Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 02:26

Harman/Kardon BDS 877

ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΥΠΟΥ PLUG & PLAY ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ CUSTOM INSTALLATION. 

Η ιδέα του πακέτου στο χώρο του home cinema στέλνει αυτόματα το νου μας σε πλαστικά ηχεία, σε player τύπου «φέτα», σε παθητικό υπογούφερ και σε καρτελάκι τιμής 299 ευρώ. Αυτό το στερεότυπο καλλιέργησαν εδώ και χρόνια οι εταιρείες mass production, απαξιώνοντας μια κατηγορία που θα μπορούσε να προσφέρει ποιότητα και σίγουρη διασκέδαση στο σπίτι.

Αντίθετα, τα σαλόνια μας γεμίζουν με πλαστικά βιομηχανικά σκουπίδια, που τα αγοράζουμε περισσότερο για να λέμε ότι τα έχουμε, παρά για να τα απολαμβάνουμε. Για όσους ξέρουν, η λύση είναι ένας φθηνός ενισχυτής AV, ένα σετ ηχείων από το παλιό στερεοφωνικό, ένα DVD player και, όσο για κεντρικό ηχείο ή/και υπογούφερ... βλέπουμε.

Πάλι αυτή η λύση δεν είναι ενδεδειγμένη, επειδή απλώς οι φθηνοί ενισχυτές AV- ακόμα και τα τελευταία μοντέλα- δεν έχουν ρεύμα να οδηγήσουν ευπρεπώς δύο ή πέντε ηχεία. 

Ο μόνος κατασκευαστής που «κατέβαζε» πάντα μια διαφορετική πρόταση στην αγορά ήταν η Harman/Κardon, μόνο που τις περισσότερες φορές, από πλευράς δυνατοτήτων, τα συστήματά της ήταν σχετικά ξεπερασμένα σε σχέση με τα όσα πρόσφεραν οι τρέχοντες ενισχυτές AV.

Η εταιρεία αυτή φτιάχνει πραγματικά ηχεία, ουσιαστικό ενεργό υπογούφερ και ποιοτική κεντρική μονάδα. Tα κουρδίζει και τα ταιριάζει όλα μαζί και μετά τα βάζει σε ένα χαρτοκιβώτιο και τα διαθέτει ως ολοκληρωμένο σύστημα home cinema με έμφαση στην ηχητική ποιότητα αλλά και στις video επιδόσεις του player.

Το ίδιο κάνει και με το ολοκαίνουργιο BDS 877, που αποσυσκευάσαμε, συνδέσαμε, ρυθμίσαμε και δοκιμάσαμε για εσάς αυτόν το μήνα. Η μόνη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι το BDS 877 είναι τόσο σύγχρονο, που δεν έχει σχεδόν τίποτε να ζηλέψει από τον ήδη υπάρχοντα ανταγωνισμό των ενισχυτών AV, εκτός ίσως από το 4K pass-thru, το οποίο σχεδόν σε όλους μας είναι ακόμη περιττό. 

ΤΑΙΡΙΑΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 

Το νέο πακέτο της Η/Κ είναι σούπερ, θα βαρεθείτε να ανοίγετε κουτιά. Με αυτό θα κάνετε Χριστούγεννα οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Ανοίξαμε συνολικά πέντε κιβώτια, και μέσα τους τα βρήκαμε όλα. Την κεντρική μονάδα BDS577, το subwoofer με κωδικό HKTS 220SUB/230, πέντε ηχεία SAT-TS60, έναν ασύρματο πομπό, ένα μικρόφωνο, τα καλώδια και ένα υπέροχης αισθητικής τηλεχειριστήριο.

Αν έχετε το κουράγιο μετά το επικό ξεπακετάρισμα του συστήματος (να δούμε ποιος θα το επανασυσκευάσει ώστε να επιστραφεί στην αντιπροσωπεία), τότε μπορείτε να αρχίσετε την εγκατάστασή του, η οποία θα γίνει πολύ γρήγορα. Ένα HDMI στην τηλεόραση, σύνδεση των πίσω ηχείων, καλώδια για τα εμπρόσθια ηχεία, το sub πίσω από τον καναπέ, το οποίο μπορεί να συνδεθεί και ασύρματα, και είμαστε έτοιμοι. 

Συνδέουμε την κεντρική μονάδα στο δίκτυο μέσω Ethernet ή Wi-Fi, για να έχουμε πρόσβαση σε DLNA, UPnP και AirPlay συσκευές, αλλά και στο YouTube και Picasa, και είμαστε έτοιμοι για το στάδιο της ρύθμισης. Αυτή μπορεί να γίνει αυτόματα με μικρόφωνο ή παραδοσιακά με ντεσιμπελόμετρο. Επιλέγουμε 2.0, 2.1, 3.1 ή 5.1 διάταξη ηχείων, πιέζουμε OK και το Η/Κ αυτορυθμίζεται. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, είμαστε έτοιμοι για το πρώτο δισκάκι Blu-ray, ακόμα και σε 3D, αν θέλουμε.

Εμείς, όμως, διαλέξαμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές με έναν εξωτερικό USB σκληρό δίσκο. Αρχικά με τραγούδια flac υψηλής ανάλυσης, τα οποία αναπαράχθηκαν χωρίς κανένα δισταγμό. Η ταχύτητα εντοπισμού και αναγνώρισης των media αρχείων είναι εξαιρετικά υψηλή, όπως και η διαχείριση των διαφόρων δυνατοτήτων της συσκευής. Τα μενού παρουσιάζονται αλφαριθμητικά, ενώ υπάρχουν και πίνακες με εικόνες και είναι εύκολα στην πλοήγηση. Σε αυτό βοηθάει το νέας σχεδίασης τηλεχειριστήριο της Η/Κ, το οποίο είναι πολύ όμορφο. 

