fbpx
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 13:23

Luxman CL-1000 Λαμπάτος προενισχυτής για τα 90

Για να γιορτάσει την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυσή της η Luxman, κατασκεύασε ένα νέο μοντέλο προενισχυτή -τον CL-1000- με λυχνίες που βασίζεται (και έρχεται να ζευγαρώσει) με τον τελικό ενισχυτή MQ-300 που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015.

Το κύκλωμα υιοθετεί τις αξιόπιστες λυχνίες E88CC στο τμήμα κέρδους, το ποτενσιόμετρο είναι ένας πρόσφατα ανεπτυγμένος εξασθενητής μια τεχνολογία που η Luxman την ονομάζει LECUTA (Luxman Electric Controlled Ultimate Attenuator Transformer Attenuator). Εκεί υπάρχουν 34 στάδια εξασθένισης.

Το ποτενσιόμετρο στην πρόσοψη έχει 34 βήματα, χωρίς ρελέ, αλλά με μετασχηματιστή που δεν προκαλεί παραμόρφωση ήχου ακόμη και σε χαμηλή ένταση. Στην έξοδο υπάρχει επίσης μετασχηματιστής ο οποίος βοηθά ώστε ο προενισχυτής να παρουσιάζει υψηλό διαχωρισμό καναλιών. 

Η πρόσοψη του CL-1000 είναι μεγάλου πάχους που συνδυάζει τρία χοντρά πάνελ αλουμινίου σε τρισδιάστατο μοτίβο και μια ομάδα πλήκτρων που παραπέμπουν σχεδιαστικά στην δεκαετία του ‘70. Το ξύλινο πλαίσιο έχει φινίρισμα τριανταφυλλιάς και είναι από ξύλο καρυδιάς.

Η ευαισθησία εισόδου είναι 180mV και η αντίσταση εισόδου είναι 50ΚΩ. Η απόκριση συχνότητας είναι 20Hz έως 20ΚHz.

Η συνολική αρμονική παραμόρφωση είναι 0,02% ,ενώ ο λόγος S/N είναι 100 dB. Έχει μια είσοδο XLR και τέσσερις RCA. Η έξοδοςείναι XLR και RCA.

Οι διαστάσεις του προενισχυτή είναι 460 x 454 x 166 mm (πλάτος x βάθος x ύψος) και το βάρος 24,4 κιλά.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...