fbpx
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 14:27

BenQ TreVolo ΤΕST ΗΧΕΙΟ BLUETOOTH

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ

Είναι διαπιστωμένο ότι η έκρηξη που έχει σημειωθεί στα ασύρματα ηχεία δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Για να καταφέρει να ξεχωρίσει ένα ηχείο Bluetooth μέσα στον τεράστιο ανταγωνισμό θα πρέπει να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Η BenQ σκέφτηκε να βάλει στο παιχνίδι την ηλεκτροστατική τεχνολογία, προσφέροντας τη διαφορετικότητα που θα στρέψει τα βλέμματα στο δημιούργημά της.

Ο μεταλλικός σκελετός του TreVolo με τις χρυσές λεπτομέρειες γύρω από τα πλήκτρα και τις μικρές τρύπες στην πρόσοψη που αφήνουν να φανούν τα μεγάφωνα, δίνει στο ηχείο έναν αέρα πολυτελούς κατασκευής, που απέχει αρκετά από εκείνο που περιμένει κάποιος από ένα Bluetooth ηχείο.

Πράγματι το TreVolo είναι χάρμα οφθαλμών και η αίσθηση της πολυτέλειας συμπληρώνεται από το βάρος του στα 1,2 κιλά που με τη σειρά του το κάνει να δείχνει ιδιαίτερα στιβαρό.


Από πλευράς συνδέσεων ήχου, εκτός από το Bluetooth που υποστηρίζει aptX, το TreVolo διαθέτει μία αναλογική είσοδο αλλά και έξοδο καθώς και μία micro USB που εκτός από είσοδος ήχου είναι και είσοδος φόρτισης.

Η BenQ παρέχει δυνατότητα στο μικρό ηχείο να αναπαράγει ήχο και να μπορεί να συνδεθεί σε άλλο ηχοσύστημα μετατρέποντάς το σε ασύρματο.

Ο χειρισμός του TreVolo γίνεται από την εφαρμογή της BenQ η οποία επιτρέπει δημιουργία λίστας τραγουδιών και δείχνει επιπλέον το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας. Οι τρεις προ-ρυθμίσεις ήχου (Warm, Pure και Vivid) επιλέγονται και από το ηχείο όπως και η ένταση, η αναπαραγωγή και παύση, και η απάντηση ή απόρριψη της κλήσης με πλήκτρα επάνω στο TreVolo.


Το πιο ενδιαφέρον σημείο στο μικρό ηχείο δεν είναι άλλο τα ηλεκτροστατικά υπέρ-λεπτά πτυσσόμενα πάνελ. Η υβριδική υπόσταση του TreVolo χρησιμοποιεί δύο διαφράγματα μέσα στους οποίους κινείται η μεμβράνη και δύο ακόμη ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα που οδηγούνται από δεύτερο, ξεχωριστό ενισχυτή. Δύο παθητικοί οδηγοί στο πλάι που αποκαλύπτονται όταν τα πάνελ είναι σε έκταση, συμπληρώνουν τα ηχητικά πυρομαχικά του TreVolo.


Προσωπικών ακροάσεων
Παρά το λιλιπούτειο μέγεθος των πάνελ στο TreVolo διατηρείται σε πολλά σημεία ο χαρακτηριστικός ήχος των ηλεκτροστατικών ηχείων. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το ηχείο εμπρός από κάποια επιφάνεια που θα το βοηθήσει να επιστρέψει την οπίσθια ακτινοβολία των πάνελ προς τον ακροατή.

Εφ’ όσον υπάρχει η επιφάνεια ανάκλασης ο ήχος εμφανίζεται μεστός και συμπαγής σε ό,τι αφορά τις μεσαίες συχνότητες. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το ηχείο γιατί οτιδήποτε υπάρχει από τα 400Hz και πάνω αποδίδεται φυσικά και εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει σε ηχεία Bluetooth.

Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στη θέση ακρόασης γιατί λόγω της μικρής διασποράς της μεμβράνης το sweet spot είναι μικρό και στενό.


Παρά τη χρήση ηλεκτροδυναμικών μεγαφώνων και παθητικών οδηγών, το TreVolo δεν διακρίνεται για το χαμηλό του. Στην πράξη το μπάσο υπάρχει από τα 90Hz ενώ εάν υπερβάλλουμε στην ένταση, πάνω από το 80%, η συμπίεση κάνει αισθητή την εμφάνισή της. Όμως το TreVolo δεν διεκδικεί τον τίτλο του boom-box, αλλά του ηχείου που θα μεταφέρει στον ακροατή λίγη από τη μαγεία του ήχου των ηλεκτροστατικών ηχείων σε φορητές διαστάσεις και… ασύρματα. Φτιαγμένο για τους απαιτητικούς αλλά όχι για πάρτι.


Σχόλιο:
Το πρώτο υβριδικό ηλεκτροστατικό ηχείο Bluetooth στον κόσμο, από εταιρία που κατασκευάζει προβολείς.


Tip 1: Παίζει και με τα πάνελ κλειστά.
Tip 2: Πρέπει να απενεργοποιήσετε το Bluetooth για να επιλέξετε άλλη είσοδο.


Υπέρ
«Ηλεκτροστατικός» ήχος
Ποιότητα κατασκευής και εμφάνιση
Πολλές είσοδοι και έξοδοι ήχου
Λειτουργία απάντησης κλήσης


Κατά
Χωρίς NFC
Βάρος
Ανεπαρκές χαμηλό
Μικρή διασπορά ήχου.

BENQ TreVolo
EIΔΟΣ: Bluetooth ηχείο
ΜΕΓΑΦΩΝA: 2xΗλεκτροστατικά πάνελ, 2xΕνεργά γούφερ, 2xΠαθητικά γούφερ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Bluetooth 4.1 με aptX, 1x3,5mm είσοδος ήχου, 1x3,5mm έξοδος ήχου, 1xmicro USB
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ: Ένταση, Παύση, Αναπαραγωγή, Τρεις ρυθμίσεις ήχου
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗTΑΣ: 60Hz-20KHz
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 12 ώρες
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 174,6 x 134,6 x 78,5 χλστ. (κλειστό).
ΒΑΡΟΣ: 1,2 κιλά

Αντιπρόσωπος: Divitec, τηλ.: 210.2855080 www.divitec.gr

Τιμή: 299 ευρώ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Martin Logan Crescendo Audioengine A2+ Active speakers [review] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...