Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 15:06

LG HX976TZW

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ 3D ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; MEDIA PLAYER ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ; ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ..

Η LG ανέκαθεν έριχνε βάρος στην υποστήριξη όλων των σύγχρονων τεχνολογιών, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη ευελιξία στην εισαγωγή τους στην γκάμα της. Αυτό είναι ένα σημείο που τη διαχωρίζει σαφώς από τους παραδοσιακούς Ιάπωνες κατασκευαστές, τους οποίους ανταγωνίζεται άμεσα.

Ζωντανό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας είναι και το LG HX976TZW, ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1, το οποίο μαζεύει πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών που δύσκολα θα βρείτε στον ανταγωνισμό. Το σύστημα αποτελείται από μια κεντρική μονάδα με Blu-ray (το οποίο υποστηρίζει και 3D), πέντε ηχεία, εκ των οποίων τα τέσσερα σε επιδαπέδιες βάσεις, ένα υπογούφερ και μία ασύρματη μονάδα.

Η αισθητική του όλου συστήματος ακολουθεί μοντέρνες γραμμές, ενώ το μαύρο χρώμα που κυριαρχεί θα βοηθήσει στο δέσιμο με τις περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις. Εντυπωσιακή η κεντρική μονάδα, με το σύνολο της πρόσοψης να ανοίγει προς τα πάνω για να δεχτεί το δίσκο σε κάθετη θέση.

Η ασύρματη μονάδα, που αναφέραμε πιο πάνω, είναι ένα από τα σημεία κλειδιά του συστήματος, καθώς επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία των πίσω ηχείων με την κεντρική. Αν και έχουμε δει ανάλογες λύσεις και στον ανταγωνισμό, το πρωτότυπο του LG HX976TZW έγκειται στο ότι και το υπογούφερ (στο οποίο συνδέονται τα τρία εμπρός ηχεία) επικοινωνεί ασύρματα με την κεντρική μονάδα, οπότε η τελευταία χρειάζεται να συνδεθεί ενσύρματα μόνο με την τηλεόραση και την τροφοδοσία. Θα θέλαμε να υπήρχε, όμως, παράλληλα και η δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης των ηχείων με την κεντρική μονάδα για περιπτώσεις βλάβης ή παρεμβολών στο ασύρματο σύστημα. Φυσικά, υπάρχει και iPod dock, ενώ πλούσιες είναι και οι δυνατότητες αναπαραγωγής πολυμέσων.

Έτσι, έχουμε ενσύρματη αλλά και ασύρματη (WiFi) δικτύωση με πρότυπο DLNA, τη βοήθεια του λογισμικού Nero Media Home αλλά και δυνατότητα ανάγνωσης από συσκευές USB, ακόμα κι αν υπάρχει σύστημα αρχείων NTFS. Σημαντική, επίσης, η υποστήριξη αναπαραγωγής αρχείων MKV ανάλυσης έως και 1080p, με δυνατότητα φόρτωσης ελληνικών υπότιτλων. Ακόμα προσφέρονται διαδικτυακές εφαρμογές, όπως είναι τα Youtube, Picassa κτλ. Τέλος, να αναφέρουμε και την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη. 

 

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ... 

Τα μενού είναι ιδιαίτερα εύχρηστα, στο φιλικό στιλ που μας έχει συνηθίσει τελευταία η LG, αλλά δε μας ικανοποίησαν οι μόλις 7 σκάλες ρύθμισης για κάθε παράμετρο εικόνας, οι οποίες οδηγούν σε ελλιπή ευαισθησία, κάνοντας απαραίτητη τη χρήση και των ρυθμιστικών της τηλεόρασης. Επιπλέον, δε μας άρεσε ότι από την έξοδο HDMI παρέχεται ήχος προς την τηλεόραση, έστω κι αν η ένταση είναι χαμηλή, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα απενεργοποίησης του ήχου HDMI.

