fbpx
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 22:55

Gryphon Εssence Ισχύς για το 2020

Toυ χρόνου, το 2020, η Gryphon από τη Δανία γιορτάζει 35 χρόνια στο κόσμο του high-end. Για την Gryphon όλα άρχισαν με ένα τελικό ενισχυτή, τον DM100 στα 100W καθαρής Τάξης Α ανοίγοντας τον δρόμο πολλά χρόνια αργότερα για το μοντέλο Mephisto. Τώρα ήρθε η σειρά Essence να πάρει την σκυτάλη.

Ως προεόρτια, λοιπόν, η εταιρία ετοίμασε κάτι δυνατό. Ένα τελικό, δύο μονομπλόκ και έναν προενισχυτή. Δηλαδή τoν Essence Stereo, τον Essence Mono και στον Essence Preamplifier.

O Εssence Stereo είναι τάξης Α, τόσο στην είσοδο όσο και στα στάδια εξόδου και έχει πλατιά απόκριση συχνοτήτων από μισό Χέρτζ έως 350KHz αποδίδοντας ισχύ 2x50W (8Ω), 2x100W (4Ω) και 2x190W (2Ω).

Πρόκειται για μια dual mono σχεδίαση με μηδενικό feedback, έχοντας 440.000μF πυκνωτές στο τροφοδοτικό, πολλές τοπικές σταθεροποιήσεις τροφοδοσίας, συντελεστή απόσβεσης ανεξάρτητο της συχνότητας, μεγάλου πάχους πλακέτα 4 στρωμάτων και μετασχηματιστή 1350VA.

Οι επαφές τους, RCA και XLR, είναι της Neutric οι επίχρυσες. Κατά τα άλλα έχει πανέμορφο design κάτι που γνωρίζει να κάνει καλά η Gryphon, αναβαθμίσεις firmware και βάρος 45 κιλά.

O Εssence Μonoblock είναι ίδιος με τον Εssence Stereo με την ίδια ισχύ αλλά με πιο πληθωρικό τροφοδοτικό χωρητικότητας 880.000μF. Οι ενισχυτές έχουν 20 bipolar τρανζίστορ υψηλού ρεύματος.

O Essence Preamplifier είναι ιδίας αισθητικής με τους ενισχυτές για να ταιριάζουν. Εσωτερικά υπάρχει μικροεπεξεργαστής 43 βημάτων με ρελέ για την ρύθμιση της στάθμης που είναι και το πιο βασικό στοιχείο ενός προενισχυτής. Όλα εδώ είναι υψηλής ταχύτητας, διακριτά και σχεδιασμένα σε Τάξη Α.

Ο Essence Preamplifier δέχεται προαιρετικά DAC επιπέδου 384KHz και DSD512, αλλά και phono stage ΜΜ/ΜC. O προενισχυτής φέρει δύο εισόδους XLR, τρεις εισόδους RCA μια έξοδο sub out ανά κανάλι. Παραδίδει το σήμα τους για τους ενισχυτές σε XLR.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...