fbpx
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 10:36

OnePlus TV Q1 και Q1 Pro Tηλεόρασεις QLED 55-inch

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου smartphone OnePlus 7Τ η γνωστή εταιρία από την Κίνα έδειξε και δύο τηλεοράσεις –για τις Ασιατικές αγορές- τεχνολογίας QLED UHD 4K. Τα μοντέλα OnePlus TV Q1 και OnePlus TV Q1 Pro. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την φιλοδοξία των Κινέζων κατασκευαστών smartphone να εισέλθουν στην μεγάλη αγορά της τηλεόρασης… που δεν είναι και τόσο εύκολη. Ανάλογες περιπτώσεις έχουμε και από τις Xiaomi, Huawei και Honor.

Οι νέες τηλεοράσεις της OnePlus προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τις γνωστές έχουν τηλεχειριστήριο με τα πλήκτρα για την ρύθμιση της φωνής, στο πλάι όπως στα smartphone. Aλλά και με θύρα USB C για φόρτιση των μπαταριών του.

Βασίζονται στα λειτουργικά συστήματα Android TV και OxygenOS TV, ανάλογα την περιοχή και το μοντέλο, φέρουν 3 HDMI με ARC (όταν όλοι οι άλλοι έχουν 4), 2 θύρες USB, Bluetooth v5.0 και γνωρίζουν από HDR10+, Dolby Vision και Dolby Digital στον ήχο.

O κατασκευαστής κάνει λόγο για πάνελ 100Hz με 90 ζώνες τοπικούς ελέγχου του φωτός. To μεγαλύτερο μοντέλο, η OnePlus TV Q1 Pro είναι εξοπλισμένη με ηχομπάρα η οποία κρύβεται στο πίσω μέρος της συσκευής όταν δεν χρησιμοποιείται… έχει δηλαδή μηχανισμό. Η ηχομπάρα έχει 4 μεγάφωνα πλήρους περιοχής, 2 τουίτερ και δύο γούφερ, συνολικής ισχύος 50W.

 

Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται είναι ο Gamma Color Magic όπως τον ονομάζει η OnePlus. Κατά τα άλλα υπάρχουν εφαρμογές μεταξύ smartphone και τηλεοράσεων για μοίρασμα περιεχομένου, χρήση και διάδραση.

Στην Ινδία η OnePlus TV Q1 κοστίζει λίγο πιο κάτω από τα χίλια ευρώ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...