Στην πρόσοψη της συσκευής υπάρχει μόνο το ρυθμιστικό έντασης, ένα USB, μία υποδοχή ακουστικών και η σχισμή για τους οπτικούς δίσκους. Στη USB μπορούμε να συνδέσουμε συσκευές iOS. Πίσω έχουμε ακροδέκτες για πέντε ηχεία, οι οποίοι δέχονται έως μεσαίας διατομής γυμνό καλώδιο. Ακόμα, έχουμε 3xΗDMΙ-in, δύο αναλογικές aux-in, δύο οπτικές ψηφιακές και μια component εικόνας. Υπάρχουν επιπλέον η θύρα LAN για δίκτυο και RF για κεραία FM, αφού το BDS55 πιάνει και FΜ ραδιόφωνο. Ακόμα και bluetooth υπάρχει διαθέσιμο για τη σύνδεση του συστήματος με κινητές συσκευές. 

Η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή, όπως και η αισθητική της εμφάνισης. Τα ηχεία είναι ακουστικής ανάρτησης και έχουν κυλινδρική καμπίνα από σκληρό πλαστικό και μέταλλο, οι ακροδέκτες τους είναι μεταλλικοί, είναι ευέλικτα στην τοποθέτηση (μπορούν να βιδωθούν στον τοίχο, να μείνουν ως έχουν ή σε ειδικές βάσεις) και φέρουν τρία μεγάφωνα. Αυτά αποπνέουν υψηλή ποιότητα κατασκευής και εμφάνισης και δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με τους συνηθισμένους δορυφόρους των «πλαστικών» συστημάτων.

Το sub πυροβολεί προς το δάπεδο με ένα 8ιντσο γούφερ χάρτινου κώνου, οδηγούμενο από ενισχυτή 200W. Έχει ξύλινη καμπίνα (βάρους 9 κιλά), υποδοχές για LFE ή RCA στέρεο, αντιστροφέα φάσης, ρύθμιση στάθμης και ασύρματη δυνατότητα. Τόσο η κεντρική μονάδα όσο και το sub μπορούν να ελεγχθούν μέσω trigger για αυτόματη εκκίνηση, αν βρεθούν σε εγκατάσταση custom. Συνολικά, πρόκειται για ένα σύστημα ικανό να προσφέρει απόλαυση right-out-of-the-box, χωρίς να υστερεί σε τίποτε. 

Από το σκληρό δίσκο παίξαμε ταινίες σε 1.080p, αλλά και σε άλλες αναλύσεις. Το Η/Κ έχει ρυθμιστικά εικόνας και up-scaling στα 1.080p, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει επεξεργαστής στο εσωτερικό του. Ο δίσκοι, από CD μέχρι Blu-ray, αναπαράγονται με ιδιαίτερη ευκολία και παρέχουν εξαιρετική εικόνα στο μέσο προβολής. Είναι ένα ταιριασμένο 5.1 πακέτο, που φέρνει εύκολα την ένταση του home cinema στο σπίτι, όσο και τη μουσική διασκέδαση όταν πρόκειται για στερεοφωνικές ακροάσεις.

Αν λοιπόν θέλετε μια αποτελεσματική και συνάμα ποιητική λύση, ένα κουτί που να τα έχει όλα, τότε το BDS877 είναι η πρότασή μας. Δυναμικός ήχος, με ένταση και καθαρότητα που δύσκολα παίρνεις από πολυκάναλα συστήματα τύπου mix & match. 

YΠΕΡ 

- Δυνατότητες & κόμπακτ κατασκευή

- Ταιριασμένο sub με δορυφόρους

- Εξαιρετικό media player

- Aυτόματη ρύθμιση

ΚΑΤΑ 

- Θα θέλαμε περισσότερες εισοδοεξόδους

- Δεν έχει smart tv πλατφόρμα

 

ΣΧΟΛΙΟ 

Αν στο παρελθόν δεν τα καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα 5.1, η Ηarman/Κardon έχει μια σίγουρη λύση. Όλα σε ένα πακέτο μαζί με ποιότητα και εξασφαλισμένη απόλαυση. 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

KENTΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ BDS577

ΠΑΙΖΕΙ: 3D Blu-ray, DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD & CD-R/RW 

ΙΣΧΥΣ: 5x65W

ΘΥΡΕΣ: 1xUSB, 3xHDMI-in, 1xHDMI-out, 1xComponent-in, 2xRCA stereo-in, 2xΟπτικές-in, 1xLAN, 2xTrigger, 1xRF FM, 1xAκουστικών mini-jack

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 80x400x301 χλστ.

ΒΑΡΟΣ: 3,5 κιλά

HXEIA ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ

ΤΥΠΟΣ: Aκουστικής ανάρτησης, τριών μεγαφώνων

ΜΕΓΑΦΩΝΑ: Μιντρέιντζ 2x3 ιντσών με επίπεδο διάφραγμα, τουίτερ 1x1 ιντσών CMMD

ΕΜΠΕΔΗΣΗ: 8Ω

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ ΙΣΧΥΣ: 20-150W

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: 83dB

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 299x110x88 χλστ.

ΒΑΡΟΣ: 1,55 κιλά

 

YΠΟΓΟΥΦΕΡ HKTS220SUB 

ΤΥΠΟΣ: Aκουστικής ανάρτησης, ενεργό

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ: 200W

MEΓΑΦΩΝΑ: 1x8 ιντσών 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 353x267x267 χλστ.

ΒΑΡΟΣ: 9 κιλά

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Wavemotion 

ΕΠΑΦΗ: 210.9244.505

ΤΙΜΗ: 1.699 €

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: LG HX976TZW »

HOME CINEMA ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...