fbpx
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 17:57

Chord Ultima: Κορυφαία και επετειακά

Τα τριάντα χρόνια της συμπληρώνει εφέτος η Bρετανική Chord Electronics και το γιορτάζει με ένα νέο σετ προενισχυτή και μονομπλόκ τελικών ενισχυτών, με τον εύγλωττο κωδικό Ultima, που θα παρουσιάσει επίσημα στο προσεχές Hi-Fi Show Live του HFN.

Κάθε τελικός ζυγίζει 86 κιλά, εκτείνεται 67 εκ. σε βάθος και 35 εκ. ύψος.

Αποδίδει 780W/8Ω, 1.400W/4Ω και 2.500W/2Ω (πλήρες φάσμα μέτρησης 5Hz-20KHz) με 0,0005% παραμόρφωση,  λόγο s/n 103dB και συχνοτικό εύρος 5Hz-100KHz.

Με δυνατότητα απόδοσης ρεύματος κορυφής 500Α, δύσκολα θα του αντισταθεί κάποιο ηχείο, ενώ θα παραδόσει την ισχύ τάχιστα, χάρη στα εξελιγμένα διακοπτικά τροφοδοτικά του.

Η εταιρία αναφέρει πως αποτελεί μια εντελώς νέα σχεδίαση, που στηρίζεται στην εργασία του Bob Cordell (Bell Labs) και περιλαμβάνει την τεχνική dual feed forward error correction που δουλεύει παράλληλα με την κλασική ανάδραση.

 

Το στάδιο εξόδου περιλαμβάνει 64 custom mosfet και το κύκλωμα οδήγησης στηρίζεται επίσης σε στάδιο mosfet με ρυθμό ανόδου 300V/μs. O προενισχυτής Ultima ζυγίζει 30 κιλά και έχει πολύ μεγάλο ύψος σασί 31 εκ. με εντυπωσιακά χειριστήρια και ένδειξη της τάσης εξόδου.  

Ενσωματώνει δύο διακοπτικά τροφοδοτικά, παρέχει έξι επίπεδα κέρδους και ρύθμιση EQ από το τ/χ, διαθέτει πληθώρα εισόδων και εξόδων σε RCA και XLR και αποδίδει μέγιστη τάση 17Vrms από τις XLR. Εσωτερικά, τα τροφοδοτικά και το ηλεκτρονικό ρυθμιστικό στάθμης έχουν τις δικές τους θωρακίσεις από ενιαία τμήματα αλουμινίου.

Ο προενισχυτής διαθέτει θόρυβο τουλάχιστον 125dB πιο κάτω από το σήμα και καλύπτει φάσμα 2,5Hz-200KHz. Κάθε σασί των Ultima κοστίζει 30.000 λίρες Αγγλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΝΜ Αντιπροσωπίες Pioneer S9: NC ακουστικά με ηχοβοηθό »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...