fbpx
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 13:44

JBL Boombox: Bluetooth speaker [Review Video]

 

Δοκιμάζουμε το μεγαλύτερο φορητό Bluetooth ηχείο της JBL, το Boombox του 21ου αιώνα.

Η αγορά των φορητών Bluetooth ηχείων γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και εν έτη 2017 τα βρίσκουμε και τα ακούμε πλέον παντού. Στην αμερικάνικη JBL αντιστοιχεί ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας, αλλά φαίνεται ότι δεν της αρκεί, γιατί πριν λίγες μέρες παρουσίασε το νέο της καμάρι, το JBL Boombox, το μεγαλύτερο σε μέγεθος και ισχύ από όλα τα προηγούμενα της μοντέλα. Εμπνευσμένο από τα παλιά boombox, τα φορητά κασετόφωνα της δεκαετίας του 80’ και 90’, που σαν παπαγάλοι βρίσκονταν μόνιμα στους ώμους των απανταχού φορητών… μουσικόφιλων, το Boombox της JBL ψάχνει να βρει την θέση του στους ώμους της σημερινής νεολαίας αλλά όχι μόνο.

ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
Έχει το κλασσικό κυλινδρικό σχήμα που έχουμε συνηθίσει, είναι εξοπλισμένο με δύο γούφερ τοποθετημένα στο κέντρο της πρόσοψης, δύο τουίτερ στις άκρες και δύο παθητικούς ακτινοβολητές στα πλάγια κατά τα πρότυπα των προηγούμενων μοντέλων. Σαν επιπλέον τσαχπινιά, που θυμίζει τα παλιά boombox, έχει προστεθεί ένα χερούλι από το ίδιο ανθεκτικό πλαστικό που περιβάλει και προστατεύει το ηχείο, βοηθώντας στην μεταφορά του πεντάκιλου αυτού θηρίου. Κάτω από το χερούλι επίσης υπάρχουν ανάγλυφα σχέδια για να μην μας γλιστρήσει εύκολα, ενώ η πλαστική του βάση είναι αντιολισθητική και το σταθεροποιεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια.

Το ίδιο ύφασμα που έχουν και τα υπόλοιπα φορητά ηχεία της JBL με την εσωτρική επιφάνεια πλαστικού ντύνει και αδιαβροχοποιεί την κατασκευή με πιστοποίηση IPX7, που επιτρέπει την βύθιση σε νερό μέχρι και ένα μέτρο χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά. Σε περίπτωση που βρισκόμαστε σε κάποιο ιδιαίτερα «υγρό» περιβάλλον πρέπει να έχουμε κλειστό το καπάκι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ηχείου. Μέσα σε αυτό το καπάκι υπάρχει η θύρα για την φόρτιση η οποία δεν γίνεται μέσω USB αλλά με έναν ξεχωριστό φορτιστή που θα βρούμε στην συσκευασία.

Όπως το JBL Xtreme, λειτουργεί και σαν power bank έχοντας δύο USB θύρες για να φορτίσουμε το κινητό ή το tablet μας σε περίπτωση που τελειώνει η μπαταρία τους την ώρα που ακούμε την αγαπημένη μας μουσική. Και είναι πολύ πιθανόν να μείνουν πρώτα γιατί η τεράστια μπαταρία των 20.000mAh αντέχει μέχρι και 24 ώρες συνεχόμενης μουσικής. Με μια πλήρη φόρτιση λοιπόν μπορούμε να το πάρουμε άφοβα σε εκδρομές και μέρη όπου ο ηλεκτρισμός σπανίζει. Διαθέτει επιπλέον μια micro-USB θύρα για ενδεχόμενο service και αναβαθμίσεις αλλά και μια mini-jack για ενσύρματες συνδέσεις.

