fbpx
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 17:59

Dolby Dimension: Ακουστικά από τον πλανήτη Dolby

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε την σπουδαιότητα και την καθολικότητα της Dolby στον ήχο και την εξέλιξη του. Η εταιρία κάνει το επόμενο βήμα. Παύει να αποτελεί μόνο ένα αυτοκόλλητο (και μια τεράστια τεχνολογία βέβαια) σε τρίτες συσκευές και βγάζει τα πρώτα της ακουστικά, τα Dolby Dimension. Και δεν είναι απλά ακουστικά.

Τα Dimension είναι ασύρματα, Bluetooth (4.2) και είναι ιδανικά για όσους το «καίνε» με ταινίες και σειρές, τους λεγόμενους binge-watchers. Είναι εξοπλισμένα με τον πανίσχυρο τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm και έναν της Cirrus Logic για τα DSP, τους οποίους χρειάζονται απαραιτήτως, αφού όλες οι λειτουργίες και οι επεξεργασίες γίνονται εντός των ακουστικών. Τρεις είναι οι τεχνολογίες-πυλώνες των Dimension, το Virtualization, το Lifemix και το Head Tracking.

Το Virtualization, μέσω DSP, δημιουργεί μια τρισδιάστατη σκηνή με κινηματογραφικό ήχο και μια σχεδόν-Atmos εμπειρία (λαμβάνει Atmos μέσω Bluetooth). Συνδυάζεται με το Head Tracking που προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με την κατύθυνση του κεφαλιού μας. Αν συνεπώς γυρίσουμε το κεφάλι μας δεξιά, ο ήχος θα συνεχίσει να έρχεται από την τηλεόραση και δεν θα χρειάζεται να είμαστε συνεχώς ακίνητοι. Το Lifemix «παίζει» με τον περιβάλλοντα ήχο είτε ακυρώνοντας τον τελείως μέσω ενεργού NC (noise-cancelling) είτε ενισχύοντας τον, ενώ μπορεί να πάρει και ενδιάμεσες τιμές («transparency» το ονομάζουν) για να έχουμε όσο ποσοστό θέλουμε.

Έχει custom οδηγούς των 40χλστ., πέντε omni μικρόφωνα για το Lifemix, τις κλήσεις μας ή τους ηχοβοηθούς Siri και Google Assistant , τρία φυσικά κουμπιά αλλά και touch για να τα χειριζόμαστε όλα από τα ακουστικά. Έχει και δικιά του εφαρμογή, την Dolby Dimension. Η μπαταρία του φορτίζει πλήρως σε δύο ώρες (και 2 ώρες αναπαραγωγής σε 20 λεπτά) και αντέχει μέχρι 10 ώρες (15 ώρες σε low «power mode») και συνεπώς πολλές ταινίες και ακόμα περισσότερες σειρές. Φορτίζει μέσω micro USB αλλά έχει και μέσω μιας δικιάς του μοντέρνας βάσης.

Κοστίζουν 599$ και είναι διαθέσιμο από το site της Dolby. Αν συνεχίσει την παράδοση της εταιρίας στις καινοτομίες, το Dolby Dimension θα αλλάξει τον τρόπο που ακούμε ταινίες μέσω ακουστικών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « V-MODA BassFit Wireless σπορ ακουστικά Η Ideon Audio στην Βαρσοβία »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...