fbpx
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 22:37

Philips 65OLED903 Review

Ambi OLED

Λαμβάνοντας το τελευταίο πάνελ της LG και οδηγώντας το με όλη την τεχνογνωσία της η Philips δημιούργησε μια απίθανη OLED τηλεόραση. Τον ήχο αναλαμβάνει με μια ηχομπάρα η Bower & Wilkins.

Μεγάλος συνωστισμός επικρατεί τελευταία στο χώρο των OLED τηλεοράσεων. Όλοι οι κατασκευαστές, εκτός της Samsung, έχουν να επιδείξουν τουλάχιστον από ένα μοντέλο.

Η LG Display τροφοδοτεί με πάνελ OLED την αγορά και είναι στο χέρι του κάθε κατασκευαστή για να το διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό για να ξεχωρίσει. Ένα είδος διαγωνισμού τύπου master chef, όπου με τα ίδια υλικά στο καλάθι οι κατασκευαστές εκτελούν την ίδια συνταγή.

Εκεί που εστιάζουν την προσοχή τους είναι στον επεξεργαστή: Η LG τον ονομάζει α9, η Panasonic Studio Color HCX, η Philips P5, η Sony X1 Extreme, ενώ η Hisense τον λέει Hiview. Το δεύτερο στοιχείο διαφοροποίησης είναι ο ήχος. Οι OLED τηλεοράσεις της Panasonic έχουν ηχομπάρα Technics, η Sony δονεί το πίσω μέρος της OLED της για παράξει ήχο, η LG έχει αποταθεί στην Meridian, ενώ η Philips (ειδικά η τηλεόραση της δοκιμής) στην Bowers & Wilkins.

Υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο διαφοροποίησης που είναι το design. Επειδή το πάνελ OLED είναι λεπτό και ελαφρύ, τα σχέδια που κυκλοφορούν είναι… άπειρά. Από τηλεοράσεις που μοιάζουν με ταπετσαρία μέχρι τηλεοράσεις να αιωρούνται στο χώρο.

Αυτός είναι ο κόσμος των OLED τηλεοράσεων σήμερα, που έρχεται σε 55, 65 και 77 ίντσες. Εδώ δοκιμάζουμε την 65 ιντσών OLED γεύση της Philips, που αποτελεί και το κορυφαίο της μοντέλο 2018-2019.

Είναι μια Android TV τηλεόραση ειδικά φροντισμένη να παρουσιάζει καλή εικόνα, να στέκεται άνετα στο χώρο και να δημιουργεί με το Ambilight της στον πίσω τοίχο μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Το Ambilight, υπάρχει στις τρεις πλευρές της συσκευής, είναι έγχρωμο με ρυθμιζόμενη ένταση φωτός, «αναβοσβήνει» όπως επιθυμείτε σύμφωνα με την εικόνα ή τους ήχους (αν ακούτε μουσική), μπορεί επίσης να γίνει μέρος του συστήματος LED φωτισμού με την ονομασία Hue της Philips.

Η 65OLED903 είναι μια εξαιρετικής εμφάνισης τηλεόραση με δύο μεταλλικά ποδαράκια ως βάση. Το ένα γράφει Philips και το άλλο Bowers & Wilkins.

Στην πλάτη της τηλεόρασης υπάρχει ένα σύστημα γούφερ με παθητικούς ακτινοβολητές για τις χαμηλές συχνότητες. Αυτές ανακλώνται από τον τοίχο και φθάνουν στον ακροατή. Η τηλεόραση παρέχει διαφορετικές ρυθμίσεις ήχου για τοποθέτηση σε τοίχο ή επάνω σε ράφι/τραπέζι. Η πανέμορφη ηχομπάρα που βρίσκεται χαμηλά της οθόνης είναι επιμελημένη από την B&W, αυτή είναι τύπου 2.1 καναλιών και έχει ισχύ 2x25W.

Υπάρχουν ένα τουίτερ τιτανίου και δύο μιντ με κώνο από υαλονήματα ανά κανάλι. Εσωτερικά έχουμε μικρό-καμπίνες bass reflex και το B&W κούρδισμα το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή. Ο ήχος είναι καθαρός, ανεβάζει στάθμες χωρίς παραμορφώσεις και το συνολικό ακρόαμα δεν έχει καμιά σχέση με τον «καρτουνίστικο» ήχο των περισσότερων τηλεοράσεων της αγοράς. Εξαιρετικοί είναι επίσης οι διάλογοι. Έτσι αποκτώντας την OLED903 δεν θα χρειαστείτε… ηχητική αναβάθμιση με ηχομπάρα, αφού εμπεριέχεται.

