Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 13:41

Arcam Solo Mini

Η ARCAM ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Όλο και μικρότερα. Φαίνεται ότι αυτή είναι η επιταγή των καταναλωτών προς τις εταιρείες, όσον αφορά τα συστήματα οικιακής διασκέδασης. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός της ύπαρξης του Arcam Solo Mini. Βλέπετε η Arcam είχε ήδη παρουσιάσει αρκετές συσκευές στη σειρά Solo, οι οποίες ενσωμάτωναν σε ένα σασί όλες τις συσκευές ενός συστήματος hi-fi ή home cinema, δηλαδή ενισχυτή, CD ή DVD player και ραδιοφωνικό δέκτη.

Με το Solo παρουσιάζει το ίδιο πακέτο λειτουργιών και πιο συγκεκριμένα δικάναλο ενισχυτή, δέκτη ΑΜ/FM και CD player, σε μικρότερες όμως διαστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουν να βλέπουν μια στοίβα μηχανήματα, ούτε το «σπαγγέτι» καλωδίων που τα συνοδεύει. Επιπλέον πολλά διαμερίσματα στις πόλεις δεν προσφέρουν επαρκή χώρο για να τοποθετηθεί ένα πλήρους μεγέθους σύστημα, χωρίς να προκληθούν χωροταξικά (ή και... ενδοσυζυγικά) προβλήματα.

Οι μηχανικοί της Arcam ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να δώσουν λύση σε αυτά τα προβλήματα με το Mini, διατηρώντας μάλιστα αυτούσια τα περισσότερα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μεγαλύτερων Solo. Σε μας απομένει να διαπιστώσουμε την αλήθεια των ισχυρισμών τους. 

Το Arcam Solo Mini είναι μια μακρόστενη συσκευή, με στενή πρόσοψη, αλλά πλήρες βάθος. Το εξωτερικό ματ φινίρισμα σε ανοιχτό γκρι χρώμα είναι υψηλού επιπέδου, ενώ και η γενικότερη ποιότητα κατασκευής δεν αφήνει παράπονα. Στην πρόσοψη κυριαρχεί η ευανάγνωστη οθόνη ενδείξεων σε μπλε χρώμα, με την οπή φόρτωσης δίσκου ακριβώς από κάτω.

Τα ηλεκτρονικά του οδηγού προέρχονται από το CD player DiVA CD73 της εταιρείας, με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται. Κάτω από την οπή βρίσκουμε δύο θύρες ήχου, καθώς και μια USB, στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε συσκευές MP3 ή stick μνήμης, από τις οποίες μπορούν να αναπαραχθούν αρχεία MP3 ή wma.

Αν αναζητάτε τα πλήκτρα ελέγχου, αυτά βρίσκονται στην κορυφή της συσκευής, μαζί με την ενδεικτική λυχνία ελέγχου. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τις υπόλοιπες θύρες συνδέσεων, με τέσσερις εισόδους γραμμής, μία έξοδο γραμμής και μία έξοδο προενίσχυσης, για την περίπτωση που δεν σας επαρκούν τα 25W του ενσωματωμένου τελικού. Επίσης θα βρείτε τις μπόρνες σύνδεσης ηχείων, οι οποίες δέχονται γυμνό καλώδιο, διχάλες και μπανάνες.

Αποφύγετε το γυμνό καλώδιο, ειδικά με καλώδια ικανής διατομής, καθώς θα δυσκολευτείτε στην προσαρμογή. Κανένα από τα βύσματα δεν είναι επίχρυσο, πράγμα αναμενόμενο λόγω σχετικά χαμηλού κόστους του πακέτου. Θα βρείτε ακόμα δυνατότητα ενσύρματου τηλεχειρισμού, αλλά και θύρα RS-232, μέσω της οποίας μπορείτε να ελέγξετε πλήρως ένα iPod. Θα μου πείτε πού έχει θύρα RS-232 το iPod; Οκ, ομολογώ, πρέπει να αγοράσετε επιπλέον είτε το καλώδιο rLead είτε τη βάση rDock από την Arcam.

Τέλος υπάρχουν και οι υποδοχές για τις κεραίες του ραδιοφωνικού δέκτη, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μαζί με οποιαδήποτε άλλη πηγή, και ως ξυπνητήρι (υπάρχει δυνατότητα για τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις). Το τηλεχειριστήριο είναι κομψό και πρακτικό, ενώ δεν μας δυσκόλεψε στο χειρισμό του Solo Mini.

