×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170

 

 

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 23:08

Revox Re:System M100

ΜΕ ΤΟ Μ100 Η REVOX ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΝ ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ... ΜΑΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ, ΔΕ ΖΥΓΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. 

 

Δε χρειάζεται πολλή παρατηρητικότητα για να αντιληφθεί κανείς πως στις μέρες μας, για να ξεχωρίσεις, πρέπει όντως να καταφέρεις να δημιουργήσεις κάτι ιδιαίτερο.

Πλέον οι επιλογές μας σε όλες τις κατηγορίες τιμής είναι τόσο πολλές, που, κυριολεκτικά, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με ακόμα μία που απλώς κάνει την εμφάνισή της κάποια στιγμή εν χορδαίς και οργάνω.

Ειδικά, δε, όταν μας ζητά... το δεξί μας χέρι να την αποκτήσουμε, τότε είναι που όλοι μας θα κάνουμε ένα βήμα πίσω για να ενισχύσουμε την ήδη γιγαντωμένη καχυποψία μας.

Κακά τα ψέματα, όσο οι επιλογές μας πλήθαιναν, εντέλει τόσο μειώνονταν οι πιθανότητες να αποκτήσουμε κάτι αληθινά καλό, ενώ λογικά θα έπρεπε να είχε συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Εν πάση περιπτώσει, η ουσία του πράγματος είναι ότι ακόμα και σήμερα, που η απόκτηση μηχανών είναι απλή, αρκεί να έχουμε το απαιτούμενο αντίτιμο στην τσέπη, κατά καιρούς ξεπηδούν κάποιες υλοποιήσεις που χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο «wow effect».

Πραγματικά εντυπωσιακές λύσεις, για τις οποίες θα ήμασταν διατεθειμένοι να ξοδέψουμε πολύ παραπάνω από όσο ζητούν για να τις αποκτήσουμε. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Μ100 της Revox, που εξασφαλίσαμε για εσάς αυτόν το μήνα.

O Ελβετός κατασκευαστής που έγινε διάσημος στους audio κύκλους για τα κορυφαία του μαγνητόφωνα μας εκπλήσσει με μια υλοποίηση που διαθέτει αυτό το... κάτι, το μαγικό άγγιγμα θα μπορούσαμε να πούμε, που την καθιστά μοναδική στο είδος της.

Το σίγουρο είναι πως, όπως θα στολίσει τις σελίδες αυτού του τεύχους που κρατάτε στα χέρια σας, έτσι θα στολίσει και τα σαλόνια των τυχερών που θα αποφασίσουν να την... υιοθετήσουν. 

TOUCH AND GO... 

Η πρώτη μας επαφή με το Μ100 έγινε στο φιλόξενο χώρο ακροάσεων του αντιπροσώπου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με εκπρόσωπο της Revox, o οποίος ευγενέστατα μας έλυσε όλες μας τις απορίες σχετικά με το προϊόν.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στο χώρο, κατευθείαν οδηγήσαμε το βλέμμα μας στο έπιπλο όπου ήταν τοποθετημένο το Μ100. Αυτό που αρχικά αντικρίσαμε ήταν δύο μαύρα παραλληλόγραμμα κουτιά που απλώς κάθονταν εκεί υπομονετικά, περιμένοντας... κάτι για να ενεργοποιηθούν. Αυτό το κάτι δεν άργησε να συμβεί.

Ένα απλό άγγιγμα, ένα χάδι στο επάνω κουτί, και ξάφνου οι δύο κατάμαυρες προσόψεις φωτιστήκαν λες και τις ζωντάνεψε μια αόρατη δύναμη. Καιρό είχαμε να δούμε τέτοια «μαγικά» από κάποια συσκευή. Μας θύμισαν εκείνα τα παλιά, «όρθια» CD player της B&O των οποίων το γυάλινο πορτάκι άνοιγε με παρόμοιο τρόπο. Τα θυμάστε;

Οι φωτεινές ενδείξεις που εμφανίζονται, λοιπόν, είναι κατά βάση μια σειρά από πλήκτρα αφής που αποκτούν διαφορετική λειτουργικότητα, αναλόγως της κατάστασης λειτουργίας της συσκευής την κάθε στιγμή, ενώ βεβαίως ζωντανεύει και η ευανάγνωστη οθόνη που απασχολεί την πρόσοψη της επάνω συσκευής. 

Ωστόσο, πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, χρήσιμο είναι να πούμε σε αυτό το σημείο τι είδους συσκευή είναι το Μ100. Στην ουσία, πρόκειται περί ενός ολοκληρωμένου AV συστήματος που ενσωματώνει ένα δικάναλο ενισχυτή -περίπου- διακοπτικής τεχνολογίας με απόδοση 200W ανά κανάλι.

