fbpx
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 15:10

Mac Audio Soundbar 2000 Review

Boost στο ήχο της TV

 

Ένα οικονομικό πακέτο ηχομπάρας-υπογούφερ που θα ανεβάσει σε άλλα επίπεδα τον ήχο της τηλεόρασης σας.

 

Η Mac Audio είναι μια Γερμανική εταιρία που είναι γνωστή στον χώρο του car audio, αλλά ο κατάλογος της περιλαμβάνει πολύ περισσότερα, ηχεία, ηχομπάρες, ολοκληρωμένα hi-fi συστήματα. Στην κατηγορία «ηχομπάρα» φιγουράρουν τρία μοντέλα, τα Soundbar 550, Soundbar 1000 και Soundbar 2000, το οποίο έχουμε στα χέρια μας. Η τιμή του είναι ιδιαίτερα χαμηλή, προσανατολίζεται κυρίως σε όσους αναζητάνε την πρώτη τους ηχομπάρα, έχει μοντέρνο λουκ και μαζί με το υπογούφερ, είναι ένα δυνατό δίδυμο για τους «ταινιάκηδες».

Η ηχομπάρα μετράει κάτι λιγότερο από το ένα μέτρο, είναι πολύ ελαφριά, έχει πλαστική καμπίνα με γυαλιστερό φινίρισμα και μεταλλική γρίλλια που καλύπτει τα μεγάφωνα. Φοράει δύο full-range στις άκρες της και έχει δύο οπές ανάκλασης χαμηλών.

Έχει μεγάλη ποικιλία συνδέσεων, μια γραμμής RCA, μια mini jack, μια οπτική, αλλά και Bluetooth όπως και USB για στικάκια που περιορίζεται μόνο σε MP3 αρχεία και μέγιστη χωρητικότητα 8GB (FAT32).

Οι πιο βολικές συνδέσεις, ήτοι η mini jack και η USB βρίσκονται στα πλάγια της ηχομπάρας όπου είναι ευκολότερα προσβάσιμες, μαζί με τα ρυθμιστικά της έντασης, πηγής και λειτουργίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε ούτε στιγμή να «παίξουμε» με αυτά καθώς το μικρό τηλεχειρηστήριο που υπάρχει τα καλύπτει όλα καθώς μια μικρή οθόνη ενδείξεων -μέσα από την γρίλια- μας κρατά ενήμερους. Το ενεργό υπογούφερ έχει ξύλινη καμπίνα και φέρει ένα μεγάφωνο 5 ιντσών από χαρτί, οπή ανάκλασης χαμηλών και πλήκτρο «Pair» για σύνδεση με την ηχομπάρα.

To υπογούφερ δεν έχει ρυθμιστικό έντασης, η σχέση του ως προς την ηχομπάρα είναι σταθερή. Ενώ στις ταινίες απολαύσαμε δυνατές σκηνές, επιβλητικές εκρήξεις που σε παρασέρνουν, σε μουσικά κομμάτια η «ζυγαριά» έγερνε προς  την πλευρά των χαμηλών. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την «προτίμηση» του συστήματος η ακρόαση μουσικής ήταν ευχάριστη. Η τοποθέτηση της ηχομπάρας ήταν πανεύκολη και μάλιστα μπορούμε να την τοποθετήσουμε και στον τοίχο με τα ειδικά στηρίγματα που θα βρούμε στην συσκευασία.

Το συγκεκριμένο πακετάκι είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση στον ήχο της τηλεόρασης χωρίς πολλά έξοδα. Βάλαμε διάφορες ταινίες, κυρίως δράσης που έχουν τα πιο απαιτητικά εφέ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Η διασπορά της ηχομπάρας είναι αρκετή ώστε να έχουμε ομοιόμορφο ήχο σε μια μεγάλη ακτίνα, χωρίς να ανυσηχούμε αν ο διπλανός μας ακούει το ίδιο με εμάς. Όποιος επιθυμεί εμπειρία home cinema και έχει περιορισμένο μπάτζετ, θα βρει στην Soundar 2000 μια καλή λύση.

 

ΤΙP01: Η εταιρία προτείνει μια απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ ηχομπάρας και υπογούφερ.

 

Tweet This: Μια μοντέρνα και κομψή ηχομπάρα με ασύρματο υπογούφερ, ένας καλός συνδυασμός για να αναβαθμίσουμε τον ήχο της τηλεόρασης μας.

 

 

Mac Audio Soundbar 2000

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

ΕΙΣΟΔΟΙ: 2xΓραμμής (mini jack, RCA), 1xΟπτική, 1xUSB

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Bluetooth 2.1 (EDR)

ΙΣΧΥΣ: 2x20Wrms/40W peak (ηχομπάρα), 1x40Wrms/80W peak (υπογούφερ)

ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ: 50Hz-18KHz

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ(ΠxΥxΒ): 880x60x84 χλστ. (ηχομπάρα), 200x290x230 χλστ. (υπογούφερ)

ΒΑΡΟΣ: 1,65 Κιλά (ηχομπάρα), 3 Κιλά (υπογούφερ)

 

+

ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΜΗΛΟ

ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

-

ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΜΙΑ HDMI ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: VISUAL ACOUSTICS

ΕΠΑΦΗ: 210.6749586

ΤΙΜΗ: €199

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Samsung HW-K950 [Review] BEST OF 2018 HOME CINEMA AUDIO »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...