fbpx
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 18:48

Hisense 55NU8700 Review

Καλό φενγκ σούι


Mια μεγάλη είσοδος στην Ελληνική αγορά από μια μεγάλη εταιρία τηλεοράσεων.

Oι Κινέζοι έρχονται και στις τηλεοράσεις. Δείτε για παράδειγμα το φαινόμενο «Huawei» που κατέκτησε, σε ελάχιστα χρόνια, την κορυφή στην αγορά των smartphone. Σειρά τώρα έχουν οι τηλεοράσεις. Οι Κινέζοι έχουν δύο τεράστιες εταιρίες κατασκευής τηλεοράσεων, τις Hisense και TCL, που πρόσφατα τις έχουν «εξαπολυθεί» στις αγορές της Ευρώπης για να διεκδικήσουν μερίδια από τις καθιερωμένες εταιρίες.

Άλλωστε αυτό δεν έγινε πριν από χρόνια όταν οι Κορεάτικες Samsung και LG πήραν σχεδόν όλη την μπουκιά από τις Philips, Sony και Panasonic. Είναι καλό που αυξάνουν οι παίκτες στην αγορά της τηλεόρασης, αφού ο ανταγωνισμός θα φέρει καλύτερα προϊόντα και ίσως καλύτερες τιμές. Η Hisense (Χάισενς της λένε) εμφανίζεται σε δοκιμή για πρώτη φορά στο περιοδικό, την έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν από την ειδησιογραφία και στις εκθέσεις. Είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη εταιρία, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων στο κόσμο μετά τις Samsung και LG.

Η Hisense έχει τα δικά της εργοστάσια, τις δικές της τεχνολογίες και την δική της φιλοσοφία. Η κυκλοφορία των προϊόντων της στην Ελλάδα έγινε πρόσφατα και έτσι δεν χάσαμε την ευκαιρία να καλέσουμε για δοκιμή μια τηλεόραση από το μεσαίο ράφι, αφού η Hisense έχει και πιο ακριβά μοντέλα. Η 55 ιντσών NU8700 της δοκιμής είναι μια LCD τηλεόραση με ανάλυση UHD και σύστημα HDR που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις τηλεοράσεις των «παλιών» εταιριών.

Έρχεται σ’ ένα όμορφο κουτί, έχει κομψό σχεδιασμό, μεταλλικά μέρη, ενώ η βάση της είναι πολύ στιβαρή. Από την στιγμή που την αφαιρέσει κανείς από το κιβώτιο μέχρι την εγκατάστασή της στο σαλόνι, η εμπειρία είναι ακριβώς η ίδια που θα μπορούσε να προσφέρει οποιοσδήποτε άλλος μεγάλος κατασκευαστής.

Δεν υπάρχει καμιά αίσθηση «κινεζιάς» ή φθηνής κατασκευής. Η οθόνη περιβάλλεται από ένα λεπτό περιθώριο (bazel) πάχους μόλις ενός εκατοστού από γυαλί, ενώ ακόμη πιο μικρό είναι το πάχος της τηλεόρασης στο λεπτότερό της μέρος. Στο κάτω μέρος, που είναι πιο μεγάλο, εμπρός φέρει το λογότυπο της εταιρίας, διακριτικό φωτισμό από LED και στο σύστημα ήχου που πυροβολεί προς τα κάτω έχοντας σύστημα dbx-tv.

Η βάση δένει καλά με την συσκευή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ατυχήματος. Το τηλεχειριστήριο είναι και αυτό μεγάλο και εύκολο για συχνή χρήση, έχοντας αποκλειστικά πλήκτρα για τα ΥouTube και Netflix. Εντύπωση μας έκανε το βάρος της τηλεόρασης που ήταν 23 κιλά, όταν για παράδειγμα μια αντίστοιχη της Sony είναι μόλις 13 κιλά, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κινέζος… δεν κάνει οικονομία.

