fbpx
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 13:24

Definitive Technology W Studio Micro Soundbar [Review]

 

Αρχικά οι ηχομπάρες εμφανίσθηκαν ως ο από μηχανής θεός που θα λυτρώσει τους θεατές από τον κάκιστο ήχο των τηλεοράσεων. Όσο όμως περνά ο καιρός οι αυξανόμενες απαιτήσεις τους προσδίδουν και αξιόλογη ηχητική ποιότητα.

Η ηχομπάρα που φιλοξενούμε συστήνεται ως υψίστης ποιότητας ηχητικά και πολυτελής σχεδιαστικά. Ξεκινώντας από το τελευταίο, εντυπωσιάζει από την χρήση βουρτσισμένου αλουμινίου, την προσοχή στην λεπτομέρεια και το όμορφο φινίρισμα. Η W Studio Micro αποτελεί ένα σύστημα 3.1 καναλιών πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει και κεντρικό κανάλι. Χρησιμοποιεί 4 οβάλ μεγάφωνα μεσαίων (mid-range) τριών ιντσών, με μαγνήτες νεοδυμίου. Δύο για το κεντρικό και από ένα στο δεξί και αριστερό κανάλι. Διαθέτει επίσης τρία τουίτερ αλουμινίου μίας ίντσας για το κάθε κανάλι, με μαγνήτες νεοδυμίου και αυτά.

Το ασύρματο υπογούφερ που την συνοδεύει φοράει ένα γούφερ 8 ιντσών για τις χαμηλές. Η φόρτιση της καμπίνας είναι ανάκλασης χαμηλών, τόσο το μεγάφωνο όσο και ο σωλήνας ανάκλασης κοιτούν προς τα κάτω, ενώ την απομόνωση της καμπίνας έχουν αναλάβει τέσσερις ελαστικές βάσεις στήριξης. Να τονισθεί ότι η ηχομπάρα μπορεί να αναβαθμιστεί σε σύστημα 5.1, προσθέτοντας δύο ασύρματα ηχεία της Definitive Technology (π.χ. τα W9 ή W7) για τα κανάλια περιβάλλοντος ήχου, μέσω εφαρμογής, όπως επίσης και ότι συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο ιδιάζουσας σχεδίασης και εργονομίας.

Tα απολύτως απαραίτητα…
Η ικανότητα διαχείρισης πολυκάναλων και δικάναλων αρχείων ήχου είναι ικανοποιητική. Είναι συμβατή με τα Dolby Digital 5.1 και DTS (DTS-HD), παρέχει επεξεργασία SRS TruSurround και παίζει αρχεία (MP3, WAV, FLAC, Apple Lossless κ.α.) αποκωδικοποιώντας πληθώρα format, συμπεριλαμβανομένων 24-bit/192ΚHz μέσω της πλατφόρμας Play-Fi της DTS που πια χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές. Ελέγχεται μέσω εφαρμογής σε smartphone ή tablet, αλλά δεν διακρίνεται από την ευχρηστία της.

Σε κάθε περίπτωση σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα σύστημα multiroom με ηχεία σε άλλα δωμάτια, συμβατά με την εφαρμογή, ενώ τελευταία έχει και δυνατότητα surround.
Σε ότι αφορά στην ενσύρματη και ασύρματη επικοινωνία της χαρακτηρίζεται από δύο σοβαρές ελλείψεις. Η πρώτη αφορά στην είσοδο HDMI και η δεύτερη στην απουσία Bluetooth. Η W Studio Micro διαθέτει Wi-Fi και πληροί το DLNA, επιτρέποντας streaming και την πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως οι Spotify Connect, Amazon Music, Deezer, Tidal και άλλες.


Διαθέτει δύο οπτικές εισόδους ήχου, θύρες USB και Εthernet, έξοδο 3,5 χιλστ. για το υπογούφερ και αναλογική είσοδο 3,5 χιλστ. Το παρόν δίνει επίσης και επέκταση IR στην περίπτωση που η ηχομπάρα, αν και με ύψος μόλις 38 χλστ., κρύβει τον αισθητήρα του τηλεχειριστήριου της τηλεόρασης.

Μουσικότητα πάνω από όλα…
Εάν εξαιρέσει κανείς την ομολογουμένως ελκυστική της σχεδίαση, το βασικό προσόν της ηχομπάρας της Definitive Technology είναι η ηχητική της απόδοση. Mία φράση, όσο και απλή και εάν ακούγεται, τα λέει όλα. Η W Studio micro παίζει και μουσική! Φέρνει εις πέρας με ποιοτικό τρόπο το ρόλο που επωμίζεται, θέτοντας κόκκινες γραμμές σχετικά με τον ηχητικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει μία ηχομπάρα, ώστε να θεωρηθεί ως ουσιαστική επένδυση.

