fbpx
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 15:18

BEST OF 2018 TELEVISIONS

THΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

 

Samsung QE75Q900R (#12)

Mια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις της χρονιάς ήταν αυτή της Samsung. Ο κατασκευαστής προχώρισε γοργά προς την επόμενη γενιά τηλεοράσεων με ανάλυση 8Κ UHD, δηλαδή με πάνελ ανάλυσης 7.680 x 4.320 pixels. Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μια μέρα θα υπάρξει τέτοια συσκευή, μια συσκευή εικόνας που θα δέχεται λίγα pixel στην είσοδο της για να τα κάνει 33,2 megapixels.
Ενώνοντας τα κομμάτια, η σειρά Q900R, συνδυάζει τεχνολογία QLED, ανάλυση 8Κ UHD και έναν A.I. επεξεργαστή, στα 16bit. Η τεχνoλογία QLED δεσμεύεται για 100% όγκο χρώματος και φωτεινότητα κορυφής τα 4.000nits H 8Κ UHD ανάλυση του πάνελ φέρνει για πρώτη φορά στο χώρο μας μια πρωτόγνωρη οπτική δυνατότητα. Είναι η τεράστια αντιληπτή αίσθηση 3D, απέναντι από το πάνελ η εικόνα δείχνει σαν να ξεπερνά τα όρια του κάδρου της τηλεόρασης.

 

LG OLED65E8P (#10)

Mια σχεδιαστικά υπέροχη τηλεόραση που συνδιάζει υψηλή ποιότητα OLED εικόνας, καλό ήχο και λογική τιμή. Φυσικά υπάρχει η ίδιο ποιότητα και στο φθηνότερο C8 μοντέλο, αλλά αυτό είναι διαφορετικής σχεδίασης. Η Ε8 έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, τόσο σε υλικό SDR όσο και σε HDR, με λεπτομέρειες, διαβαθμίσεις, υψηλό κοντράστ (λόγο μαύρου), χρωματικό πλούτο και υψηλή ταχύτητα παρουσίασης. Ο επεξεργαστής Alpha 9 κάνει θαύματα. Αν, λοιπόν, το Netflix είναι το αγαπημένο σας πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο η E8 είναι η δική σας κινηματογραφική αίθουσα.

 

Panasonic TX-55FZ950 (#11)

 Η TX-55FZ950 είναι δίχως άλλο μια χαρισματική τηλεόραση που αξίζει τα χρήματά της. Απλή στην όψη, σύγχρονη λειτουργικά και λίαν αποτελεσματική σε ήχο και εικόνα, θα αποτελέσει μια ιδανική καθημερινή παρέα για όλη την οικογένεια και, όταν τα φώτα πέσουν, θα σας μεταφέρει σχεδόν αυτούσια τη μαγεία της κινηματογραφικής αίθουσας και την πολύτιμη «ματιά» του σκηνοθέτη. Η ηχομπάρα της Technics δεν χαλάει στο ελάχιστο την ποιοτική εικόνα της Panasonic, αντίθετα εκπλήσσει ευχάριστα με το βαθύ χαμηλό, τους διαχωρισμούς των εφέ, την ευκρίνεια των διαλόγων και την πλατιά αλλά καλά εστιασμένη surround αίσθηση που προσφέρει (στη θέση Cinema Surround Pro).

 

Hisense H55U7A (#11)

