fbpx
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 10:27

B&O Beosound Stage: Η πρώτης της ηχομπάρα

Φέτος γίνεται της ηχομπάρας. Ηχομπάρα η Dali, ηχομπάρα η Sennheiser, ηχομπάρα η Naim, και τώρα ηχομπάρα και η Bang & Olufsen.

Η ιστορική Δανέζικη εταιρία ανακοινώσε την Beosound Stage την πρώτης της ηχομπάρα που δεν απευθύνεται μόνο σε τηλεοράσεις Bang & Olufsen. Η ηχομπάρα είναι σχεδιασμένη, τουλάχιστον αισθητικά με την συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου από τη Δανία NORM. Θα κυκλοφορήσουν τρία φινιρίσματα, τα οποία μάλιστα θα διαφέρουν και σε τιμή. Το aluminium, το bronze tone aluminium και το smoked oak.

Το σασί της ηχομπάρα καταλαμβάνει όλο το ηχείο και εμπεριέχει το πλήκτρα έλεγχου. Υπάρχει ένα κενό 2 χλστ. μεταξύ του σασί και του υφασμάτινου καλύμματος της ηχομπάρας.  Με αυτό τον τρόπο νομίζει κανείς ότι η ηχομπάρα επιπλέει μέσα στο σασί. Το φινίρισμα «μπρούντζινου τόνου» είναι φτιαγμένο από ένα κομμάτι αλουμινίου, ενώ το «καπνισμένη δρυς» έχει στοιχεία σκανδιναβικού design.

Υπάρχουν συνολικά 11 μεγάφωνα στην ηχομπάρα, κάθε μεγάφωνο οδηγείται από ένα ενισχυτή 50W. Δηλαδή 4 γούφερ, 4 μιντρέιντζ και τρία τουίτερ. Έτσι η Beosound Stage είναι μια 3.0 καναλιών ηχομομπάρα με DSP, γούφερ 4 ιντσών, μιντρέιντζ 1,5 ιντσών και τουίτερ θόλου 0,75 ιντσών. Το αριστερό και δεξί άκρο της ηχομπάρας είναι έτσι ρυθμισμένα για να παρέχουν 3D ήχο. Υπάρχει ένα τουίτερ και ένα μιντρέιντζ σε κάθε πλευρά, τοποθετημένα κοντά μεταξύ τους σε γωνία 45 μοιρών.

Η Beosound Stage είναι μια Dolby Atmos ηχομπάρα, έχει 5 mode ακρόασης (TV, Music, Movie, Night Listening ή οff) και φέρει σύστημα ισοστάθμισης ToneTouch για καλύτερη ρύθμιση σε σχέση με το χώρο.  Ακόμη η ηχομπάρα είναι δικτυακή με δυνατότητα Chromecast, AirPlay 2, BeoLink και Bluetooth. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και όταν η τηλεόραση είναι σβηστή. Υπάρχει HDMI με arc και mini jack αναλογική είσοδος.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή κάτω από τηλεόραση. Το μήκος της είναι 1,1 μέτρα.

Κοστίζει 1.500 ευρώ, ενώ αυτή με το φινίρισμα «καπνισμένης δρυς» είναι πιο ακριβή. Στα 2.250 ευρώ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...