Το βάρος το «βλέπει» κανείς στα κατασκευαστικά στοιχεία της τηλεόρασης που όπως είπαμε δεν είναι από πλαστικό. Επίσης η οθόνη φέρει ειδική προστατευτική επιφάνεια εμπρός από το πάνελ, κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά τελευταία. Η Hisense έχει τρεις HDMI εισόδους και δύο USB (η μία είναι 3.0), ενώ η smart πλατφόρμα της –που ονομάζεται VIDAA U- δεν είναι καμιά εξωτική ούτε καν Android TV.

Είναι βασική έχοντας τις πιο χρήσιμες εφαρμογές όπως web browser, YouTube και πλήθος άλλων που μπορούμε να κατεβάσουμε. Το καλό είναι ότι οι εφαρμογές αυτές πλοηγούνται γρήγορα και ανοίγουν ακόμη πιο γρήγορα. Το μενού της τηλεόρασης είναι καλά οργανωμένο, παρουσιάζεται με μεγάλα γραφικά και χαρακτήρες και παρέχει όλες τις συνηθισμένες επιλογές. Στο πίσω της συσκευής υπάρχουν δυο δέκτες, ένας κεραίας και ένας δορυφορικός, ενώ υπάρχουν ακόμη αναλογικές composite και component, οπτική ψηφιακή έξοδος, ακουστικών και σύνδεση με το δίκτυο.

Καλό είναι να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες τηλεοράσεις της αγοράς έχουν πια τέσσερις HDMI εισόδους και τρεις USB. H τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή απλά να «πατήσει» στην βάση της που είναι πανέμορφη. Επίσης υπάρχουν ειδικά καλύμματα για το χώρο των εισόδων που κρύβουν τα καλώδια. Το 55 ιντσών πάνελ της είναι τεχνολογίας LCD τύπου VA στα 8bit, αν και η τηλεόραση είναι ικανή να δεχθεί σήματα 10bit. Η ανάλυση είναι UHD (δηλαδή 3840×2160 pixels) με το σύστημα φωτισμού να βρίσκεται στο κάτω άκρο της οθόνης, δηλαδή είναι edge lighting.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΝU8700 είναι εφοδιασμένη με τεχνολογία ULED (Ultra LED), που σημαίνει ότι υπάρχει ένα οπτικό υλικό που η Hisense το ονομάζει KSF, για αύξηση του χρωματικού εύρους και για μεγαλύτερη φωτεινότητα της εικόνας αφού πρόκειται για HDR μοντέλο. Aν και ο κατασκευαστής αναφέρει ότι η τηλεόραση στο HDR φθάνει τα 1.000nits, κάτι τέτοιο δεν μετρήσαμε στο εργαστήριο. Λάβαμε τιμή κοντά στα 530nits που είναι εξαιρετική για θεάσεις SDR. Ο ήχος της είναι πολύ καλός για τηλεόραση και ίσως δεν θα χρειαστείτε ηχομπάρα.


Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
Όχι δεν δαγκώνει, οι Κινέζοι γιορτάζουν φέτος τη χρονιά του Σκύλου, πλησιάσαμε την τηλεόραση κοντά για να εντοπίσουμε τυχών κακοτεχνίες. Όλα τα βρήκαμε άψογα, καθώς πρέπει και φροντισμένα με επιμέλεια.

Η Hisense έχει όλα τα εχέγγυα να κατακτήσει την αγορά. Μάλιστα στην πρόσφατη CES2018 είδαμε τα νέα της μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι και ανακαλύψαμε ότι η εταιρία συνεχώς βελτιώνει ποιότητα και τεχνολογίες. Η ΝU8700 εκτός από τις 55 ίντσες της δοκιμής, κυκλοφορεί και σε 65 ίντσες. Είναι μια τηλεόραση για καθημερινές θεάσεις, για τηλεοπτικά κανάλια, για ποδόσφαιρο, αλλά και για ταινίες.

