Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 15:39

LG BH9520TW

ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ 3D ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ Wi-Fi ΚΑΙ BLUETOOTH. 

Η LG έχει αρχίσει να δημιουργεί παράδοση στα ολοκληρωμένα συστήματα home cinema. Προσφέρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στους τομείς της εικόνας, του ήχου και της δικτύωσης, αλλά δε σταματά εκεί. Παράλληλα εξελίσσει συνεχώς τα δημιουργήματά της, σε μια προσπάθεια να τα καταστήσει πιο φιλικά και πιο εύκολα στην εγκατάσταση σε ένα σύγχρονο σπίτι. 

Πρόσφατα, μαζί με την εικόνα 3D μέσω Blu-ray άρχισε να προωθεί και τον ήχο 3D μέσω πρόσθετων καναλιών και μεγαφώνων. Τα έξτρα μεγάφωνα-κανάλια τοποθετούνται έξυπνα στο πάνω μέρος των ηχείων, και έτσι δεν επιδρούν αρνητικά στο συνολικό όγκο ή στην πολυπλοκότητα του συστήματος. Παρ’ όλα αυτά, το όλο σύστημα δεν παύει να είναι ένα σύστημα 9.1 ηχείων. Πώς θα μπορούσε να απλοποιηθεί το απαραίτητο σπαγγέτι καλωδίων; Η απάντηση είναι με τη χρήση ασύρματων πίσω surround ηχείων. 

Το νέο LG BH9520TW δε φιλοδοξεί απλώς να γίνει ο πρωταθλητής της ασύρματης συνδεσιμότητας, αλλά αποτελεί και τη σοβαρότερη μέχρι σήμερα υποψηφιότητα για το τρόπαιο: συνδέεται με εξωτερικές συσκευές-πηγές μέσω Wi-Fi, Wi-Fi Direct και bluetooth και επικοινωνεί με τα surround ηχεία μέσω Wi-Fi(!).

Η τελευταία αυτή δυνατότητα μπορεί να χαρακτηριστεί «θεόσταλτη» για πολλά σπίτια και... συμβίες, όπου τα καλώδια από την κύρια μονάδα στα surround (πίσω) ηχεία είναι απαγορευμένα. Δεν έχει σημασία, λοιπόν, ποια είναι η διαρρύθμιση του σπιτιού. Μπορείτε να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία του οικιακού κινηματογράφου με ήχους να σας έρχονται «από παντού». Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί μπορείτε πλέον χωρίς ενοχές και καλώδια να έχετε 5.1 ηχεία στο χώρο σας, αλλά επιπρόσθετα γιατί χωρίς επιπλέον εγκαταστάσεις μπορείτε να απολαύσετε με 9.1 κανάλια αυτό που η LG ονομάζει 3D ήχο. 

Στο πάνω μέρος από τα τέσσερα κύρια ηχεία δαπέδου του BH9520TW έχουν τοποθετηθεί έξτρα μεγάφωνα που αποδίδουν πληροφορία ύψους όπως αυτή δημιουργείται από ειδικούς ψηφιακούς επεξεργαστές σήματος. Η κάθε μονάδα «ύψους» διαθέτει και έναν κώνο που παίζει το ρόλο του διαχύτη του ήχου. Ο σκοπός είναι, φυσικά, ένας: η εμπειρία τού να βρίσκεται κάποιος «μέσα» στα τεκταινόμενα, δηλαδή η υπόσχεση της πλήρους εμπειρίας του surround ήχου. Και όλα αυτά χωρίς συστοιχίες ηχείων, χωρίς χιλιόμετρα καλωδίων, χωρίς πολύπλοκες διατάξεις.

Τα τέσσερα κύρια ηχεία με τα πρόσθετα μεγάφωνα «ύψους» δεν είναι κάτι που συναντάμε πρώτη φορά. Το είδαμε πριν από λίγους μήνες και στο LG HX906TX. Εδώ απλώς η LG εξέλιξε τη λύση με νέα ειδικά προγράμματα στο BH9520TW. 

Το LG BH9520TW δεν είναι, όμως, μόνο ο ήχος 3D μέσω 9.1 ηχείων. Διαθέτει 3D Blu-ray player, λειτουργικότητα Smart TV - ναι, με εφαρμογές και από τις πιο πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας: ενσύρματα μέσω Ethernet ή USB ή ασύρματα μέσω Wi-Fi ή bluetooth με media server, Ίντερνετ, smartphone, PC ή ταμπλέτα.

