fbpx
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 12:39

Στις γραμμές παραγωγής TV της TCL

Οι εγκαταστάσεις της TCL στην Πολωνία είναι από τις πιο παλιές, εκτός Κίνας, στον κόσμο. Η TCL έφτασε στην Πολωνία, σε μια βιομηχανική πόλη –τη Żyrardów – μια ώρα νοτιοδυτικά της Βαρσοβίας. Εξωτερικά το κτήριο δεν δείχνει τα όσα συμβαίνουν εκεί, ένα τεράστιο λευκό μεταλλικό βιομηχανικό οικοδόμημα που απλά στη μια γωνιά του αναγράφονται τα τρία γράμματα της εταιρίας «TCL».


Μέσα επικρατεί οργασμός που δεν σταματά ποτέ. Το εργοστάσιο λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, σε τρεις βάρδιες. Εκτός από TCL τηλεοράσεις, οι εργαζόμενοι εκεί μοντάρουν και παραγγελίες όπως των Thomson, Τelsa, Xiaomi, Mentra και άλλων «κατασκευαστών». Η TCL φτιάχνει τηλεοράσεις για πολλούς, κάτι που φυσικά δεν τον θέλει, μια και ο στόχος της είναι να μεγαλώσει περισσότερο το όνομα TCL ώστε οι τηλεοράσεις της να ξεχωρίζουν όχι για την χαμηλή τιμή τους αλλά για την ποιότητα.

Πριν την TCL τους ίδιος χώρους, από το 1997 τους χρησιμοποιούσε η Thomson. Τότε η Γαλλική αυτή εταιρία είχε επενδύσει, αντίθετα με τους άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων, σε τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής ή DPD. To ρίσκο αυτό δεν ήταν θετικό με αποτέλεσμα το 2004 η Thomson να εξαγοραστεί από την TCL.

 

Σήμερα στο εργοστάσιο Żyrardów η TCL έχει αναπτύξει πολλές γραμμές παραγωγής. Τίποτε δεν κατασκευάζεται εδώ. Όλα τα υλικά έρχονται από την Κίνα, ακόμη και τα κουτιά των τηλεοράσεων. Στο εργοστάσιο απλά συνθέτουν τις τηλεοράσεις, τις βιδώνουν δηλαδή, τις ελέγχουν και ετοιμάζουν για την αγορά. Όταν αγοράζει κανείς μια TCL στην Ευρώπη, σίγουρα η τηλεόραση αυτή έχει μονταριστεί εδώ.

Τελευταία το εργοστάσιο συναρμολογεί τηλεοράσεις TCL και για τις HΠΑ, έτσι ξεπερνιέται το εμπάργκο του Τραμπ προς τις κινεζικές εταιρίες. Από την Κίνα φθάνουν στην Πολωνία τα πάνελ μαζί με τα καλύμματα τους μέσα στα τελικά κουτιά. Οι εργαζόμενοι εμείς απλά προσθέτουν τα τροφοδοτικά και τις πλακέτες με τους επεξεργαστές και τις θύρες, τοποθετούν τα μεγάφωνα, τις ελέγχουν και στην συνέχεια ξανά μέσα στα κουτιά για την αγορά.


Ο ποιοτικός έλεγχος στο εργοστάσιο είναι υψηλός. Από την παραγωγή διαλέγουν συχνά ολόκληρες παλέτες με ολοκληρωμένες τηλεοράσεις και τις ελέγχουν για να διαπιστώσουν ότι όλα λειτουργούν σωστά. Τις μετρούν, τις συνδέουν στο δίκτυο, τις συντονίζουν με κανάλια, πιάνουν Netflix, τις πετούν από ύψος, τις βάζουν σε θαλάμους υγρασίας και υψηλής θερμοκρασίας και τις ταρακουνούν.

Η δουλειά που γίνεται στην Πολωνία είναι υψηλού επιπέδου, σύντομα θα αρχίσουν για την επόμενη χρονιά να συναρμολογούν και τηλεοράσεις 8Κ. Η TCL έχει αρκετούς τεχνικούς που με πανάκριβο εξοπλισμό που ελέγχει την ποιότητα των τηλεοράσεων ώστε να έχουν καλές επιδόσεις. Θυμίζουμε ότι οι τηλεοράσεις της TCL που κυκλοφορούν στην Ευρώπη είναι Android TV.


Κατά την επίσκεψη μας στο εργοστάσιο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την κορυφαία τηλεόραση της εταιρίας την X10, τεστ της οποίας θα δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού hxosplus Sound Vision.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο Revox πικάπ Denon δικτυακά ηχεία »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...