Η τηλεόραση παίζει καλά κατευθείαν από το κουτί της, δεν χρειάζονται ρυθμίσεις. Αν μάλιστα τις πραγματοποιήσεις αυτές, με την βοήθεια εργαστηριακών οργάνων, η βελτίωση θα είναι μόλις ελάχιστη. Κατευθείαν από το κουτί της η τηλεόραση παρουσιάζει μια ωραία εικόνα, χωρίς χρωματικά σφάλματα.

Οι αποχρώσεις περιγράφονται με ακρίβεια, ενώ κυριαρχεί μια ισορροπία. Οι λεπτομέρειες έχουν ευκρίνεια, χωρίς να καταστρέφουν τα περιγράμματα, ενώ τα συστήματα μείωσης των θορύβων που παρέχει η συσκευή λειτουργούν αποτελεσματικά. Για την δοκιμή χρησιμοποιήσαμε το UHD Blu-ray player της Sony με ταινίες SDR, θέσαμε σε κατάσταση off όλα τα βελτιωτικά της εικόνας και αφήσαμε την τηλεόραση να μας πει την αλήθεια της.

Η κίνηση ήταν εξαιρετική, το upscaling επίσης ωραίο όπως και οι θεάσεις σε φως περιβάλλοντος ή σε απόλυτο σκοτάδι. Θα πρέπει να την έχουμε απέναντί μας για να λαμβάνουμε τα καλύτερα χρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι καλή υπό γωνία (VA πάνελ). Το μαύρο έχει την κατάλληλη υπόσταση για να περιγράψει την εικόνα ακόμη και σε φως ημέρας, το gamma είναι σωστό, ενώ η φωτεινότητα στο κέντρο τα πάει πολύ καλύτερα από τις γωνίες.

Η τηλεόραση αποδίδει υπέροχα με σήματα SDR παρουσιάζοντας μια εικόνα με εξαιρετικό κοντράστ και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Βέβαια στο HDR δεν διατηρεί αυτές τις αρετές, αφού η εικόνα γίνεται ελαφρώς πιο ψυχρή ενώ η φωτεινότητά της δεν μπορεί να το υποστηρίξει επαρκώς.

Παρόλα αυτά διατηρεί το μεγάλο εύρος των χρωμάτων της. Η Hisense της δοκιμής αν και δεν είναι το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας, είναι μια κανονική τηλεόραση με κινηματογραφικές αρετές κατευθείαν από το κουτί, διαπρέπει σε σήματα Full HD και UHD SDR, σε σημείο μάλιστα που μας προδιαθέτει να την προτείνουμε όχι μόνο για θέαση σε κατάστημα, αλλά και για την κεντρική θέση στο σαλόνι σας.


Υπέρ
Άγνωστη smart πλατφόρμα αλλά τάχυστη
Εξαιρετική στο SDR
Παίζει καλά σε φωτεινούς χώρους
Άψογη κατασκευή

Κατά
O web browser που είναι Opera δεν πέρασε τα 500 στο τεστ του html5


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Τηλεόραση 55 ιντσών UHD
PANEL: 3.840x2.160 pixels, ULED, ΗDR10, HLG
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Vidaa U
ΔΕΚΤEΣ: ANALOGUE και DVB-T2/S2, PVR με Timeshift
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: 3xHDMI (2x2.0 και 1x1.4, με τη μια ARC και μια με MLH), 2xUSB (η μία 3.0), 1xΟπτική, 1xEthernet, 1xCI, 1xRF, 1xSat, 1xΑκουστικών, 1xComposite, 1xComponet, 1xRCA αναλογικός ήχος in
ΗΧΟΣ: 2x10W (dbx-tv)
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 103W
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 1230x727,5x48 χλστ. (με βάση)
ΒΑΡΟΣ: 23 κιλά (με βάση)

Αντιπρόσωπος: Etyt
Tηλ.: 21 0674 1363

Tιμή: € 1.299
 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LG 65SK9500P Review Samsung QE75Q9FN Review »

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...