Μετρήσαμε φωτεινότητα περίπου 460 nits, ενώ η ενεργοποίηση του HDR φέρνει μαζί της και έναν εκτεταμένο χώρο χρώματος (DCI-P3) που μάλιστα η τηλεόραση τον καλύπτει ικανοποιητικά, ώστε όλα να γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Για τον ήχο η τηλεόραση διαθέτει δύο ενσωματωμένα μεγάφωνα μπάσων στο πίσω μέρος της που παρουσιάζουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά μια ηχομπάρα σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να απολαύσουμε την H55U7A καλύτερα. Το ζητούμενο εδώ είναι ο λόγος τιμής προς απόδοση και η H55U7A τον πέτυχε, συνδυάζει αφού εξαιρετική ποιότητας εικόνας, όμορφο σχεδιασμό και πλούσιο εξοπλισμό. Τόσο λεπτή σε πάχος όσο μια OLED και τόσο εντυπωσιακή σε εικόνα όσο μια ακριβή LCD. Η νέα Hisense δείχνει να κλείνει σιγά-σιγά την ψαλίδα ποιότητας και κατασκευής από τους κυρίαρχους κατασκευαστές της αγοράς.

 

 

Philips OLED903 (#12)

Η εικόνα αναλύεται σε βάθος για να παραχθεί η επιθυμητή πυκνότητα, λαμπρότητα και 3D αίσθηση. Όσοι γνωρίζουν από επεξεργαστές εικόνας, αυτά είναι τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, πράγμα που σημαίνει ότι ο P5 κάνει θαύματα. Όλη η P5 επεξεργασία προσθέτει μια υπέροχη πινελιά στο αποτέλεσμα. Επεμβαίνει στο μικρο-αντιθέσεις των χρωμάτων, όπως είναι ένα κλαδί ενός δένδρου σε πράσινο φόντο, ώστε να το κάνει να ξεχωρίζει. Η τηλεόραση είναι εξαιρετική στο HDR upscaling, προσφέροντας υψηλή φωτεινότητα στα σημεία που χρειάζεται στην εικόνα, στα σύννεφα, στις ανακλάσεις και γενικά σε ότι είναι λαμπερό. Διατηρώντας τα υπόλοιπα σκοτεινά σε σημείο που να μπορείς να διακρίνεις σκιές και διαβαθμίσεις μαύρου. Μάλιστα το HDR upscaling, λειτουργεί καλύτερα, από το κανονικό HDR και αυτό δείχνει πόση δουλειά χρειάζεται ακόμη από τα στούντιο για να δημιουργούν ταινίες υψηλού επιπέδου. Η νέα Philips έχει εκείνο το «Philips DNA» που έκανε πάντα τις τηλεοράσεις της να ξεχωρίζουν. Αν έχετε χρόνια να δείτε μια καλή «Philips», η OLED903 θα σας θυμίσει την καλή εποχή της εταιρίας, όταν οι τηλεοράσεις της ήταν οι βασίλισσες της αγοράς.

 

 

Sony KD-65ZF9 (#13)
H νέα σειρά Μaster τηλεοράσεων της Sony κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις: OLED και LCD. Εδώ δοκιμάζουμε την πιο παραδοσιακή… και την πιο απαιτητική, δηλαδή την LCD. Η όλη κατασκευή της τηλεόραση ωφελεί στο να υπάρχουν υψηλά δυναμικά για το HDR, η φωτεινότητά της φθάνει τα 2.000Nits, για να παρουσιάσει με άνεση φωτιές, ήλιους, ουρανούς και ανακλάσεις. Εύκολα μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι πίσω από το πάνελ υπάρχει κάποιος ισχυρός οπίσθιος φωτισμός. Μερικές από τις ρυθμίσεις είναι σχεδόν «κρυμμένες» μέσα στα μενού, που για να τις εντοπίσουμε θα πρέπει να ψάξουμε αρκετά. Χρωματικά η τηλεόραση εκμεταλλεύεται σχεδόν ένα 94% του χρωματικού χώρου DCI-P3, κάτι που είναι απαραίτητο για ταινίες με HDR10 ή Dolby Vision. Συνολικά πρόκειται για μια άριστη LCD τηλεόραση, από αυτές που κυκλοφορούν σπάνια στην αγορά, αλλά δεν είναι τόσο επί της ουσίας όσο ήταν τότε η ΖD9.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sony KD-55XF9005 Review Hisense H55U7A Review »

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...