fbpx
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 11:10

LG OLED ΤV 2019: Τεχνολογίες και τιμές

Η νέα γενιά OLED  τηλεοράσεων 2019 της LG Electronics, βασίζεται στους επεξεργαστές εικόνας, ανάλογα το μοντέλο, Alpha9 Gen2 και Alpha7 Gen2 αλλά και σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης Α.Ι. χρησιμοποιώντας αλγορίθμους βαθιάς μάθησης που αναλύουν τις πηγές σημάτων και βελτιστοποιούν την εικόνα και τον ήχο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες το χώρο που βρίσκεται η τηλεόραση.

Οι φετινές OLED 2019 της LG χρησιμοποιούν το ίδιο OLED πάνελ με τις περσινές. Να θυμίσουμε ότι τα πάνελ OLED τα κατασκευάζει η θυγατρική της LG, η LG Display που αναμένει φέτος ότι η παγκόσμια ζήτηση για οθόνες OLED μεγάλου μεγέθους θα αυξηθεί φέτος στα 3,6 εκατομμύρια και στα 7 εκατομμύρια κομμάτια το 2020. Για το 2021 οι προβλέψεις φθάνουν στα 10 εκατομμύρια OLED μονάδες.

Οι τηλεοράσεις LG 2019 έχουν ήδη ενσωματώσει το Google Assistant, ενώ θα έχουν και Amazon Alexa με αναβάθμιση firmware που θα λανσαριστεί μέσα στην χρονιά. Επίσης νέα είναι η υποστήριξη του AirPlay 2 της Apple, το οποίο επίσης θα έρθει αργότερα ως ενημέρωση λογισμικού. Η υποστήριξη AirPlay 2 επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν βίντεο από το iTunes και άλλες εφαρμογές βίντεο, καθώς και μουσική και φωτογραφίες απευθείας από τις Apple συσκευές τους στις τηλεοράσεις OLED της LG.

AI Picture

Ο επεξεργαστής Alpha9 Gen2 χρησιμοποιείται στις OLED τηλεοράσεις W9, Ε9 και επεξεργαστή C9,ενώ ο μικρότερος Alpha7 Gen2 στο μοντέλο Β9. Εκτός από την ανίχνευση και βελτιστοποίηση του σήματος βίντεο, ο επεξεργαστής ρυθμίζει δυναμικά την καμπύλη χαρτογράφησης τόνου για HDR περιεχόμενο. Η φωτεινότητα της εικόνας βελτιστοποιείται δυναμικά βάσει εμπειρικών τιμών για το πώς το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τις εικόνες υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Ακόμα και στις πιο σκοτεινές σκηνές, μπορούν να αναπαραχθούν εικόνες υψηλής αντίθεσης, ακόμη και σε χώρους με υψηλή φωτεινότητα περιβάλλοντος. Η φωτεινότητα του δωματίου ανιχνεύεται μέσω αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός στην τηλεόραση. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται AI Brightness .

Ο επεξεργαστής μετατρέπει επίσης περιεχόμενο SDR σε HDR, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Dolby Imaging. Οι τηλεοράσεις εκτός από Dolby Vision έχουν συστήματα HDR10, HLG και Advanced HDR σύμφωνα με το πρότυπο Technicolor HDR.

 AI Sound

O ήχος των νέων τηλεοράσεων βελτιώνεται με τη λειτουργία AI Sound. Ένας αλγόριθμος που μετατρέπει το δικάναλο ηχητικό σήμα σε πολυκάναλο εικονικό ήχο surround 5.1. Ο επεξεργαστής εδώ, με βάση το περιεχόμενο, δημιουργεί μια σαφέστερη αναπαραγωγή φωνής για τις ταινίες, τους διαλόγους και τις ειδήσεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις ήχου ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου τους.

Όπως όλες οι τηλεοράσεις φέτος, έτσι και της LG μπορούν να αναλάβουν ρόλο hub στο σπίτι, ενώ το σύστημα ThinQ AI ακούει με μικρόφωνο που υπάρχει στο τηλεχειριστήριο, χρησιμοποιώντας την γνώση των Google και Amazon,  εντολές σχετικές με αναζήτηση περιεχομένου αλλά και ρυθμίσεων με τη φωνή μας της τηλεόρασή.

 

Gaming

 Με την ενσωμάτωση HDMI 2.1 οι LG OLED τηλεοράσεις 2019 υποστηρίζουν ταχύτητες  μέχρι 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ακόμη και σε πλήρη 4K ανάλυση. Το αποτέλεσμα είναι ομαλότερη και σαφέστερη κίνηση της εικόνας. Κατά τα άλλα έχουμε μέσω HDMI κανάλι επιστροφής ήχου (eARC), Dolby Atmos αλλά και TrueHD όπως και DTS-HD.

Οι τηλεοράσεις LG OLED 2019 αναμένονται στην αγορά σύντομα στις ακόλουθες τιμές:

OLED77W9  στα 12.999 ευρώ και OLED65W9  στα 6.999 ευρώ

OLED65E9  στα 3.999 ευρώ και OLED55E9  στα 2.999 ευρώ

OLED77C9  στα 7.999 ευρώ, OLED65C9  στα 3.499 ευρώ και OLED55C9 στα  2.499 ευρώ

Για την μικρότερη B9 δεν γνωρίζουμε τιμή… είναι άλλωστε το μοντέλο… Black Friday.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...