Επιπλέον, έχει ένα «ρουφηχτό» CD/DVD drive που, φυσικά, είναι σε θέση να αναπαράγει και τους δύο τύπους δίσκων. Στην πίσω όψη του υπάρχει μια έξοδος HDMI για τη δρομολόγηση της εικόνας στην οθόνη μας, με δυνατότητα παράδοσης σήματος επιπέδου 1.080p, χάρη στον ενσωματωμένο scaler.

Στην προφανή ερώτησή μας σχετικά με το γιατί αποφάσισαν να εξοπλίσουν το Μ100 με DVD player, αντί για Blu-ray, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι κράτησαν αυτήν τη δυνατότητα για ένα νέο προϊόν, που εντός ολίγου θα βγει στην αγορά. Έτσι, λοιπόν, το προϊόν ως έχει και ευρίσκεται κάνει όσα περιγράψαμε μόλις τώρα.

Επαρκεί, δηλαδή, για την πλειονότητα των χρηστών που αναζητούν μια όσο γίνεται πιο διακριτική και εύχρηστη λύση οπτικοακουστικής πηγής με δυνατότητα οδήγησης ηχείων. Ωστόσο, η δύναμη του Μ100 κρύβεται στην επεκτασιμότητά του, καθώς μπορεί να δεχτεί μια σειρά από ανεξάρτητα module, που, κυριολεκτικά, εκτοξεύουν τις δυνατότητές του.

Μπορεί επί παραδείγματι να ενταχθεί σε ένα multi-room σύστημα της Revox, για να μοιράσει ήχο και εικόνα σε έως και τέσσερις διαφορετικές ζώνες με τη χρήση της επέκτασης Multiroom.

Επιπλέον, μπορεί να μετατραπεί σε ένα δικτυακό μουσικό player με δυνατότητα web radio, χάρη στο module Multimedia, προκειμένου να αναπαράγει μουσική από απομακρυσμένους υπολογιστές, δικτυακούς σκληρούς δίσκους, αλλά και από iPod/iPhone/iPad, ενώ, αν δε μας φτάνει ο ενσωματωμένος ραδιοφωνικός δέκτης, μπορούμε να αποκτήσουμε κι άλλον ένα, χάρη στο module Tuner.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως με την επέκταση Multimedia καθίσταται δυνατός ο έλεγχος του M100 μέσω iPhone, χάρη στο ειδικό app που έχει φτιάξει ο κατασκευαστής και μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν από το App Store της Apple.

Κατά την άποψη του γράφοντος, η βασική έκδοση του Μ100... παραείναι βασική για τα σύγχρονα δεδομένα. Προτείνουμε, λοιπόν, ανεπιφύλακτα την απόκτηση και του Multimedia module, για να καταλήξετε σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον από πλευράς δυνατοτήτων AV σύστημα.

Βέβαια, θα πρέπει να έχετε πρόχειρα και περί τα 1.000 ευρώ επιπλέον... 

Όλα καλά και άγια με τις δυνατότητες του Μ100, όμως το δεύτερο και μάλλον ισχυρότερό του χαρτί δεν είναι άλλο από το εξαιρετικό του ντιζάιν, που, βεβαίως, συνοδεύεται από την κορυφαίου επιπέδου ποιότητα κατασκευής.

Ο μινιμαλισμός και οι ορθές, κοφτές γραμμές θα εντυπωσιάσουν όσους αναζητούν τη διακριτική ενσωμάτωση του συστήματος στο χώρο τους. Είναι σαφές πως το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αφορά την αποδοχή του από μη χομπίστες. Από κανονικούς ανθρώπους, δηλαδή, που δυσκολεύονται να ζήσουν με ένα εκτεταμένο και προκλητικά αντιαισθητικό set-up στον ίδιο χώρο.

Σημειωτέον, δε, πως τα ανεξάρτητα module εγκαθίστανται στη βασική έκδοση με τη χρήση ειδικών μεταλλικών στηριγμάτων, των οποίων ο προσανατολισμός μπορεί να διαμορφωθεί βάσει του γούστου και των χωροταξικών μας αναγκών.

Όσο για την ποιότητα κατασκευής, το ατσάλι, το αλουμίνιο και το γυαλί είναι τα κυρίαρχα υλικά του σασί, ενώ η επεξεργασία και η μορφοποίησή τους γίνονται με τη χρήση βιομηχανικών μηχανημάτων υψηλής ακρίβειας επί ευρωπαϊκού εδάφους, στην έδρα της Revox. 

HANDS... OFF 

Αψεγάδιαστο, λοιπόν, από κάθε άποψη το Μ100. Κυριολεκτικά, μια υλοποίηση χάρμα οφθαλμών, της οποίας την... τσιμπημένη τιμή δικαιολογούν όχι μόνο το εκπληκτικό ντιζάιν, αλλά και πολύ περισσότερο το υψηλό επίπεδο κατασκευής. Ας δούμε, όμως, αν τα καταφέρνει εξίσου καλά και στον τομέα του χειρισμού και των επιδόσεων. Αρχής γενομένης από τη χρηστικότητα, θεωρούμε πως το Μ100 το κερδίζει αυτό το παιχνίδι με σχετική άνεση.

