρέπτης… πρίζας. Ένα πολύπριζο με ρυθμιζόμενα φίλτρα φτιαγμένο και σχεδιασμένο σύμφωνα με το Ελληνικό ρεύμα της ΔΕΗ.

H Ελληνική Lab12 είναι φημισμένη για τα λαμπάτα ηλεκτρονικά της. Η Lab12 ασχολείται με το ρεύμα για χρόνια, γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες και στοιχεία που «τρέχουν» στα καλώδια της Δ.Ε.Η. και φθάνουν μέχρι την πρίζα του στερεοφωνικού μας. Πριν από ελάχιστους μήνες η Lab12 παρουσίασε στην Έκθεση του Μονάχου το Gordian, μια συσκευή με έξι πρίζες σούκο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τις παραγγελίες.

Η εταιρία αυτή τη στιγμή εξάγει περισσότερα από δέκα Gordian το μήνα. Καιρός ήταν λοιπόν να το εξετάσουμε και εμείς από κοντά, αφού αποτελεί ένα «καυτό» Ελληνικό προϊόν. Τη Lab12 την τρέχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν να τα ανατρέψουν όλα στο audio με τη τεχνογνωσία και την αγάπη που έχουν προς τον ήχο. Το Gordian είναι ένα από τα πιο όμορφα πολύπριζα που έχουμε δει.

Έρχεται σε μορφή κανονικής συσκευής για να μπορεί να τοποθετηθεί στο ρακ και όχι στο δάπεδο, όπως τα περισσότερα πολύπριζα, ώστε να μην «ανακατεύονται» τα καλώδια σήματος με αυτά του ρεύματος. Έχει γκρι χρώμα και μια υψηλής ευκρίνειας οθόνη OLED στην πρόσοψη, καθώς και δύο επιλογείς, ρυθμιστικά.

Είναι πολύπριζο έξι θέσεων, δύο πρίζες (μπλε) για ενισχυτές και τέσσερις (μαύρες) για player, ψηφιακά και προενισχυτές. Έρχεται με το δικό του αποσπώμενο καλώδιο κεντρικής τροφοδοσίας που είναι υψηλής ποιότητας και μόνο του κοστίζει αρκετά χρήματα. Οι άνθρωποι της Lab12 προσφέρουν πολλά σ’ αυτή τη συσκευή, την οποία την κοστολογούν ελάχιστα, με την τεχνική υποστήριξη να βρίσκεται πάντα στη διπλανή πόρτα. Πιο χαμηλών δυνατοτήτων φίλτρα ρεύματος από οίκους του εξωτερικού κοστίζουν διπλάσια από το Gordian. Το Ελληνικό είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που της αξίζει μια λαμπρή πορεία στην αγορά, στο εξωτερικό την κάνει ήδη.

ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ


Πίσω από την οθόνη της συσκευής υπάρχει ένας ολόκληρος αναλυτής ρεύματος, που από μόνος του κοστίζει περισσότερα από τη συσκευή. Μας πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τη τάση, τη συχνότητα, το ρεύμα που «τραβάμε» και την κατανάλωση των συσκευών μας σε βατ.

Έχει δε τεράστια ακρίβεια στις πληροφορίες του. Τα στοιχεία που παρουσιάζει μαρτυρούν πάντα στον ακροατή την κατάσταση του ρεύματος, ώστε να μην κατηγορεί το σύστημά του όταν μερικές φορές δεν πιάνει τις συνήθεις επιδόσεις. Επίσης, ο ακροατής θα γνωρίζει πόσα βατ καίνε οι συσκευές του, όχι μόνο σε κατάσταση λειτουργίας αλλά και στο stand-by.

Ότι πρέπει δηλαδή για τους «πράσινα» ορμώμενους. Το μεγάλο μυστικό του Gordian είναι ο μικροεπεξεργαστής του, αυτός έχει προγραμματιστεί από την Lab12 και ελέγχει 256 φορές ανά περίοδο το ρεύμα. Συνολικά γίνονται 1792 μετρήσεις ανά κύκλο, δηλαδή στα 50Ηz έχουμε 89.600 μετρήσεις το δευτερόλεπτο, ώστε τα φίλτρα του ρεύματος να είναι πάντα στο βέλτιστο επίπεδο. Οι μετρήσεις γίνονται σε 8 διαφορετικά επίπεδα όπως στη τάση, στη γείωση, στο ρεύμα, στη συχνότητα, στη διαφορά φάσης μεταξύ των αγωγών ακόμη και αν υπάρχει συνεχές ρεύμα στην πρίζα ελέγχει. Ο χρήστης γνωρίζει πάντα από τις ενδείξεις το τι συμβαίνει, ενώ ο αναλυτής προχωράει και παρουσιάζει στην οθόνη ενδείξεις παραμόρφωσης, ΕΜΙ εισόδου, αν υπάρχει γείωση στο σύστημα και αν η πρίζα μας είναι σωστά τοποθετημένη στο τοίχο.

Η φάση στη φάση δηλαδή και άλλα πολλά. Η συσκευή μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια του απαιτητικού ακροατή ώστε να βρει τις αιτίες που «βρωμίζουν» το ρεύμα του και να τις καταπολεμήσει. Άλλωστε το ρεύμα ακούμε. Ο Gordian το διαβάζει αυτό και δυναμικά ρυθμίζει το φίλτρο του ώστε να προσφέρει πάντα το καλύτερο στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτόν.

Χίλια μπράβο στους ανθρώπους της Lab12 γι΄ αυτό το εξαιρετικό μηχάνημα. Επόμενος στόχος είναι να αναπτύξουν μια app για smartphone ώστε να έχουμε στην οθόνη της συσκευής μας τις αναλυτικές κυματομορφές και ενδείξεις. Τελικά οι γόρδιοι δεσμοί δε λύνονται, κόβονται (!) και η Lab12 με τo Gordian κόβει για τα καλά… τους κακούς δεσμούς με τη ΔΕΗ. Μοναδικό και πρωτότυπο!

ΥΠΕΡ
Αναλυτής
Διόρθωση συνημίτονου σε πραγματικό χρόνο
Καταστολή θορύβων
Τιμή και δυνατότητες

ΚΑΤΑ
Δεν υπάρχουν

ΣΧΟΛΙΟ
Μια συσκευή που δείχνουν ότι οι νέοι Έλληνες μηχανικοί ήχου μπορούν να κοιτούν στα μάτια κάθε «αντίπαλο» της αλλοδαπής. Μια συσκευή που όχι μόνο φτιάχνει το ρεύμα μας, αλλά το ξεμπροστιάζει κιόλας εμπρός στα μάτια μας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
EIΔΟΣ: Πολύπριζο, αναλυτής ρεύματος και φίλτρο
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: 2xΠρίζες 15A, 4xΠρίζες 4Α
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxYxB): 430x110x290 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 5 κιλά

ANTIΠΡΟΣΩΠΟΣ: Lab12, τηλ.: 6972234227
ΤΙΜΗ: 1.318 ευρω

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cayin N5 φορητό player [review] BEST OF 2018 ΑΞΕΣΟΥΑΡ »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...