fbpx
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 21:03

Audison Βit Play HD [Review]

Ενισχυτές ακουστικών, USB DAC, υψηλή ανάλυση και FLAC. Όλα αυτά τα ευχαριστιόμαστε στο σπίτι αλλά και στο δρόμο με την έξαρση του mobile audio.

Τι γίνεται όμως στο αυτοκίνητο όπου -κακά τα ψέματα- περνάμε αρκετές ώρες καθημερινά; Γιατί να μην έχουμε υψηλή ποιότητα ήχου και εκεί, αφού το CD πια δεν είναι αρκετό.

Σ’ αυτό το ερώτημα απαντάει η ιταλική Audison με το πρώτο player υψηλής ανάλυσης που κυκλοφορεί για το αυτοκίνητο.

Ονομάζεται Bit Play HD και δίνει λύση στις ερωτήσεις διαχείρισης των playlists, της αλλαγής τραγουδιών, της πλοήγησης στους τίτλους - και όλα αυτά ενώ οδηγούμε. Στην ουσία πρόκειται για ένα «μαύρο κουτί», που το κρύβουμε κάπου στο αυτοκίνητό μας.

Ο έλεγχός του γίνεται με τηλεχειριστήριο ή με app, ενώ μια προαιρετική οθόνη μπορεί να μας δείχνει τα περιεχόμενα και τα μενού. Η μουσική μπορεί να βρίσκεται, είτε στον ενσωματωμένο SSD δίσκο είτε εξωτερικά σε στικάκι συνδεδεμένο σε θύρα USB.

H συσκευή έχει μέγεθος 30x10εκ. και περικλείεται από ένα μεταλλικό πλαίσιο. Τροφοδοτείται μέσω ενός πολυπολικού καλωδίου, που ενσωματώνει ακόμα και πληροφορίες για το τηλεχειριστήριο ή ελεγκτή από το τιμόνι. Υπάρχουν πολλές είσοδοι και έξοδοι. Ξεχωρίζουν, η έξοδος HDMI, για σύνδεση με οθόνη, αφού η συσκευή παίζει και βίντεο.

Επίσης έχουμε δύο θύρες USB, δυνατότητα σύνδεσης με PC (USB) για τη φόρτιση τραγουδιών στο σκληρό δίσκο και αναλογικές, αλλά και ψηφιακές (ομοαξονική και οπτική) εξόδους. Ακόμα, υπάρχει Wi-Fi direct για τη σύνδεση με smartphone, προκειμένου να ελέγχουμε τη συσκευή με app (Android και αργότερα iOS).

Αυτή λειτουργεί και ως DLNA, ώστε να βλέπει ασύρματα (ή ενσύρματα αφού υπάρχει και LAN) συμβατές DLNA συσκευές, όπως δικτυακοί δίσκοι NAS, smartphones ή tablets. Μπορεί να λειτουργήσει ως διακομιστής.

O σκληρός δίσκος που περιλαμβάνει εσωτερικά η συσκευή είναι στερεάς κατάστασης (SSD) τύπου Sata και έχει χωρητικότητα 240GB. Αν είστε, βέβαια, μερακλής, μπορείτε ακόμη και 2ΤΒ σκληρό να βάλετε και φορμαρισμένο σε NTFS. Υπάρχει δυνατότητα να αγοράσετε το Βit Play HD και χωρίς το δίσκο SSD, «παίζοντάς» το με εξωτερικά μέσα αποθήκευσης από τις δύο USB του.

Τι τύπους αρχείων παίζει το Play HD-bit; Είναι ικανό να αναπαράγει FLAC 96kΗz/24bits, αλλά και OGG, AAC, MPEG ήχου (MP1, MP2, MP3, MPA) και βίντεο WMV, DivX, XviD, MPEG, H264, παρέχοντας σήματα βίντεο μέχρι Full HD ανάλυση. Δηλαδή, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο media player, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του οδηγού και προσαρμοσμένο στο χώρο του αυτοκινήτου.

Βέβαια, μπορούμε να αναπαράγουμε FLAC 192kΗz/24bits, αλλά ο κατασκευαστής δεν το αναφέρει. Η καρδιά της συσκευής είναι ο γνωστός επεξεργαστής της Realtek, που συναντάμε σ’ αυτού του είδους τις συσκευές. Εσωτερικά υπάρχουν δύο πλακέτες για καλύτερες επιδόσεις και ψύξη, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στο τμήμα της τροφοδοσίας με τοπικές σταθεροποιήσεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Βit Play HD είναι ο τρόπος που το φορτώνουμε με τραγούδια. Παίζει τα πάντα και με τον τρόπο που θέλουμε. Απλά συνδέουμε το σκληρό στο υπολογιστή μας και τα μεταφέρουμε όλα. Απλά και άμεσα. Η απόκριση της συσκευής με την app είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και γρήγορη - ακόμα και την ένταση της συσκευής μπορούμε να κάνουμε από εκεί. 

Για τη δοκιμή χρησιμοποιήσαμε την ίδια μουσική σε απλή, αλλά και σε hi-res μορφή. Όπως όλοι γνωρίζουν, η ποιότητα του ήχου σε μια τέτοια συσκευή εξαρτάται από το DAC και από το στάδιο εξόδου.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο αρκετά ουδέτερος ήχος και η εξαιρετική επίδοση στις χαμηλές συχνότητες, αλλά και στην αναπαραγωγή φωνής. Ο ήχος του, ελαφρά λαμπερός, μερικές φορές λίγο κρύος, αλλά αυτό διορθώνεται αν παίζουμε αρχεία υψηλής ανάλυσης και καλής ηχογράφησης.

Το Βit Play HD δε φοβάται τη σύγκριση και τις προκλήσεις, είναι σχεδόν πάντα σε θέση να προσφέρει εξαιρετικό ήχο, πράγμα που σημαίνει ότι φορά ποιοτικό DAC.

Όπως και να το κάνουμε, το Βit Play HD είναι μοναδικό, αφού δεν υπάρχει ανάλογο στην αγορά. Αν λοιπόν το λέει… η βιβλιοθήκη σας, με μουσικές 96/24, τότε μπορείτε να τις απολαύσετε και στο αυτοκίνητο εύκολα και αποτελεσματικά.

YΠΕΡ
Ιδέα και υλοποίηση
Μοναδικότητα

KATA
Δεν παίζει DSD
Θέλει κάποια εγκατάσταση

ΣΧΟΛΙΟ
Ένα player αυτοκινήτου χωρίς κινητά μέρη, που είναι αφιερωμένο στην υψηλή ανάλυση και στη διαχείριση χιλιάδων τραγουδιών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Μedia player αυτοκινήτου
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: 8,5-14V
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ: 10Hz-22kHz
ΣΤΑΘΜΗ ΕΞΟΔΟΥ: 1 Vrms
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 292x98x41χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 0,9κ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Visual Acoustics
ΕΠΑΦΗ: 210.6749.586
ΤΙΜΗ: €540 (χωρίς δίσκο)
€699 (με δίσκο SSD, 240GB)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Huawei Ascend Mate 7 Tsakiridis Devices Dionysos Κόντρα στην κόντρα »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...