fbpx
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 22:14

Huawei Ascend Mate 7

Από την Κίνα με ιαπωνικούς θεμέλιους λίθους

Δεν θέλω να δείτε τη νέα ναυαρχίδα της Huawei ως ένα απλό smartphone από την Κίνα. Αντίθετα εδώ το «made in China» προσδίδει υπερηφάνεια στον χρήστη. Η έξι ιντσών οθόνη του προδίδει αμέσως το μέγεθος του Mate 7, όμως δεν δείχνει για 6άρι αφού δεξιά και αριστερά το πλαίσιο (bazel) είναι μόλις τρία χιλιοστά.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει μικρή παρουσία για 6 ιντσών κινητό, έτσι ώστε να μην μπορείς να το αποκαλέσεις phablet. To νέο Ascend Mate 7 είναι εφοδιασμένο με οθόνη LCD τεχνολογίας IPS-NEO της Ιαπωνικής Japan Display, μάλιστα είναι από τα πρώτα εξαρτήματα του εργοστασίου μιας νέας εταιρίας που ιδρύθηκε από τις Sony, Toshiba και Hitachi. Η οθόνη έχει ανάλυση 1.920x1.080 pixels και άλλα κινηματογραφικά στοιχεία όπως είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος και η φωτεινότητα. Το τελευταίο είναι ένα από τα πιο ισχυρά ατού της συσκευής.

Μετρήσαμε 404Nits φωτεινότητα, πολύ υψηλή στοιχείο που ανήκει στα θετικά της οθόνης. Μετρήσαμε επίσης 6.500°Κ θερμοκρασία λευκού πράγμα που σημαίνει ότι το Mate 7 είναι «αναφοράς» για παρακολούθηση ταινιών στις 6 ίντσες του, ενώ παρουσιάζει και διευρυμένη γωνία θέασης.


To Mate 7 έχει αλουμινένια πλάτη με ελαφριά καμπύλη ώστε να είναι ανατομικό το «πιάσιμο» του, ενώ το συνολικό πάχος της συσκευής είναι 7,9 χλστ. Εκεί ξεχωρίζει η φωτογραφική, η οποία είναι χρησιμοποιεί αισθητήρα Sony ανάλυσης 13MP με ΒSI, φωτεινότητα F/2.0 και ευρυγώνιο φακό 28mm, ενώ πιο δίπλα υπάρχει ισχυρό (θερμού φωτός) φλάς LED.

Η ταχύτητα εστίασης είναι υψηλή, ενώ υπάρχει υποβοήθηση HDR, προγράμματα βελτίωσης, ευαισθησία ISO μέχρι 800 και επιμέρους ρυθμίσεις. Στο βίντεο έχουμε 30 καρέ το δευτερόλεπτο στα 1080p, πάντως ο αισθητήρας της Sony είναι κατάλληλος για 4K που ίσως αποκαλυφθεί αργότερα με κάποια ενημέρωση του firmware. Εμπρός για «selfies» η φωτογραφική είναι 5MP με επίπεδο φακό ώστε να μη παραμορφώνει τις κοντινές λήψεις. Όπως διαπιστώνει κανείς και η φωτογραφική υποδομή του κινητού είναι σοβαρού επιπέδου.


Το κινητό είναι καλοφτιαγμένο έρχεται σ΄ ένα μαύρο κουτί πολυτελείας, ενώ το ίδιο είναι προστατευμένο με μεμβράνες. Δέχεται δύο nanoSIM κάρτες παρέχοντας υποστήριξη 4G, μία από τις δύο υποδοχές μπορεί να δεχθεί κάρτα micro SD για επέκταση της μνήμης 16GB που έχει η συσκευή. Σ’ αυτή τη περίπτωση δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο nanoSIM κάρτες. Επίσης πιο κάτω από το φακό στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η συσκευή μπορεί να γνωρίζει πέντε διαφορετικά αποτυπώματα, ακόμη και αν τα δάκτυλα είναι βρεγμένα. Είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος από αυτόν που χρησιμοποιoύν τα iPhone και τα Galaxy. Εκεί στο ίδιο μέρος υπάρχει και το πηνίο (κεραία) του NFC που πιάνει ολόκληρο το αλουμινένιο πίσω κάλυμμα της συσκευής.

