fbpx
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 13:42

Cambridge Audio Edge NQ Από Roon μέχρι ChromeCast

O κορυφαίος προενισχυτής και δικτυακό player της Cambridge Audio είναι από τη σειρά Edge και ονομάζεται NQ. Αυτό έχει την τελευταία γενιά της πλατφόρμας StreamMagic της Cambridge, ενσωματωμένο Chromecast, Spotify Connect και άλλες συνδρομητικές ροές μουσικής όπως το Tidal.

Eπίσης έχει Apple AirPlay και Bluetooth aptX HD, αλλά είναι και «Roon Tested», ικανοποιώντας τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της δημοφιλούς εφαρμογής της Roon Labs. Υπάρχει η εφαρμογή Edge Remote για iOS και Android που προσφέρει έλεγχο μέσω smartphone ή tablet, κάνοντας την εμπειρία πιο ολοκληρωμένη.


Στο εσωτερικό χρησιμοποιείται μετατροπέας DAC υψηλής ποιότητας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά μέσω της ενσωματωμένης εισόδου USB σε συνδυασμό με PC ή Mac. Με μέγιστη ανάλυση 384kHz/32bit και υποστήριξη DSD 256, το Edge NQ προσφέρει υψηλή ποιότητα ήχου.


Το ChromeCast δίνει στους χρήστες της Google έναν ιδιαίτερα εύκολο και βολικό τρόπο για να streamάρουν περιεχόμενο από ένα smartphone ή tablet στο ηχητικό του σύστημα. Είτε πρόκειται για Spotify, Deezer, Tidal ή Qobuz, το ενσωματωμένο Chromecast φθάνει σε ανάλυση 24bit/96ΚHz.

Ο προενισχυτής Edge NQ και το πρόγραμμα αναπαραγωγής δικτύου, καθώς και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Edge A, είναι τώρα δοκιμασμένοι και έτοιμοι για Roon. Για να χρησιμοποιήσετε το Roon με το Edge NQ ή το Edge A, θα πρέπει να εγκατασταθεί σε το λογισμικό Roon Core σ’ ένα Apple Mac ή Windows PC. Η σύνδεση με τα υποστηριζόμενα στοιχεία Edge γίνεται είτε μέσω USB, μέσω Chromecast ή AirPlay. Για εύκολο έλεγχο της μουσικής βιβλιοθήκης Roon υπάρχει επίσης η εφαρμογή Roon για iOS και Android.


Ο προενισχυτής Edge NQ κοστίζει κοντά στα 4.000 ευρώ και είναι διαθέσιμος τώρα από την Wavemotion, τη νέα αντιπροσωπία της Cambridge Audio στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pioneer VSX-LX504 και VSX-LX304 Με IMAX Enhanced Chord Cables Epic USB καλώδιο »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...