fbpx
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 19:38

Esoteric Grandioso K1X: Player με VRDS Atlas

Νέο CD/SACD player παρουσίασε η Esoteric με εντελώς καινούριο μηχανισμό δίσκου VRDS κατασκευασμένο από την αρχή.

Ο νέος μηχανισμός ονομάζεται VRDS Atlas και είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να έχει μηδενικούς κραδασμούς, θορύβους και δονήσεις, ενώ η ανάγνωση των δίσκων να γίνεται καλύτερα από ποτέ. Ο μηχανισμός VRDS Atlas έχει βάρος 6,6 κιλά και η βάση του 13,5 κιλά, καταλαβαίνεται τι γίνεται.

Τα πάνελ του μηχανισμού είναι από ατσάλι SS400, η επιφάνεια (το πλατό) που τοποθετείται ο δίσκος είναι από ντουραλουμίνιο, ενώ ο άξονας έχει μόνο ένα σημείο τριβής.

Το συρταράκι του δίσκου είναι από αλουμίνιο, ενώ ο κινητήρας δεν έχει ψύκτρες. Κατά τα άλλα το player έχει μετατροπές DAC που ονομάζεται Master Sound Discrete, αυτός είναι υλοποιημένος με διακριτά υλικά και από 32 ανεξάρτητα στοιχεία ανά κανάλι. Ρολόγια, αντιστάσεις, πυκνωτές και λογικά κυκλώματα… όλα είναι ανεξάρτητα.

Το DAC αυτό υποστηρίζει 64bit/ 512Fs και βασίζεται σε τοπολογία ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο πιάνει στο DSD αναλύσεις μέχρι 22.5MΗz και στο PCM μέχρι 768KΗz.

Είναι με άλλο λόγια το πιο προηγμένο player της εποχής μας. Τo τροφοδοτικό του Esoteric Grandioso K1X είναι και αυτό επιμελημένο, ενώ υπάρχει και εξωτερική ως άλλη συσκευή για πιο διαστημικά αποτελέσματα.  

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...