Προχωρήσαμε και σε αναβάθμιση συστήματος μέσω δικτύου, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα σε 5 λεπτά. Υπάρχουν τρεις ανεμιστήρες (σε κεντρική μονάδα, ασύρματη και υπογούφερ), αλλά είναι ομολογουμένως αθόρυβοι. Κατά τα λοιπά, το σύστημα απέδωσε πολύ ικανοποιητικά για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Στην εικόνα είχαμε πολύ καλά επίπεδα μαύρου αλλά και λεπτομέρειες στα σκοτεινά, σωστή κλίμακα του γκρίζου, σωστό χρωματικό κορεσμό και ομαλή κίνηση.

Η ευκρίνεια κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενώ το scaling και η απόπλεξη ήταν σε επίπεδα ελαφρά άνω του μέσου όρου της κατηγορίας. Στον τομέα του ήχου απέδωσε ικανοποιητικά, με φυσικές χροιές, σωστή εν γένει τονική ισορροπία (χρειάστηκε λίγη μείωση στην ένταση του υπογούφερ) και καλά δυναμικά. Για ακρόαση μουσικής κρίνεται απόλυτα επαρκές, με δεδομένο το κόστος τους, αρκεί να αποφύγετε τις υψηλές εντάσεις όπου εμφανίζεται αρκετά έντονη παραμόρφωση.

Σε ταινίες δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα, αλλά χρειάζεται λίγη ένταση στο κεντρικό για να ισορροπούν οι φωνές με την υπόλοιπη σκηνή. Συμπερασματικά ένα ολοκληρωμένο σύστημα που, με λίγες ρυθμίσεις από την πλευρά του χρήστη, μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών ενός εισαγωγικού οικιακού κινηματογράφου. 

 

ΥΠΕΡ 

•Blu-ray 3D 

•Ασύρματα ηχεία 

•Δικτυακές και πολυμεσικές δυνατότητες 

 

ΚΑΤΑ 

•Διαρροή ήχου από HDMI προς TV 

•Αποκλειστικά ασύρματα ηχεία 

•Συνολικά τρεις ανεμιστήρες 

 

ΣΧΟΛΙΟ

Η LG προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στο οποίο θα βρείτε 3D Blu-ray, αναπαραγωγή διάφορων αρχείων media και κομψά ηχεία στήλες, τα οποία στη συγκεκριμένη έκδοση συνδέονται ασύρματα με την κεντρική μονάδα. Η ποιότητα του ήχου και της εικόνας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα για χρήση σε εισαγωγικό οικιακό κινηματογράφο. 

 

ΤΙP

Αν έχετε iPhone ή κινητό Android, τότε μπορείτε να τα μετατρέψετε σε τηλεχειριστήρια του συστήματος, κατεβάζοντας την εφαρμογή LG Remote από το iTunes ή το Android Market, αντίστοιχα. 

 

LG  HX976TZW 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 

Ισχύς: 5x180W στα 4Ω 

Ισχύς υπογούφερ: 200W 

Θύρες: 

Κεντρική μονάδα: 2xHDMI-in, HDMI-out, Composite, Optical-in, Ethernet, USB, iPod dock, port-in 

Υπογούφερ: 3xΈξοδοι ηχείων, Κεραία 

Ασύρματη μονάδα: 2xΈξοδοι ηχείων 

Συμβατότητα: 

Φωτογραφίες: .jpg έως 12MP/24bit, .png έως 9MP/24bit 

Αρχεία ήχου: .mp3, .wma έως 320 kbps/48KHz 

Αρχεία βίντεο: .avi, .divx, .mpg, .mpeg, .mkv, .mp4, .asf, .wmv, .m4v 

Διαστάσεις (ΠxΥxΒ): 

Κεντρική μονάδα: 49,5x21,1x7,2 εκ. 

Εμπρός και πίσω ηχεία: 25,6x125x25,6 εκ. 

Κεντρικό ηχείο: 41x8x5,3 εκ. 

Υπογούφερ: 21,5x39,7x37,3 εκ. 

 

Αντιπρόσωπος: LG Electronics Hellas 

Επαφή: 801.11.200.900 

Τιμή: 1.050 € 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harman/Kardon BDS 877 LG BH9520TW »

HOME CINEMA ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...