fbpx
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 17:22

NanoSound CD: Πολυμηχάνημα γένους... audiophile

Σε οργασμό η πλατφόρμα Kickstarter, όπου βλέπουμε πολλές φρέσκιες ιδέες  και μια νέα γενιά δημιουργών έτοιμη να αναλάβει. Η συγκεκριμένη ιδέα έρχεται να αξιοποιήσει μια παλιά τεχνολογία, προσφέρωντας και σύγχρονες επιλογές.

Ο λόγος για το NanoSound CD που μας έρχεται από το μακρινό Hong-Kong. Είναι ένα CD player με αλγοριθμικό upsampling στα 176.4khz, που επίσης ριπάρει τα πολύτιμα δισκάκια μας σε lossless αρχεία, FLAC , m4a ή wav  σε εσωτερικό δίσκο  64GB ή 200GB. Η κεντρική συσκευή έρχεται μαζί με έναν oδηγό CD/DVD της Sony ο οποίος αποσπάται κιόλας όταν δεν τον χρειαζόμαστε. Συνδέεται στο δίκτυο ασύρματα ή ενσύρματα και μαζεύει όλες τις πληροφορίες του δίσκου (εξώφυλλο, τίτλοι κλπ). Είναι και διαδικτυακό player υποστηρίζοντας Spotify, Airplay και DLNA. Τρέχει με την εφαρμογή της Volumio, έχει τηλεχειρηστήριο και πλήκτρα, όλους τους τύπους χειρισμού δηλαδή. Λειτουργεί και ως δικτυακός δίσκος για να «τραβάμε» κομμάτια από αυτόν όταν στριμάρουμε.

Ο σχεδιασμός του δείχνει μια audiophile προσέγγιση της εταιρίας Nanomesher. Το DAC του είναι το PCM5122 και λειτουργεί εσωτερικά με πρωτόκολλο επικοινωνίας I²S που διαχωρίζει σήμα και ρολόι χρονισμού. Η πλακέτα Rasberry Pi που έχει, τροφοδοτείται ξεχωριστά από το audio μέρος της με διαφορετική USB θύρα. Έχει επίσης ενισχυτή ακουστικών και μια OLED οθόνη 1.3 ίντσας για ευκολότερη χρήση. Ιδανικό για γρήγορο ριπάρισμα, για να ακούσουμε την συλλογή μας αλλά και να παίξουμε διαδικτυακά.

Ο οικονομικός στόχος έχει επιτευχθεί και άρα το αναμένουμε να μπει σε παραγωγή. Αν θέλετε να το δείτε πατήστε εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Burson Playmate: Mε Sabre και USB-C McIntosh 70η επέτειος και σύστημα »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...