Η χρήση διακριτών μεγαφώνων και όχι ευρέως φάσματος που συνηθίζεται σε πολλές περιπτώσεις, αποτελεί την βάση για την εξαιρετική διάγεια.
Παράλληλα, κάνοντας υπέρβαση των περιορισμών που ορίζουν οι διαστάσεις της, η W Studio Micro αποδεικνύεται περίτεχνη στο στήσιμο της σκηνής. Η τελευταία έχει σαφώς μεγαλύτερο πλάτος από τις διαστάσεις της ηχομπάρας, με τις υψηλές κυρίως που είναι υπεύθυνες για την κατευθυντικότητα, να είναι περίτεχνες, γλυκές και αεράτες.

 


Οι περιγραφικές μεσαίες και οι εκλεπτυσμένες υψηλές, δένονται αρμονικά με το πλούσιο χαμηλό που μπορεί να αποδώσει το υπογούφερ, ενώ η εν λόγω ηχητική «εικόνα» διατηρείται αναλλοίωτη ακόμα και σε υψηλές στάθμες, χωρίς σημεία κόπωσης και απώλειας ελέγχου. Το ίδιο προφίλ ισχύει και σε πολυκάναλα προγράμματα. Καλή τοποθέτηση των σκηνών στο χώρο, ιδανική ταχύτητα και περιγραφή.
Ο απαιτητικός χρήστης θα προτιμούσε περισσότερα διαθέσιμα DSP προγράμματα.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μία υστέρηση στην αίσθηση της έκτασης του περιβάλλοντος ήχου, κάτι όμως το οποίο λύνεται με μία μικρή αναβάθμιση όπως αναφέραμε στην αρχή.

Εν κατακλείδι...
Όσοι ενδιαφέρεστε για μία ποιοτική και ισορροπημένη ηχητικά ηχομπάρα, με πλούσια αισθητική και τις βασικές λειτουργίες η πρόταση της Definitive Technology με την W Studio, κρίνεται ως λίαν σοβαρή. H τιμή της την φέρνει αντιμέτωπη και με άλλες προτάσεις του ανταγωνισμού με πιο πλούσιο κινηματογραφικό χαρακτήρα, για αυτό και ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να ζυγίσει καλά τις όποιες ανάγκες του.

Definitive Technology W Studio Micro
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Ηχομπάρα με ασύρματο υπογούφερ
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ: 96W + 50W (subwoofer)
ΕΙΣΟΔΟΙ: 2xΟπτικές ψηφιακές, 1x3,5mm (mini-jack) Aux
EΞΟΔΟΙ: 1x3,5mm (mini-jack) Sub out,
ΑΛΛΕΣ: 1xUSB, 1xEthernet (με αντάπτορα), Wi-Fi, IR
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ: MP3, WAV, FLAC, Apple Lossless
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΧΟΥ: Dolby Digital 5.1, DTS (DTS-HD), SRS TruSurround
ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ: Play-Fi, DLNA
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΧΟΜΠΑΡΑΣ: 45,2x1102,1x82,6 χλστ.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ SUBWOOFER: 355,6x318,5x318,5 χλστ.
ΒΑΡΟΣ KAI TΩΝ ΔΥΟ: 11,3 κιλά


Υπέρ
- Απόδοση
- Μultiroom
- Σχεδίαση

Κατά
- Απουσία HDMI
- Απουσία Bluetooth
- DSP

ΣΧΟΛΙΟ
Μια δικτυακή multiroom ηχομπάρα με μεγάλο ήχο και δυνατότητες που τις κρύβει καλά στην… λεπτή της εμφάνιση.


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Directed Greece
ΕΠΑΦΗ: 2310 477190-2
ΤΙΜΗ: €799


DTS Play-Fi ΤΩΡΑ ΚΑΙ SURROUND


Το DTS Play-Fi διαθέτει και επισήμως τη δυνατότητα για ασύρματο 5.1 ήχο. Αρκεί να έχουμε συμβατές κατά DTS Play-Fi συσκευές, όπως για παράδειγμα μια ηχομπάρα που θα αναλάβει την εμπρός τριάδα των καναλιών και το LFE εφ’ όσον έχει subwoofer, και δυο ασύρματα ηχεία που θα αναλάβουν την πληροφορία των surround καναλιών ήχου.

Το setup γίνεται μέσω της εφαρμογής με μερικά απλά βήματα. Φυσικά επειδή πρόκειται για ανοιχτή πλατφόρμα, δεν είναι αναγκαίο όλες οι συσκευές να είναι της ίδιας εταιρίας. Μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε μια ηχομπάρα της Definitive Technology και δύο ηχεία Polk Audio, ή το ανάποδο ή με όποιο συνδυασμό εταιριών θέλουμε αρκεί να έχει DTS Play-Fi.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LG SoundPlate LAB540W Denon Heos HomeCinema HS2: Ηχομπάρα με sub [Review] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...