Δε μετράνε πια οι αναλογικές και ψηφιακές είσοδοι εικόνας και ήχου. Υπάρχουν τα USB, τα Ethernet, τα Wi-Fi, τα bluetooth, τα apps ελέγχου των λειτουργιών, δηλαδή οι ψηφιακές αποθήκες και η επικοινωνία της νέας εποχής. Σημάδια των καιρών; Σίγουρα. 

 

ΠΑΝΟΠΛΟ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 

Αν και το ζητούμενο κόστος μπορεί να θεωρηθεί προσιτό για την κατηγορία του, δεν του λείπει κάποια επιλογή σύνδεσης σήματος πηγής. Υπάρχει, φυσικά, ραδιόφωνο αλλά και -μέσω εφαρμογής- ιντερνετικό ραδιόφωνο: η υπηρεσία vTuner είναι από τις πιο πλήρεις σε αυτόν τον τομέα, και έτσι δε θα σας λείψει κάποιος από τους διεθνώς καθιερωμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η είσοδος USB δέχεται stickάκια, σκληρούς δίσκους αλλά και iPod. Η ενσύρματη ή η ασύρματη δικτύωση προσφέρει περιεχόμενο βίντεο, μουσικής ή φωτογραφιών για αναπαραγωγή, αλλά μόνο μέσω του πρωτοκόλλου DLNA και των συσκευών που το υποστηρίζουν. 

Τα προηγούμενα μοντέλα υποστήριζαν ροές και με απευθείας συνδέσεις με υπολογιστές και server, για το BH9520TW η LG αποφάσισε να υποστηρίξει μόνο περιπτώσεις που συμμορφώνονται στο στάνταρντ DLNA.

Αυτό είναι περιοριστικό ως προς τη λειτουργία του BH9520TW ως καθαρόαιμου media player, μιας και δε συνδέεται απευθείας μέσω τοπικού δικτύου για να τραβήξει τις ματρόσκες και τις μπαμπούσκες. Το συνοδευόμενο CD περιέχει την εφαρμογή Nero MediaHome 4 Essentials, για να ενεργοποιήσει το μηχανισμό DLNA ακόμα και σε PC που δεν το υποστηρίζουν, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την έλλειψη της απευθείας δικτυακής αναπαραγωγής. Σε σύνδεση USB δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τις ματρόσκες, εκτός από το μέγεθος των υποτίτλων. 

Μήπως έχουμε να κάνουμε με πρώιμο firmware που θα εξελιχθεί στο μέλλον; Από την άλλη μεριά, το οικοσύστημα LG Smart TV είναι παρόν για να δώσει μία νότα εξυπνάδας στην όχι και τόσο έξυπνη τηλεόρασή σας.

Από τα LG Apps θα ξεχωρίσουμε τα YouTube, Picasa, Accuweather, Aupeo!, Dailymotion και vTuner, που είναι προεγκατεστημένα, και θα αναφέρουμε ότι αρχίσαμε και παίζαμε και με άλλα διαθέσιμα για τη χώρα μας. Apps στα smartphone, apps στις τηλεοράσεις, που θα φτάσουμε; 

 

ΗΧΟΣ 3D 

Αναφερθήκαμε λεπτομερώς στον ήχο 3D στη θεωρία - τι γίνεται, όμως, στην πράξη; Είναι δυνατόν να απολαύσει σοβαρό surround ήχο στις ταινίες κάποιος που δε θέλει ή δεν μπορεί να απλώσει μίλια καλωδίων να τρέχουν σε όλο το σπίτι; Και όλα αυτά χωρίς απίστευτο κόστος; Ναι, είναι. Τηρουμένων των αναλογιών, η λύση που προσφέρει η LG με το BH9520TW όχι μόνο είναι τίμια, αλλά και προσφέρει περισσότερα από όσα ζητάει, και σε κόστος και σε χώρο. 

Φυσικά, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα στις ταινίες παρά στη μουσική, η οποία είναι από τη «φύση» της 2κάναλη και θα χρειαζόταν επεξεργασία πολλαπλάσιου κόστους για να απλωθεί ικανοποιητικά σε πολλά κανάλια. Στις ταινίες, όμως, τα εφέ εμπρός-πίσω και δεξιά-αριστερά αποτελούν ψωμοτύρι για τα ηχεία και τα ψηφιακά κόλπα του BH9520TW.