 

ΔΥΝΑΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ
Υπάρχουν τέσσερις είσοδοι HDMI, εκ των οποίων οι HDMI 1 και HDMI 2 δέχονται σήματα 4K HDR με υψηλό εύρος ζώνης βίντεο (60 καρέ), μια είσοδος συνιστωσών, υποδοχή ακουστικών, ψηφιακή οπτική έξοδο ήχου και δύο θύρες USB. Γενικά πρόκειται για μια ολοκληρωμένη τηλεόραση με πολύ καλή συνδεσιμότητα.

Η Philips προσφέρει δύο τηλεχειριστήρια για ευκολία χρήσης, το μεγάλο που φέρει στο πίσω μέρος του αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο για την εισαγωγή κειμένου και το μικρό -σε μορφή ράβδου- που φέρει μικρόφωνο για έλεγχο με φωνή. Η τηλεόραση έχει δυνατότητα πρόσβασης στο Google Apps με αυτόματη ταξινόμηση των εφαρμογών. Ωστόσο, αν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις λεπτομερώς, υπάρχουν τα γνωστά μενού της Philips τα οποία είναι πολύ αναλυτικά.

Ως Android TV που είναι η τηλεόραση ενσωματώνει λειτουργία Chromecast, σύντομα θα έχει και Google Assistat, ενώ η Philips ανακοίνωσε και συνεργασία με τον ψηφιακό βοηθό Alexa της Amazon. Ο ισχυρός επεξεργαστής εικόνας P5 της Philips που χρησιμοποιείται εδώ, είναι 2ης γενιάς πιο βελτιωμένος από τον περσυνό, λειτουργεί σε πέντε επίπεδα για να φτιάξει την ποιότητα της εικόνας.

Αυτός επεμβαίνει στο σήμα εισόδου, στο κοντράστ, στα χρώματα, στην ευκρίνεια και στην κίνηση, αναλύοντας αυτόματα την εικόνα.  Στην επιλογή «Ζωντανή» η εικόνα παρουσιάζεται πιο φρέσκια με σαφήνεια στα περιγράμματα και με πολύ ζωηρά χρώματα. Στην λειτουργία «Ταινία», που είναι ότι πρέπει για κινηματογραφικές βραδιές, η εικόνα έχει όλη εκείνη την cine υπόσταση που αναζητούμε με εξομαλυσμένη κίνηση και αρκετά υψηλή φωτεινότητα ειδικά για σήματα SDR. Στο HDR υπάρχει συμβατότητα με HLG, HDR10, αλλά και HDR10+ (με Dynamic Tone Mapping), φυσικά για να απολύσετε το τελευταίο θα πρέπει να έχουμε αντίστοιχο περιεχόμενο (…που το περιμένουμε ακόμη).

Η Philips είναι εξοπλισμένη με μια εξαιρετική καινοτομία, το σύστημα Perfect Natural Reality που μετατρέπει το SDR σε πολύ πιστικό HDR. Εδώ η τηλεόραση είναι απίθανη, ο επεξεργαστής P5 εστιάζει στο θέμα του κοντράστ δίδοντας μια περισσότερο ρεαλιστική εικόνα στην οθόνη, σαν να είναι HDR.  Στις ρυθμίσεις, εμφανίζονται δύο επιλογείς: Η πρώτη αφορά την αντίθεση (κοντράστ) που επεκτείνει με γραμμικό τρόπο το δυναμικό εύρος της εικόνας (περισσότερο φως) προκειμένου να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του πάνελ OLED και η δεύτερη αφορά το Perfect Natural Reality.

Προσοχή στα ρυθμιστικά αυτά, γιατί μπορούμε να «χαλάσουμε» την εικόνα. Πραγματικά εδώ η εικόνα αναλύεται σε βάθος για να παραχθεί η επιθυμητή πυκνότητα, λαμπρότητα και 3D αίσθηση. Όσοι γνωρίζουν από επεξεργαστές εικόνας, αυτά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, πράγμα που σημαίνει ότι ο P5 κάνει θαύματα. Όλη η P5 επεξεργασία προσθέτει μια υπέροχη πινελιά στο αποτέλεσμα.

