fbpx
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 12:29

H επιστροφή της Rotel Michi

Κάποτε τα ακριβά και καλά ενισχυτικά της Rotel τα έλεγαν Michi. Μετά εμφανίστηκε η Classe, ως μέλος του B&W group και τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας με αποτέλεσμα η Michi να πάψει ως σειρά για την Rotel.

Το B&W group τράβηξε την πρίζα της Classe με αποτέλεσμα να μην έχει high-end ομόσταυλα ενισχυτικά η Bowers & Wiliniks για να κάνει demo τα υπέροχα ηχεία της. Σήμερα η Classe ανήκει στο γκρουπ της Sound United. Έτσι οι άνθρωποι του B&W group ξεσκόνισαν τα συρτάρια και βγήκαν τις υπέροχες σειρές της Michi… και είπαν γιατί όχι.


Το B&W group, με το άφθονο χρήματα και πόρους που διαθέτει, δεν του ήταν δύσκολο να αναστήσει την Michi. Έτσι το 2020 θα επανέλθει η Michi της Rotel στην αγορά. Ήταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα τρία μοντέλα, ένας προενισχυτής, ένας στερεοφωνικός τελικός και ένα μονομπλοκ. Οι κωδικοί τους είναι κατά σειρά P5, S5 και Μ8.

Όμορφες σχεδιάσεις, πάντα όμορφη ήταν η Michi, με οθόνες στην πρόσοψη και γυαλιστερά σασί. Ο τελικός ενισχυτής S5 έχει ισχύ 2x500W στα 8Ω και 2x800W στα 4Ω. Είναι τάξης AB και ζυγίζει 60 κιλά. Το τροφοδοτικό είναι μεγάλο με διπλούς τοροειδείς μετασχηματιστές.


Ο μονομπλόκ Michi M8 έχει ισχύ 1080W στα 8Ω και 1800W στα 4Ω, το βάρος του είναι 59,1 κιλά. Ο ενισχυτής διαθέτει 32 τρανζίστορ στην έξοδο και είναι τάξης AB.

Ο προενισχυτής P5 είναι εξοπλισμένος με DAC της AKM. με phono stage MM και MC, αλλά και με Bluetooth aptX. Ακόμη έχει MQA και balanced εισόδους και εξόδους. Επίσης μπορεί να συνδεθεί και με PC από την USB του.

Aν οι τιμές των νέων Michi είναι λογικές, όπως ήταν τα παλιά χρόνια που κυριαρχούσε στην αγορά, σίγουρα θα ξανακάνει λαμπρή καριέρα.

Πάντως στην Αγγλία κοστίζουν P5 Preamplifier (£3,299), S5 Stereo Amplifier (£5,399) και M8 Monoblock Amplifier (£5,399).

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...