Η απόλαυση των εφετζίδικων ταινιών είναι από τα δυνατά σημεία του συστήματος. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα 3D zooming, που αυξάνει την ένταση του ήχου στα αντικείμενα που «βγαίνουν» εκτός οθόνης κατά τη διάρκεια μιας 3D προβολής. 

Στην εικόνα η απόδοση είναι αυτό που πλέον θεωρούμε τυπική LG. Το σημείο που ξεχωρίζει είναι η απόδοση της κίνησης, που κρίνεται απλώς εξαιρετική, χωρίς τεχνουργήματα ή απώλεια οξύτητας. Η ευκρίνεια είναι ένα «κλικ» κάτω από την καλύτερη δυνατή, χωρίς όμως να ενοχλεί, ενώ σωστή και φυσική είναι η απόδοση τόνων και χρωμάτων.

Το LG BH9520TW είναι ένα σύστημα home cinema που θέλει να μπει στο σπίτι σας για να σας προσφέρει την οπτικοακουστική απόλαυση των αγαπημένων σας ταινιών χωρίς να σας το αναστατώσει. Το ζητούμενο κόστος είναι λογικό για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του. 

 

TIP01 Είναι η τηλεόρασή σας μέλος της νέας γενιάς των έξυπνων; Όχι; Μην ανησυχείτε, το LG BH9520TW θα αναλάβει να της προσδώσει λειτουργίες LG Smart TV. 

 

LG BH9520TW 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥΣ: 1.100W, 5.1 κανάλια + 4 ηχεία 3D. 7.1 συνολικά κανάλια ενίσχυσης 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΦΟΡΜΑ: ΗΧΟΥ: MP3, WMA, WAV, M4A, FLAC ΒΙΝΤΕΟ: AVI, DIVX, MPG, MPEG, MKV, MP4, ASF, WMV, M4V, 3GP ΕΙΚΟΝΑΣ: JPG, JPEG, PNG 

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ: Blu-ray 3D, BD-R/RE, DVD-ROM, DVD±R, DVD±RW, DVD-RW, CD-A, CD-R/RW 

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: Dolby True HD, DTS Master Audio 

ΕΙΣΟΔΟΙ: 1xΟπτική, 2xHDMI, 1x iPod (μέσω USB), 3,5 χλστ. audio, AUX, 1xUSB (πρόσοψη) 

ΕΞΟΔΟΙ: 6xAudio signal outputs, 1xHDMI, 1xVideo, 1xComponent, ασύρματο dongle για τα πίσω ηχεία 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 

ΙΣΧΥΣ: 1.100W 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 440x65x297 χλστ. 

ΒΑΡΟΣ: 3,3 κιλά 

SURROUND ΗΧΕΙΑ (έκαστο) 

ΙΣΧΥΣ: 280W (+140W ανά δύο ηχεία 3D) 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 280x1330x280 χλστ. 

ΒΑΡΟΣ: 5,5 κιλά 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ 

ΙΣΧΥΣ: 280W 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 412x82x73 χλστ. 

ΒΑΡΟΣ: 1,4 κιλά 

ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ (παθητικό)

ΙΣΧΥΣ: 360W 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 251x336x347 χλστ. 

ΒΑΡΟΣ: 6,3 κιλά 

 

ΥΠΕΡ 

•3D ήχος σε ταινίες και σε μουσική με ειδικά DSP 

•3D Blu-ray player 

•Λειτουργικότητα Smart TV 

•Δικτύωση ενσύρματη και ασύρματη 

•Συνδεσιμότητα 

•Ποιότητα εικόνας 

ΚΑΤΑ 

•3D ήχος σε μουσική με αμφίβολα αποτελέσματα 

•Δυνατός ανεμιστήρας 

 

ΣΧΟΛΙΟ 

Η φετινή γενιά του κορυφαίου ολοκληρωμένου συστήματος home cinema της LG όχι μόνο προσφέρει εικόνα και ήχο 3D σε προσιτό κόστος, αλλά και προχωρεί ακόμα περισσότερο την ιδέα της απλοποίησης της εγκατάστασης με ασύρματα πίσω ηχεία. Παράλληλα, διαθέτει όλη τη συνδεσιμότητα της νέας εποχής με Ethernet, Wi-Fi, Αpps (smartShare) και bluetooth.

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: LG Electronics 

ΕΠΑΦΗ: 801.11.200.900 

ΤΙΜΗ: 700 ευρώ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LG HX976TZW Monitor Audio MASS 5.1 »

HOME CINEMA ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...