fbpx
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 22:52

Ultrasone Go Bluetooth Review

Ασύρματα ακουστικά με Bluetooth aptX και ενσωματωμένο μικρόφωνο σε μέγεθος... ταξιδιού.

Ήχος και άνεση, με ή χωρίς καλώδια

Η πρόταση της Ultrasone κόβει καλώδια και περιττά βάρη, δίνοντας περίσσεια προσοχής στον ήχο.

 Η Βαυαρική Ultrasone έχει μεγάλη ποικιλία ακουστικών, από φθηνά μοντέλα μέχρι και πολύ ακριβά. Τα Bluetooth Go είναι από τα πιο φθηνά ακουστικά της και τα μόνα ασύρματα. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος, ελάχιστο βάρος στα 162 γρ. και διπλώνουν χωρώντας σχεδόν παντού. Παρόλο το μικρό μέγεθος τους έχουν οδηγούς των 40 χλστ., όπως τα ανώτερα μοντέλα. Τα Go είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία S-Logic Basic που χρησιμοποιεί ασύμμετρα ευθυγραμμισμένους οδηγούς.

Η λογική πίσω από αυτήν την «περίεργη» πρακτική θέλει τους οδηγούς να μην στοχεύουν κατευθείων στο εσωτερικό του αυτιού, αλλά να «ενεργοποιούν» και το πτερύγιο του αυτιού που παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη του χώρου και της κατεύθυνσης του ήχου. Με αυτόν τον τρόπο η Ultrasone «κυνηγάει» έναν πιο φυσικό και τρισδιάστατο ήχο που να θυμίζει ακρόαση από ηχεία. Επίσης παράγει 3-4dB ακουστικής πίεσης λιγότερα για την ίδια στάθμη (σε σχέση με άλλα ακουστικά) και συνεπώς δεν κουράζει το αυτί. Τα ακουστικά είναι φτιαγμένα από πλαστικό με μέταλλο εσωτερικά της στέκας.

Έχουν Bluetooth 4.1 με κωδικοποίηση aptX που προφέρει καλύτερη ποιότητα μετάδοσης και αναπαραγωγής από τα πιο συνηθισμένα SBC και AAC. Φέρουν, επίσης, ενσωματωμένο μικρόφωνο για κλήσεις. Στο αριστερό ακουστικό υπάρχουν τα πλήκτρα χειρισμού για να αλλάζουμε κομμάτι ή στάθμη. Στην κάτω πλευρά θα βρούμε μια υποδοχή 3,5mm που έχει διπλό ρόλο.

Σε αυτήν θα συνδέσουμε το συμπεριλαμβανόμενο καλώδιο για να τα χρησιμοποιήσουμε ασύρματα αν «περάσουν» οι 17 ώρες που αντέχει η μπαταρία. Αλλά και από εκεί γίνεται η φόρτιση με έναν ειδικό αντάπτορα από 3,5mm σε USB που, ευτυχώς, επίσης συμπεριλαμβάνεται. Για μέγιστη φόρτιση θα χρειαστούμε γύρω στις 2,5 ώρες. Τα Go είναι πολύ ελαφριά και εφαρμόζουν καλά στο κεφάλι, έχουν ικανή απομόνωση, δεν κουράζουν αλλά όσοι φοράνε γυαλιά μετά από κάποια ώρα μπορεί να νιώσουν πίεση. Παίζοντας μέσω Bluetooth τα Go είναι ευχάριστα και παιχνιδιάρικα.

Έχουν βαθύ χαμηλό, αρκετό αν σκεφτούμε το μέγεθος τους που βρίσκεται σε ισορροπία με το υπόλοιπο φάσμα. Σε αντίθεση με τα μπάσα τα ακουστικά έχουν πιο λεπτό χαρακτήρα με μια μικρή έμφαση στις ανώτερες μεσαίες αλλά είναι φοβερά σε πληροφορία και βάθος σκηνής καθώς και σε δυναμικές. Η απομόνωση από το περιβάλλον είναι τυπική για on-ear ακουστικά, ενώ η τεχνολογία S-Logic προσδίδει μια ωραία φυσικότητα στην αναπαραγωγή που δεν κουράζει.

Μέσω καλωδίου, εξαρτάται και από τον ενισχυτή ακουστικών, έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα με έλεγχο και πολύ χαμηλό θόρυβο. Οδηγούνται εύκολα ακόμα και από κινητά και η ένταση, ασύρματα και ενσύρματα, φτάνει σε μεγάλες στάθμες χωρίς να ενοχλούν τους γύρω. Αν θέλετε ένα καλό και ποιοτικό ζευγάρι Bluetooth ακουστικών τα Ultrasone Go Bluetooth είναι μια ορθή επιλογή.

 

Για τον χειρισμό έχουμε τρία απλά πλήκτρα που λειτουργούν παρατεταμένα ή στιγμιαία. Έτσι έχουμε αντίστοιχα «on/off-play/pause», «next-αύξηση έντασης» και «previous-μείωση έντασης» με τα αντίστοιχα σύμβολα. Η ρύθμιση της έντασης είναι ανεξάρτητη από αυτήν του κινητού. Αυτό βάζει ακόμα μια παράμετρο στο παιχνίδι, αλλά μας επιτρέπει ακριβέστερη επιλογή στάθμης.

Με το ενσωματωμένο μικρόφωνο που βρίσκετε στην κάτω πλευρά του κέλυφους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ακουστικά για να απαντήσουμε σε κλήσεις. Στην περίπτωση που ακούμε ενσύρματα, στο καλώδιο υπάρχει μικρόφωνο και πλήκτρο τύπου handsfree.

Τα ακουστικά είναι κλειστού τύπου και τα ear-cups κινούνται σε μια γωνία λίγο παραπάνω από 90 ͦ, τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα. Στο εξωτερικό μέρος του κελύφους κυριαρχεί το ανάγλυφο, μεταλλικό λογότυπο της Ultrasone.

 Η στέκα είναι ρυθμιζόμενη, με δέκα διακριτές θέσεις για να προσαρμόζεται σε κάθε κεφάλι. Όταν φοράμε τα ακουστικά η στέκα «κλειδώνει» σε μια θέση και πρέπει να τα βγάλουμε για να την ξαναρυθμίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο στέκονται πιο σταθερά αλλά δεν έχουμε την βολική δυνατότητα να τα προσαρμόσουμε όταν τα φοράμε.

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

ΕΙΔΟΣ: On-ear, Δυναμικά,Κλειστού τύπου

ΟΔΗΓΟΙ: 40 χλστ

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Bluetooth 4.1 (aptX)

ΕΜΠΕΔΗΣΗ: 20Ω

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: μέχρι 23 ώρες

ΒΑΡΟΣ: 162 γρ.

 

€155
audiosoulultra.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BEST OF 2018 BLUETOOTH AUDIO Sennheiser HD660s Review »

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...