fbpx
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 22:13

Hisense H55U7A Review

 Βλέποντας κανείς στην ΕΡΤ τις ανασκοπήσεις στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου, διαβάζει κανείς στις διαφημιστικές ταμπέλες των γηπέδων ονόματα όπως Sony, JVC, Philips και άλλες.

Είναι ο καλύτερος χώρος για να παρουσιάσει ένας κατασκευαστής τις τηλεοράσεις του, δηλαδή να γίνει ο επίσημος χορηγός των αγώνων. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 που διεξάγεται στην Ρωσία εμφανίζεται η σχετικά νέα στην Ευρώπη, αλλά πολύ δημοφιλής στην Ασία, Hisense. Με την κίνησή της αυτή η Hisense θέλει να αυξήσει τα μερίδια της στην αγορά τηλεόρασης, αφού το 2018 FIFA World Cup στη Ρωσία θα το παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν είναι καμιά τυχαία εταιρία, πρόκειται για έναν γιγάντιο κατασκευαστή από την Κίνα με τεχνολογία και εργοστάσια. Να είστε σίγουροι ότι στα επόμενα χρόνια θα τοποθετηθεί κοντά στις Samsung και LG, όπως έκανε η Huawei στα κινητά. Αυτό είναι το θέμα της δοκιμής μας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η H55U7A;
Έχουμε στα χέρια μας την επίσημη τηλεόραση των αγώνων και την δοκιμάζουμε. Είναι στις 55 ίντσες και ακούει στο όνομα H55U7A, όχι δεν ανήκει στην μεγάλη σειρά της Hisense αλλά στην μεσαία κατηγορία ή όπως λένε στο χώρο των τηλεοράσεων στη σειρά «7».

Η βάση της είναι κορυφαίας κατασκευής, δυνατή και βαριά, έτοιμη για να στηρίξει γερά την τηλεόραση. Αν πάλι την τοποθετήσουμε στον τοίχο, η Hisense έχει ειδική  πρόβλεψη συμβατή με VESA. Στο πίσω μέρος της υπάρχουν έτοιμες οι υποδοχές, με διάσταση 400 x 200 mm, για να την «κρεμάσουμε αμέσως». Η H55U7A αφίχθη στο περιοδικό σ’ ένα πανέμορφο κουτί με το κύπελλο της FIFA τυπωμένο επάνω του.

Εκτός από τις 55 ίντσες κυκλοφορεί σε 50 και 65 ίντσες, ενώ η τιμή της είναι ιδιαίτερα προσιτή. To πάνελ είναι UHD (δηλαδή 3840×2160 pixels) στα 10bit ή πιο ακριβώς στα 8bit με τεχνολογία FRC που το κάνει να «παίζει» σαν 10bit.

Ο φωτισμός είναι edge-light, από το κάτω μέρος της τηλεόρασης, με LED τεχνολογίας ULED ή Ultra LED όπως τις λέει η Hisense. To ULED, όπως και το Quantum Dots στις μεγάλες της τηλεοράσεις, είναι τα όπλα της Hisense. Οι φωτοδίοδοι ULED παράγουν διευρυμένη χρωματική γκάμα καλύπτοντας περίπου το 95% του DCI-P3, έχουν τάχιστο χρόνο απόκρισης για dimming -δηλαδή έλεγχο του φωτός- και περιορίζουν το φαινόμενο halo με την ένθεση νέων εικόνων.

Εκτός από τα ULED υπεύθυνος για την λειτουργία αυτή είναι και ο επεξεργαστής της τηλεόρασης που είναι της ένας τετραπύρηνος της MediaTek που «τρέχει» τους πατενταρισμένους αλγορίθμους της Hisense. Η τηλεόραση ελέγχει το φως της σε 16 ζώνες, αφού είναι edge-light.

Επιπλέον η τηλεόραση εμπεριέχει το HDR10 καθώς και το HLG που αναφέρεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η πλατφόρμα εφαρμογών (apps) της τηλεόρασης ονομάζεται Vidaa U και έχει προ-εγκαταστημένες τις Netflix, YouTube και άλλες ακόμη. Υπάρχει δυνατότητα να κατεβάσουμε δωρεάν πολλές περισσότερες, ενώ υπάρχει και web browser για πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το τηλεχειριστήριο είναι εξαιρετικής σχεδίασης με μεγάλα πλήκτρα, εύκολα στο εντοπισμό τους. Η τηλεόραση H55U7A προσφέρει ψηφιακή τηλεοπτική λήψη μέσω καλωδιακής σύνδεσης, δορυφόρου και κεραίας και υποστηρίζει την κωδικοποίηση βίντεο HEVC, η οποία απαιτείται για σήματα τύπου UHD-TV και DVB-T2 HD. Υπάρχουν τέσσερις HDMI, δύο από τις οποίες συμμορφώνονται με το πρότυπο HDMI 2.0, υποστηρίζοντας σήματα Ultra HD (συμπεριλαμβανομένου του HDR) στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ οι άλλες δύο υποστηρίζουν ανάλυση Ultra HD έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ακόμη υπάρχουν τρεις θύρες USB (συμπεριλαμβανομένης μιας γρήγορης θύρας USB 3.0) για την αναπαραγωγή φωτογραφιών, βίντεο (ακόμα και Ultra HD) και μουσικής από stickάκια ή δίσκους. Επιπλέον η τηλεόραση μπορεί σ’ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο USB να πραγματοποιεί εγγραφές. Οι έξοδοι ήχου περιλαμβάνουν το κανάλι επιστροφής ARC μέσω της HDMI 2 και μια οπτική ψηφιακή έξοδο.

Δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών, αλλά θα βρείτε εξόδους ήχου RCA για να τις συνδέσετε όπου θέλετε. Τα μενού της τηλεόρασης παρουσιάζονται με μεγάλα εικονίδια (λέγονται και πλακάκια), είναι εύκολα στην πλοήγηση και προσφέρουν πολλές ρυθμίσεις και επιλογές.

ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ξεκινώντας την δοκιμή της Hisense το πρώτο που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι παρουσιάζει μια πολύ καλή ποιότητα εικόνας έχοντας ένα εξαιρετικό  gamma στα 2.2. Υπάρχουν έτοιμες επιλογές όπως Cinema Day και Cinema Νight που λειτουργούν εξαιρετικά.

Ειδικά η Cinema Night, μπορεί να δείχνει λιγότερο φωτεινή, αλλά έχει υψηλή ακρίβεια χρωμάτων και είναι αυτή που θα πρέπει να επιλέξουμε για να απολαύσουμε μια κινηματογραφική ταινία. Τόσο με τηλεοπτικό σήμα όσο και με UHD υλικό, η Hisense είναι μια εντυπωσιακή τηλεόραση, όσο δηλαδή της επιτρέπει η τεχνολογία LCD και η λεπτή της οθόνη.

Η κίνηση παρουσιάζεται ομαλά κάτι που μοιάζει σαν να αποδίδεται από πάνελ των 100Hz, ενώ ακόμη και στα κινηματογραφικά 24p τα πάει πολύ καλά. Το HDR, που εδώ είναι το HDR10, λειτουργεί ικανοποιητικά, χωρίς ωστόσο να φθάνει σε υψηλά επίπεδα όπως στις ακριβές τηλεοράσεις.

Τα χρώματα γίνονται ιδιαίτερα λαμπερά και η εικόνα ισορροπεί στις λεπτομέρειες. Μετρήσαμε φωτεινότητα περίπου 460 nits, ενώ η ενεργοποίηση του HDR φέρνει μαζί της και έναν εκτεταμένο χώρο χρώματος (DCI-P3) που μάλιστα η τηλεόραση τον καλύπτει ικανοποιητικά, ώστε όλα να γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Για τον ήχο η τηλεόραση διαθέτει δύο ενσωματωμένα μεγάφωνα μπάσων στο πίσω μέρος της που παρουσιάζουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά μια ηχομπάρα σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να απολαύσουμε την H55U7A καλύτερα.

 

Το ζητούμενο εδώ είναι ο λόγος τιμής προς απόδοση και η H55U7A τον πέτυχε, συνδυάζει αφού εξαιρετική ποιότητας εικόνας, όμορφο σχεδιασμό και πλούσιο εξοπλισμό.

 

ΣΧΟΛΙΟ

Τόσο λεπτή σε πάχος όσο μια OLED και τόσο εντυπωσιακή σε εικόνα όσο μια ακριβή LCD. Η νέα Hisense δείχνει να κλείνει σιγά-σιγά την ψαλίδα ποιότητας και κατασκευής από τους κυρίαρχους κατασκευαστές της αγοράς.

 

 

+

Τεχνολογία ULED
Ποιότητα κατασκευής
Ρυθμίσεις
Τιμή

    

_

Δεν έχει υποδοχή ακουστικών

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΙΔΟΣ: Τηλεόραση 55 ιντσών 4Κ/UHD

PANEL: 3.840x2.160 pixels, LCD/ULED

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Vidaa U

ΔΕΚΤEΣ: ANALOGUE & DVB-T/T2/C/S/S2, Εγγραφή σε USB

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:  2xHDMI 1.4, 2xHDMI 2.0 (ARC, MHL), 2xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1xΨηφιακή Οπτική έξοδος, 1xEthernet, 1xCI, 1xCVS+RCA stereo, 2xRF (1xKεραίας, 1xSat).

ΑΛΛΑ: Hbb TV, Anyview Cast, web browser

ΗΧΟΣ: 2x10W, σύστημα dbx-tv
Κατανάλωση: 112W

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ):  1230  x 786 x 262 χλστ. (με βάση)


ΒΑΡΟΣ: 20,6 κιλά (με βάση)

 

Αντιπρόσωπος: Εtyt
Tιμή: € 1.099 (στην αγορά 849 ευρώ)
Τηλ.:  210. 6206288
 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BEST OF 2018 TELEVISIONS Philips 65OLED903 Review »

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...