Όμως το Boombox δεν είναι κατάλληλο μόνο για εκδρομές, πλατείες και παραλίες αλλά μπορεί να σταθεί και σαν ηχείο εσωτερικού χώρου σε πάρτυ και μαζώξεις. Με ένα απλό πλήκτρο στην πίσω πλευρά μπορούμε να προσαρμόσουμε το ηχείο για εξωτερικές ή εσωτερικές ακροάσεις. Πάνω από το λογότυπο της JBL υπάρχουν τα κλασσικά πλήκτρα χειρισμού, έντασης, Bluetooth και Connect+ για να συνδέσουμε από δύο μέχρι όσα συμβατά ηχεία θέλουμε. Δύσκολο να χρειαστεί, γιατί η συνολική ισχύς των 100W γεμίζει άνετα ακόμα και ένα μεγάλο σαλόνι, ενώ σε εξωτερικό χώρο είναι αρκετά δυνατό για να ακούνε και όσοι βρίσκονται τριγύρω μας.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ P.A.
Το Boombox μοιράζεται την εφαρμογή Connect μαζί με τις υπόλοιπες Connect+ συσκευές, μπορεί να συνδεθεί με αυτές για να δημιουργήσουμε τον συνδυασμό που θέλουμε. Δέχεται επίσης μέχρι δύο πηγές ταυτόχρονα για να παίζουμε εναλλάξ με έναν φίλο μας ή να κάνουμε μια υποτυπώδη μίξη κομματιών. Η εφαρμογή μας επιτρέπει να αλλάξουμε την χρήση του πλήκτρου play ώστε να ενεργοποιεί το Google Now ή την Siri, στα οποία μπορούμε να απευθυνθούμε απευθείας από το Boombox κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε και για τις τηλεφωνικές μας κλήσεις. Η λειτουργία indoor μας προσφέρει πλούσιο ήχο και ωραίο μπάσο ενώ η outdoor λειτουργία παρατείνει την ζωή της μπαταρίας με λίγο πιο μαζεμένο ήχο αλλά ενισχυμένο μπάσο.

Το Boombox φοράει αρκετά μεγάλα μεγάφωνα και ακτινοβολητές ώστε να φτάσει στα 50Hz, 20Hz χαμηλότερα από το JBL Xtreme. Το συγκρίναμε με το Go+Play της συγγενικής Harman Kardon, που είχαμε δει σε παλαιότερο τεύχος, το οποίο έχει πιο γλυκό ήχο αλλά σε ένταση και χαμηλά είναι κατώτερο του Boombox, που είναι μακράν καταλληλότερο για μοντέρνες και μπιτάτες μουσικές.

Η μεσαία περιοχή είναι άφθονη και πλούσια και αναδυκνύει τα περισσότερα είδη μουσικής. Αν και η αποστολή του είναι για μεγάλες εντάσεις, δεν μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την απόδοση του σε αρκετά σιγανά ακούσματα όπου αλλοίωνε αισθητά το ηχόχρωμα, αλλά για αυτήν την δουλειά έχουμε τα μικρότερα μοντέλα της εταιρίας.

Τα δύο τουίτερ βρίσκονται στις άκρες του ηχείου και λόγου του μεγάλου μήκους του υπήρξε μια αίσθηση στερεοφωνίας που δεν περιμένουμε από φορητά ηχεία. Το καινούργιο μοντέλο της JBL σε «τσίτα τα γκάζια», δεν τσιρίζει ούτε κουράζει, είπαμε είναι φτιαγμένο για πολύωρες ακροάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπου και να είμαστε θα απολαύσουμε ανενόχλητοι μαζί με τους φίλους μας την αγαπημένη μας μουσική, για όση ώρα θέλουμε και αντέχουμε. Η JBL πατάει γερά και με το νέο Boombox βάζει ακόμα μια φορά στην αγορά των φορητών ηχείων την σφραγίδα της. Πλέον η διασκέδαση είναι στο χέρι μας και μπορούμε να την μεταφέρουμε παντού.

ΤΙP01: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία indoor/outdoor και αισθητικά σαν ισοσταθμιστή.

TIP02: Οι ακτινοβολητές δεν κινούνται έξω από τα όρια του πλαστικού που τα περιβάλει αλλά καλό θα ήταν να μην εμποδίζονται.

Tweet This: Με το χορευτικό του ηχόχρωμα και την μπαταρία που κρατάει μέχρι και 24 ώρες το Boombox της JBL θα γίνει το must για κάθε πάρτυ και εκδρομή.

JBL BOOMBOX
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
ΕΙΔΟΣ: Ασύρματο Φορητό Ηχείο
ΜΕΓΑΦΩΝΑ: 2xΓούφερ 4 ιντσών, 2xΤουίτερ 20χλστ, 2xΠαθητικοί ακτινοβολητές
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Bluetooth (4.2), 1x3.5mm
ΑΛΛΕΣ: 2xUSB (φόρτιση συσκευών), 1xmicro-USB (service)
ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ: 50Hz-20kHz
ΙΣΧΥΣ: 2x30W (στην πρίζα), 2x20W (με μπαταρία)
ΜΠΑΤΑΡΙΑ: 20.000mAh επαναφορτιζόμενη λιθίου
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 24 ώρες
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 254,5x495x195,5 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 5,25 κιλά

ΥΠΕΡ:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ
ΙΣΧΥΡΑ ΧΑΜΗΛΑ
ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΤΑ:
Nα τολμήσεις να βγεις έξω… με αυτό στον ώμο

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: WAVEMOTION
ΕΠΑΦΗ: 210 9244505
ΤΙΜΗ: €499

 

KEIMENO: ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bose SoundLink Colour Bluetooth ηχείο [Review] Bose S1 Pro: Bluetooth ηχείο [Review] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...