Πράγματι το NFC του Μate 7 αναγνώριζε πολύ πιο εύκολα και από σχετική απόσταση συμβατές συσκευές. Όλα αυτά υποστηρίζονται από μια μπαταρία 4.100mAh που κρατάει περισσότερο από μια μέρα, η Huawei πέτυχε και εδώ. Ενεργειακά τη συσκευή παρέχει μεγάλη αυτονομία, αν και η φόρτισή της θέλει το χρόνο της. Ένα άλλο σημείο που αξίζει να σημειώσουμε είναι οι κεραίες, οι οποίες βρίσκονται στο πάνω και στο κάτω μέρος της συσκευής, ενεργοποιούνται δε ανάλογα τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε.


Ηχητικά το smartphone έχει δυνατό μεγάφωνο που ακούγεται άνετα σε μεγάλο χώρο, ενώ ο ήχος του με ένα καλό ζευγάρι ακουστικά είναι επίσης εξαιρετικός. Βέβαια δεν έχει υποδομή 192/24, παρά μόνο 96/24, όμως αυτό δεν μειώνει καθόλου την υψηλή ηχητική του αξία.
Η δύναμη του Mate 7 πηγάζει από τον 8-πύρηνο επεξεργαστή Kirin 925 κατασκευής Huawei με ειδικές αποστολές για κάθε πυρήνα. Άλλο σετ πυρήνων χρησιμοποιούνται για τη φωτογραφική, άλλοι για τις κλήσεις και άλλοι για τις εφαρμογές.

Η μνήμη RAM είναι 2GB, ενώ θα κυκλοφορήσει και μια ειδική έκδοση του Mate 7 σε χρυσό χρώμα στα 3GB. Για να δείχνει πιο φιλικό το Android στη συσκευή οι μηχανικοί της Huawei βελτίωσαν το Emotion UI στην 3.0 έκδοσή του. Στο περιβάλλον χρήσης κυριαρχεί ένας κύκλος, οι εφαρμογές εμφανίζονται τακτοποιημένες, ενώ παρέχονται πολλές ταπετσαρίες και «αισθητικές» παρεμβάσεις που θα σας αρέσουν.


Η τελευταία έκπληξη του Mate 7 είναι η τιμή του, ζητάει μόνο 499 ευρώ πράγμα που δείχνει ότι οι κινέζοι θέλουν να φέρουν τα πάνω κάτω στην τεχνολογία. Ένα κορυφαίο κινητό με πολλές ποιοτικές δυνατότητες και με μια κορυφαία οθόνη.

mate-7-1.jpg


ΥΠΕΡ
Οθόνη
Κεραίες
Φωτογραφική
Κατασκευή


ΚΑΤΑ
Ελάχιστα μεγάλο για τσέπη
Θέλει θήκη για αποφυγή γδαρσιμάτων

ΣΧΟΛΙΟ
Το κορυφαίο smartphone της Huawei έρχεται γεμάτο εκπλήξεις και δυνατότητες. Οι Κινέζοι ανεβάζουν τον πήχη του ανταγωνισμού σε άλλα επίπεδα. Τεχνολογικά και όχι lifestyle.


TEXNIKA XΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Android smartphone
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ: Android 4.4.2 με Emotion UI 3.0
ΟΘΟΝΗ: 6 ιντσών JDI IPS-NEO 1920x1080 pixels
KAMEΡΑ: 13MP Sony BSI, F/2.0, 28mm φακός
ΜΠΑΤΑΡΙΑ: 4100 mAh
EΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: Kirin 925 (8-πυρήνες), Mali T628MP4 γραφικών,
MNHMH: RAM 2GB, υποδοχή για microSD
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 157x81x7,9 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 185 γρ.


Αντιπρόσωπος: Huawei Ηellas,τηλ.: 210.687.9000
Τιμή: 499 ευρώ

ΗΧΟΣ LAB MEΤΡΗΣΕΙΣ
Φωτεινότητα: 404 Nits
Θερμοκρασία λευκού: Από 6.260°Κ έως 7848°Κ
Ακρίβεια χρωμάτων: Εξαιρετική
Διόρθωση Gamma: 2.26

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ansuz Sparkz TC Audison Βit Play HD [Review] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...