fbpx
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 15:13

Bose S1 Pro: Bluetooth ηχείο [Review]

Το νέο Βluetooth ηχείο της Bose είναι πασπαρτού, παίζει μουσική αλλά και υποστηρίζει μια παρεΐστικη συναλία


Ίσως λόγω κρίσης, δύσκολων συνθηκών και ανάγκης η ζωντανή μουσική στην Ελλάδα ανθεί, τα φεστιβάλ μουσικής πληθαίνουν και οι μουσικοί έχουν πιάσει τους δρόμους, για ένα επιπλέον χαρτζιλίκι και για να κοινωνήσουν την μουσική τους στον έξω κόσμο.

Ο φορητός ήχος πλέον έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν μουσική όπου και να πάνε, ακόμα και σε μέρη που δεν υπάρχει ηλεκτρισμός. Από τα Bluetooth ηχειά μέχρι τα φορητά ηχοσυστήματα, οι δυνατότητες είναι πολλές και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό.

Το S1 Pro της Bose είναι μια εξαιρετική πρόταση στον χώρο αυτό και στοχεύει κυρίως σε μουσικούς, χωρίς να αποκλείει καθόλου την χρήση του ως Bluetooth ηχείου. Έχει το μικρότερο μέγεθος, σε σχέση με τα αντίστοιχα συστήματα της Bose, όπως το L1 και είναι ένα από τα μικρότερα της αγοράς.

ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Το S1 Pro πρόκειται για ένα φορητό με μπαταρια ή ρεύματος Bluetooth ηχείο με τρία κανάλια, σε κόμπκατ κατασκευή. Η καμπίνα του είναι φτιαγμένη από γερό πλαστικό (πολυπροπυλένιο) μαύρου χρώματος και το σχήμα του ξεκινάει από ορθωγώνιο και καταλήγει σε τριγωνικό. Η γερή του κατασκευή σου δίνει αυτοπεποίθηση ότι το ηχείο έχει προδιαγραφές για «επικίνδυνες» αποστολές και πολύ ταλαιπωρία.

Όμως ενώ περιμέναμε ότι οι αντοχές αυτές θα φέρουν και το ανάλογο βάρος, με έκπληξη είδαμε ότι είναι πολύ ελαφρύ, κάτι λιγότερο από επτά κιλά και μεταφέρεται με άνεση. Έχει ένα δικό του υφασμάτινο κάλυμμα για προστασία , χωράει στο αμάξι, ακόμα και στην τσάντα μας και έχει χερούλι για να τα πάρουμε ανα χείρας. Έχει δύο combo εισόδους, για XLR και jack και μία aux των 3,5mm για line-level σήματα.

Στο κανάλι της τελευταίας υπάρχει και Bluetooth, οπότε μπορεί να λειτουργήσει με έναν από τους δύο τρόπους, με τον αναλογικό να έχει πάντα προτεραιότητα. Συνδεθήκαμε με Bluetooth πολύ εύκολα, απλά πατώντας το πλήκτρο με το αντίστοιχο σύμβολο, για να μπορέσει να το «δεί» το κινητό ή το τάμπλετ μας. Στα δύο πρώτα κανάλια θα συνδέσουμε κάποιο μικρόφωνο ή το μουσικό μας όργανο, είτε αυτό είναι κιθάρα, είτε πλήκτρα, είτε οποιοδήποτε όργανο μας παρέχει «ηλεκτρική» έξοδο.

Κάθε κανάλι από αυτά τα δύο έχει τέσσερα ποτενσιόμετρα, ένα μεγάλο για την ένταση, δύο μικρότερα για ισοστάθμιση (EQ) χαμηλών-υψηλών συχνοτήτων και το μικρότερο «βρέχει» το σήμα μας με τεχνητό βάθος (reverb). Κάθε κανάλι έχει και ένα ενδεικτικό led που ανάβει πράσινο όταν έχει σήμα και κόκκινο όταν το «παρακάνουμε».

Ένας επιλογέας που ονομάζεται ToneMatch παρέχει μια επιπλέον προκαθορισμένη ισοστάθμιση για όργανα ή φωνή. Τροφοδοτείται μέσω πρίζας αλλά μπορούμε να μετατρέψουμε το S1 Pro και σε φορητό με την μπαταρία λιθίου της Bose που εφαρμόζει μόνο σε αυτό το σύστημα, αντέχει μέχρι έξι ώρες (αρκετές για οποιοδήποτε event) αλλά πωλείται ξεχωριστά.

Στην καρδιά της καμπίνας βρίσκονται τρία μεγάφωνα των 2,25 ιντσών που αναλαμβάνουν το μεσαίο και υψηλό φάσμα και είναι τοποθετημένα σε array διάταξη όπως στο φορητό line-array σύστημα L1.

Ένα 6ίντσο γούφερ βρίσκεται πίσω από τα τρία μεγάφωνα και δύο οπές ανάκλασης βρίσκονται μπροστά για να βοηθήσουν το ηχείο να κατέβει πιο χαμηλά και να αποσυμπιεστεί η μικρή του καμπίνα. Τα μεγάφωνα καλύπτονται από μια μεταλλική σίτα που φέρει και το λογότυπο της εταιρίας.

ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ
Το σύστημα της Bose μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ενισχυτής για να κάνουμε εξάσκηση στο σπίτι, σαν ηχείο PA, μόνιτορ ή Bluetooth. Επίσης μπορούμε να συνδέσουμε στην line out έξοδο κάποια συσκευή ηχογράφησης ή άλλο ένα S1 Pro για να έχουμε μεγαλύτερη κάλυψη χώρου. Το σχήμα του μας επιτρέπει να το τοποθετήσουμε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, ενώ η συχνοτική απόκριση του ηχείου προσαρμόζεται για κάθε έναν ξεχωριστά, χάρη σε έναν εσωτερικό αισθητήρα. Για παράδειγμα αν το τοποθετήσουμε ξαπλωτό σαν floor monitor, θα έχουμε μια μικρή βύθιση στα 90Ηz.

Μπορεί να σταθεί όρθιο αλλά και με μια ελαφριά κλίση προς τα πίσω αν το χρησιμοποιήσουμε στον δρόμο ή πάνω σε κάποια βάση. Έχει επίσης μια οπή 35mm για να το υψώσουμε με κάποιο stand, αν π.χ. έχουμε μεγάλο ακροατήριο και θέλουμε να ακούσουν και οι τελευταίοι. Πέρα από ενισχυτής οργάνων και φωνής, το δοκιμάσαμε σαν Bluetooth ηχείο και η ποιότητα του είναι φοβερή, είναι ευχάριστο και εύχρηστο για άμεσες ακροάσεις μουσικής, με πλούσιο ήχο, αλλά συνδέεται μόνο με μια συσκευή κάθε φορά.

Δεν «φοβάται» τις χαμηλές, ίσα ίσα τις αναδεικνύει με σώμα και αυτοπεποίθηση και διακρίνεται από γλυκά, σχετικά μαζεμένα πρίμα, διόλου φωτεινά ή επιθετικά.

Αρκετά κρυστάλλινο και περιγραφικό στην μεσαία περιοχή που βρίσκονται και τα περισσότερα όργανα που θα συνδεθούν σε αυτό (συμπεριλαμβανομένης της φωνής). Η ισχύς του δεν αναφέρετε πουθενά, η Bose συνηθίζει να μην την αποκαλύπτει, αλλά σε εσωτερικούς χώρους δεν τολμήσαμε να βάλουμε το ποτενσιόμετρο πάνω από τα μισά, θα μας καλύψει άνετα και σε ανοιχτούς χώρους όπως πλατείες ή παραλίες.

Επιστρατεύσαμε τις μουσικές μας ανυσηχίες και συνδέσαμε στο S1 Pro, κιθάρα και μπάσο, ενώ το δοκιμάσαμε και με φωνή. Μπάσο και κιθάρα έπαιζαν ταυτόχρονα αλλά ακούγονταν καθαρά και διακριτά μεταξύ τους. Το «δύσκολο» μπάσο είχε όγκο, αποδίδονταν οι χαμηλές του, ιδιαίτερα με το ToneMatch κλειστό, με χαρακτήρα πολύ εντυπωσιακό για το μέγεθος του ηχείου.

Στην κιθάρα το ToneMatch, στην θέση για τα όργανα, ταίριαξε πολύ καλύτερα και φάνηκε ένας ενισχυτής που για busking (μουσική που παίζεται στον δρόμο), εξάσκηση στο σπίτι ή ως monitor είναι εξαιρετικός και καθαρός. Δεν θα ακουστεί ποτέ σαν πραγματικός ενισχυτής κιθάρας ή μπάσου, ο χαρακτήρας του είναι γενικών αποστολών, αλλά είναι ένα κόστος που ωχριά απέναντι στα προτερήματα του ηχείου. Τα όργανα είχαν άφθονη ενίσχυση, με τους ισοσταθμιστές φέραμε τα όργανα στην χροιά που θέλαμε και το βάθος μας βοήθησε να έχουμε ένα πιο γεμάτο και λιγότερο «ξερό» αποτέλεσμα.

Με το μικροφωνικό σήμα δεν είχαμε όση ενίσχυση είχαμε και στα μουσικά όργανα αλλά και πάλι οι στάθμες ήταν ικανοποιητικές. Πολύ βολική και αξιόλογη η πρόταση της Bose, φέρει τα ασύρματα PA συστήματα της σε τιμές προσβάσιμες για τον περισσότερο κόσμο. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και ελπίζουμε με αφορμή αυτό αλλά και άλλα παρόμοια συστήματα να γεμίσουν οι δρόμοι στις πόλεις ζωντανή μουσική.

 

ΤΙP01: Το λογότυπο της Bose μπορεί να περιστραφεί για να ταιριάξει σε κάθε προσανατολισμό του ηχείου.

 

TIP02: Για πυκνωτικά μικρόφωνα θα χρειαστείτε εξωτερικό phantom power, καθώς το S1 Pro δεν έχει τέτοια δυνατότητα.

 

Tweet This: Είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο, για συναυλίες, ομιλίες αλλά και μαζώξεις το S1 Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 

Bose S1 Pro
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
ΕΙΔΟΣ: ΣΥΣΤΗΜΑ PA + HXEIO BLUETOOTH
ΜΕΓΑΦΩΝΑ: 1xΓούφερ 6 ιντσών, 3xΜιντ-Τουίτερ 2,25 ιντσών
ΕΙΣΟΔΟΙ: 2xXLR/6,25mm, 1x3,5mm, 1xmicro USB (service)
ΕΞΟΔΟΙ: 1xLine Out
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Bluetooth
ΕΦΕ: Reverb (βάθος)
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 241x330x286 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 6,8 Κιλά


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: AUDIO GROUP GREECE BV
ΕΠΑΦΗ: 210.6721200
ΤΙΜΗ: €649 Μαζί με την μπαταρία του.

https://goo.gl/bBJHpw

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « JBL Boombox: Bluetooth speaker [Review Video] JBL Control X Wireless Review »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...