 

ΚΑΥΤΟ ΜΙΝΙ

Ομολογώ ότι ξεκίνησα τις ακροάσεις με αρκετές επιφυλάξεις. Μου ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι ένα τόσο μικρό κουτί θα μπορούσε να αποδίδει πραγματικά ποιοτικό ήχο. Μπορώ να πω, χωρίς δισταγμό, ότι εξεπλάγην ευχάριστα. Το Arcam Solo Mini απέδωσε πέραν των προσδοκιών μου για το μέγεθός του.

Μην περιμένετε βέβαια θαύματα. Δηλαδή ούτε το μπάσο του μπορεί να σας κουνήσει συθέμελα το καθιστικό, ούτε θα μπορέσει να τρυπήσει τύμπανα με τις εντάσεις του. Για την ακρίβεια οι εντάσεις που φτάνει δεν είναι καθόλου χαμηλές, το μόνο θέμα είναι ότι αρχίζει σχετικά χαμηλά τις παραμορφώσεις, πράγμα αναμενόμενο για τα μόλις 25W του.

Από την άλλη όμως σας αποζημιώνει με την πολύ καλή του ευκρίνεια, τον σφικτό και γρήγορο ήχο του, τη φυσικότητα των μεσαίων του και τα ξεκούραστα πρίμα του. Μας εντυπωσίασε η ικανότητά του να αναδεικνύει στα cd μας μικρολεπτομέρειες που μένουν δυσδιάκριτες σε άλλα οικονομικά player.

Δεν σας κρύβω ότι έπιασα αρκετές φορές τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια των δοκιμών να αφήνει ένα κομμάτι να παίξει παραπάνω από το συνηθισμένο, καθώς απολάμβανα τη μουσική, αγνοώντας πια το μηχάνημα.  

 

 

ΥΠΕΡ

-Ποιότητα ήχου

-Ποιότητα κατασκευής

-Μέγεθος

 

ΚΑΤΑ

-Υποτονικά χαμηλά

-Ανεπαρκής ισχύς για μεγάλους χώρους

 

 

ΣΧΟΛΙΟ

Όπως και με το Solo Movie 5.1 που είχαμε δοκιμάσει παλιότερα, έτσι και το Arcam Solo Mini μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι συμβιβασμοί του είναι λίγοι και λογικοί, η ποιότητα ήχου όμως στο σύνολό της δεν αφήνει παράπονα. Η Arcam φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να βγάζει μουσική από ένα μικρό πακέτο, οπότε δεν μπορούμε παρά να δώσουμε τα εύσημα στους μηχανικούς της για το τελευταίο τους επίτευγμα. Το Mini αυτό μπορεί να αποτελέσει το τέλειο συμπλήρωμα, όχι μόνο στο σαλόνι (λογικών διαστάσεων, εκτός κι αν δεν θέλετε μεγάλες εντάσεις), αλλά και στο γραφείο, το υπνοδωμάτιο, το play-room. Γεμίστε το σπίτι σας με μουσική.

 

ΤΙP

-Χρησιμοποιήστε καλώδια ηχείων με βύσματα, καθώς το γυμνό καλώδιο δεν μπαίνει εύκολα στις μπόρνες του Arcam Solo Mini.

-Συνδέστε το σε ηχεία που αποτελούν εύκολο φορτίο (υψηλή ευαισθησία και αντίσταση)  για να μην «κουράσετε» τον ενισχυτή του. 

 

 

Arcam Solo Mini

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ισχύς ενισχυτή: 2x25Wrms (8Ω) 

Θύρες:

Εμπρός όψη: 1xAκουστικά (mini jack), 1xAudio in (mini-jack), 1xUSB

Πίσω όψη: 1xRS-232, 1xFM, 1xAM, 2xηχείων (μπόρνες), 1xέξοδος προενισχυτή (RCA), 1xΈξοδος γραμμής (RCA), 4xEίσοδοι γραμμής (RCA), 1xΈξοδος τηλεχειρισμού

DAC CD: Wolfson 24-bit multilevel Delta-Sigma DAC

Μνήμες δέκτη FM: 30

Μνήμες δέκτη ΑΜ: 30

Διαστάσεις: 23x35x9 (ΠxΒxΥ εκ.)

Βάρος: 5,31 κιλά

 

 

Αντιπρόσωπος: AV Next, 210.9708.830

Τιμή: 999 ευρώ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Panasonic SC-PMX5 Pioneer X-CM31-R »

SYSTEMS & SET

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...