Επεμβαίνει στο μικρο-αντιθέσεις των χρωμάτων, όπως είναι ένα κλαδί ενός δένδρου σε πράσινο φόντο, ώστε να το κάνει να ξεχωρίζει. Όπως είπαμε η τηλεόραση αυτή είναι εξαιρετική στο HDR upscaling, προσφέροντας υψηλή φωτεινότητα στα σημεία που χρειάζεται στην εικόνα, στα σύννεφα, στις ανακλάσεις και γενικά σε ότι είναι λαμπερό. Διατηρώντας τα υπόλοιπα σκοτεινά σε σημείο που να μπορείς να διακρίνεις σκιές και διαβαθμίσεις μαύρου.

Μάλιστα το HDR upscaling, λειτουργεί καλύτερα, από το κανονικό HDR και αυτό δείχνει πόση δουλειά χρειάζεται ακόμη από τα στούντιο για να δημιουργούν ταινίες υψηλού επιπέδου.

Η νέα Philips έχει εκείνο το «Philips DNA» που έκανε πάντα τις τηλεοράσεις της να ξεχωρίζουν. Αν έχετε χρόνια να δείτε μια καλή «Philips», η OLED903 θα σας θυμίσει την καλή εποχή της εταιρίας, όταν οι τηλεοράσεις της ήταν οι βασίλισσες της αγοράς.

 

 

TIP01: Πολλοί αναφέρουν ότι οι OLED έχουν πρόβλημα burn-in και παραμένουσας εικόνας, αφού έχουν αυτο-φωτιζόμενα pixel. Συμφωνούμε. Στην πράξη όμως κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. Αν οι τηλεοράσεις OLED τροφοδοτούνται από και από διάφορες άλλες πηγές όπως DVD, Blu-ray και streaming πέρα ​​τα τηλεοπτικά κανάλια με τα σταθερά λογότυπα, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα burn-in. Οι κατασκευαστές OLED τηλεοράσεων λαμβάνουν διάφορα προληπτικά μέτρα, είναι όπως η εξουδετέρωση των παραμενόντων φορτίων στα OLED pixel. Μια καλή πρακτική είναι να βγάζουμε το βράδυ από την πρίζα την τηλεόραση.

TIP02 Η τηλεόραση χρησιμοποιεί το τελευταίο πανέλ OLED

 

ΣΧΟΛΙΟ

Όταν ένας κατασκευαστής έχει τεχνογνωσία ετών τότε με τα σωστά υλικά μπορεί να δημιουργήσει θαύματα. Η Philips με τον P5 επεξεργαστή της κάνει το πάνελ OLED να δείχνει υπέροχα.

 

Υπέρ

  • Mετατροπή HDR και απόδοση
  • Διαχείριση χρωμάτων και μαύρου
  • Ήχος B&W
  • Όμορφη εμφάνιση
  • Ambilight
  • Όλες οι HDMΙ με ARC

 

Κατά

 

  • Δεν υπάρχει Dolby Vision
    Δύο USB

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΙΔΟΣ: Τηλεόραση 65 ιντσών 4Κ/UHD

PANEL: 3.840x2.160 pixels, ΟLED

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Android TV

ΔΕΚΤEΣ: ANALOGUE & DVB-T2/C/S2, PVR εγγραφή και TimeShift

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: 4xHDMI, 2xUSB, 1xΨηφιακή Οπτική έξοδος, 1xStereo mini jack (ακουστικών), 1xΣυνιστωσών, 1xEthernet, 1xC.I., 3xRF (RF, 2xSat), Bluetooth ήχος.

AΛΛΑ: Επεξεργαστής P5, HBB TV, ηχομπάρα B&W

ΗΧΟΣ: 2.1 ch / 50W

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ):  1448,7 x 891,5 x 280,0 χλστ. (με βάση)
ΒΑΡΟΣ: 31,4 κιλά (με βάση)

 

Αντιπρόσωπος: Philips Hellas
Tιμή: € 3.499 
Τηλ.: 211 1983028
 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hisense H55U7A Review LG HU80K Review »

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...