Δεν ταλαιπωρεί το χρήστη, και δη το μη μυημένο, στον οποίο απευθύνεται. Με αυτοματισμούς του τύπου «φορτώνω ένα DVD και αμέσως ενεργοποιείται η τηλεόραση», λόγω του σχετικού σήματος ελέγχου που δρομολογείται μέσω του HDMI, καθίσταται φιλικότατο.

Επιπλέον, τα λαμπερά soft key που εμφανίζονται είναι σαφή ως προς τη λειτουργία τους την κάθε στιγμή, ενώ γενικώς η Revox αποφάσισε να μην οδηγήσει το χρήστη σε πολύ βαθιά νερά ρυθμίσεων. Για τον ήχο υπάρχουν κάποια απλά ρυθμιστικά «πρίμα/μπάσα» καθώς και ένα τυποποιημένο σετ ρυθμίσεων, για τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται κάποιο από τα ηχεία της εταιρείας.

Βέβαια, θα ήταν ατόπημα εκ μέρους μας, αν ξεχνούσαμε το... φουτουριστικό ρυθμιστικό αφής της στάθμης. Αγγίξτε με το δείκτη σας τη διακριτική μαύρη λωρίδα που βρίσκεται στο μέσο της πρόσοψης της κάτω μονάδας, για να ρυθμίσετε τη συνολική ένταση του ήχου, και... εντυπωσιάστε τους πάντες. Και μιας και γίνεται λόγος για τον ήχο, χρήσιμο είναι να ξεκινήσουμε από εδώ τις εντυπώσεις μας για τις επιδόσεις του συστήματος. Κατέστη σχεδόν αμέσως σαφές πως όσο «μιντιακός» κι αν είναι ο χαρακτήρας του Μ100, στην πραγματικότητα είναι μια πάρα πολύ καλή μουσική πηγή.

Για την ακρίβεια, πολύ πιο καλή από όσο υποδηλώνει το γενικότερο lifestyle πλασάρισμά της. Κατ’ αρχάς, παίρνετε ένα ικανότατο τελικό στάδιο ενίσχυσης, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους κατά την επιλογή καλών ηχείων της ευρύτερης μεσαίας και σχετικώς υψηλής κατηγορίας τιμής.

Σε αυτό οφείλει τον ισορροπημένο και διάφανο χαρακτήρα του, που πηγαίνει χέρι χέρι με την εξαιρετική ροή, τον έλεγχο και τις κοφτερές ατάκες. Παρ’ όλα αυτά, οι πιο προσεκτικοί σίγουρα θα ανακαλύψουν κάποιες κρυμμένες, αλλά καθοριστικές audiophile πινελιές.

Κάτι τα ζωηρά περιγράμματα, κάτι η ευρεία δυναμική περιοχή, που αναδεικνύει τις λεπτομέρειες, κάτι η παχιά και προβεβλημένη μεσαία, και ιδού ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, που «δένει» υποδειγματικά με τη στιλάτη εμφάνιση.

Όσο για τον τομέα της εικόνας, δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι το ιδιαίτερο, καθώς το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές. Βλέπετε, στην εποχή του Blu-ray, μας... πέφτει λίγο βαρύ το downgrade στο DVD, αλλά μη δίνετε σημασία. Για το κοινό που απευθύνεται το Μ100 η εικόνα του είναι δίχως αμφιβολία τιμιότατη. 

Συνολικά, λοιπόν, το ελβετικό all-in-one σύστημα προκρίνει την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, το αψεγάδιαστο ντιζάιν και τις αξιόλογες ηχητικές του επιδόσεις, για να ανοιχτεί στα αχαρτογράφητα εδάφη του μη ειδικού κοινού. Σίγουρα διαθέτει τα εχέγγυα για να επιτύχει, κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα. 

 

Αντιπρόσωπος: Exclusive Audio 

Επαφή: 210.8236.225 

Τιμή: 4.600 ευρώ

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

Ισχύς*: 2x90 Wrms (8Ω), 2x165 Wrms (4Ω)

Απόκριση συχνοτήτων: 5Hz-55kHz 

Συντελεστής απόσβεσης: 660 (8Ω)

Αρμονική παραμόρφωση: 0,003% 100W 4Ω

Αναπαραγωγή: DVD Video (Single και Dual-Layer), DVD+RW, Video CD (VCD), Super Video CD (S-VCD), Audio CD, CD-R, CD-RW, MP3-CD, JPΕG-CD 

Ψηφιακές είσοδοι: 2xOptical, 2xCoaxial 

Αναλογικές είσοδοι: 2xLine-in (Aux) 

Έξοδος εικόνας: 1xHDMI 

Διαστάσεις (ΠxΥxΒ): 18,1x18,5x34 εκ.

Βάρος: 13 κιλά

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Monitor Audio MASS 5.1 Focal Dimension [Review] »

HOME CINEMA ΔΟΚΙΜΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...