fbpx
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 17:50

McIntosh 70η επέτειος και σύστημα

Η McIntosh ξεκίνησε ήδη την γιορτή για τα 70 χρόνια της με ένα επετειακό σύστημα περιορισμένης έκδοσης που περιλαμβάνει δύο νέα προϊόντα ήχου: τον λαμπάτο ενισχυτή MC2152 και τον επίσης λαμπάτο προενισχυτή C70.


Τα μοντέλα αυτά θα παραχθούν σε 70 τεμάχια τα έσοδα των οποίων, 1000 δολάρια ανά μοντέλο, θα δωριθούν στον παγκόσμιο ανθρωπιστικό οργανισμό Save the Children.

Ο MC2152 70th Anniversary είναι ένας στερεοφωνικός ενισχυτής 150 Watt ανά κανάλι που χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Transformer Output Coupled Circuit της εταιρείας - την ίδια τεχνολογία που υπάρχει από ιδρύσεως της εταιρίας το 1949.

Τα 150 Watts μπορούν να παραδοθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε ζευγάρι ηχείων ανεξάρτητα αν είναι 2, 4 ή 8Ω. Ο ενισχυτής διαθέτει ένα σφυρήλατο μαύρο σασί ανοδιωμένου αλουμινίου με πλευρικά πάνελ σε ματ φινίρισμα από ανθρακονήματα. Στην πρόσοψη υπάρχει το λογότυπο της McIntosh με οπίσθιο φωτισμό, το οποίο πλαισιώνεται από τα κλασικά χερούλια. Οι λάμπες καλύπτονται από από ανοξείδωτο χάλυβα 12 με μαύρο φινίρισμα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο μετασχηματιστές εξόδου και ο κεντρικός μετασχηματιστής ισχύος. Το σήμα της 70ης επετείου είναι χαραγμένο με λέιζερ στην επάνω επιφάνεια.


Ο ενσιχυτής χρησιμοποιεί λάμπες εξόδου KT88 συν οκτώ λάμπες, τέσσερις 12ΑΧ7Α και τέσσερις 12AT7 και για τα δυο κανάλια. Οι λάμπες 12AX7A είναι στην είσοδο, ενώ οι λάμπες 12AT7 είναι ενισχυτές τάσης και οδηγήτριες. Υπάρχει τεχνολογία Sentry Monitor που παρακολουθεί το ρεύμα εξόδου και απενεργοποιεί τον ενισχυτή αν υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας.


Ο προενισχυτής C70 διαθέτει μια λάμπα 12AT7 και πέντε 12AX7A που είναι ορατοί μέσα από ένα γυάλινο πλαίσιο. Όλες οι λειτουργίες ελέγχου γίνονται με κουμπιά και διακόπτες. Ο C70 διαθέτει επτά εισόδους γραμμής, αποτελούμενες από δύο ισορροπημένες, τρεις RCA και από μία για Moving Coil και Moving Magnet κεφαλές.


Στο μπροστινό πάνελ περιλαμβάνονται ρυθμιστικά μπάσων και πρίμων που μπορούν να ρυθμιστούν σε βήματα των 2dB μέσω περιστροφικών κουμπιών. Τα περιστροφικά κουμπιά χρησιμοποιούνται επίσης για να ρυθμίσουν την αντίσταση και την χωρητικότητα των εισόδων phono stage. Ακόμη έχουν υποδοχή ακουστικών ¼ " που τροφοδοτείται από τον ενισχυτή ακουστικών High Drive που διαθέτει την τεχνολογία HXD ( Headphone Crossfeed Director).


Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης του επετειακού συστήματος) είναι 22.000 δολάρια ΗΠΑ. Οι συσκευές θα διατεθούν και ξεχωριστά στα 15.000 δολάρια ο MC2152 και στα 7.000 ο C70.


Να θυμίσουμε ότι η McIntosh ιδρύθηκε το 1949 από τον Frank McIntosh, γνωστό και ως "Μr. Mac".

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...